İnsanları senden uzaklaştıran davranışlar

İnsanları senden uzaklaştıran davranışlar

Hepimiz yaşadığımız toplumda, çevrede, arkadaş ortamımız da veya iş hayatımızda farklı karakterlerde birçok insanla karşılaşırız, kimisiyle uzun zaman geçirmek isteriz, kimisiyle bir sohbette dahi karşılaşmak istemeyebiliriz. Bazen de insanların bizden uzaklaşmak istediğini, bizimle vakit geçirmek istemediklerini düşünebiliriz. Bu gibi durumlarda gerek kendimizde fark etmediğimiz gerekse karşı taraftaki insanın davranışlarından kaynaklandığını düşünmeliyiz. Bu yazımda sizlere insanları bizden uzaklaştıran veya insanlardan uzaklaşmamıza neden olan davranışlardan bahsedeceğim. Bu davranışlardan ilki, kişinin kibirli olma halidir.

Kibirli Olmak

Çevremizdeki insanlara veya bize itici gelen davranışların ilki kibirli olma halidir. Kibirli olan kişiler konuşurken bu durum diğer insanlar tarafından reklam kuşağı olarak algılanabilmektedir. Her zaman bir şeyleri nasıl iyi yaptığından, her şeyin en güzelini ve en pahalısını giydiğinden ve en iyi restoranlarda yemek yediğinden bahseden kişiler çevresindeki insanlar tarafından hoş karşılanmayabilir ve insanların kendisinden uzaklaşmasına neden olabilir. Bu tip kişileri dinleyen insanlar, dinleyiciler tarafından hoş karşılanmayabilir ve araya mesafe girmesine neden olabilir.
İnsanları uzaklaştıran bir diğer tutum, davranış ise sürekli bir şeylerden, birilerinden şikâyetçi olan kişilerdir.

Daima Şikâyet Eden Kişiler

Hepimiz yaşadığımız olaylar, durumlar karşısında çevremizdeki insanlardan şikâyetçi olabiliriz. Bu şikâyetçi olma halinin nadiren olması doğaldır. Fakat sürekli birilerini şikâyet etmek, sürekli negatif konuşmak, olumsuz şeyleri sürekli gün yüzüne çıkartmak çevredeki diğer insanları sıkar. Karşıdaki kişi saygı gereği dinler fakat bir süre sonra sohbet etmekten, vakit geçirmekten uzaklaşır. Nadiren şikâyet etmekte bir sıkıntı yoktur ancak bu sık bir hal alıysa ve sende de bu tutum var ise farkına varman işe yarayacaktır.

Sürekli Rekabet Halinde Olan Kişiler

Her olayı, her durumu bir yarış haline getiren kişiler, çevredeki kişiler tarafından çok da samimi görülmezler. Çünkü insanlar arkadaş çevrelerinde yarış halinde olunmasını tercih etmezler. Her durumu her olayı yarış haline getiren kişiler, bir arkadaşı bir şey aldığı zaman her zaman kendisinde daha iyisini olduğunu, sınavdan iyi bir not almasına rağmen kendisinin daha iyi olduğunu iddia eder. Tüm ortamlardan kendisine bir rekabet durumu çıkartmayı çok severler fakat bu diğer insanlar tarafından itici bir durum olarak algılanır. Eğer sende de veya çevrende başka bir kişide böyle bir tutum var ise dikkat etmeni öneririm.
İnsanlar tarafından itici olarak algılanan bir diğer davranış ise patronluk taslayan kişilerdir.

Patronluk Taslayan Kişiler

Patronluk taslayan kişilerde genellikle bulundukları ortamda diğer insanları kendilerine göre hareket ettirmek isterler. Örneğin; benim dediğim olacak, benim söylediğim yere gidilecek ya da arkadaş çevresinde küstüğü biri var ise diğerlerinin de o kişiyle görüşmesini, konuşmasını engellemek istemek gibi. Fakat bu durum da diğer insanlar tarafından hoş karşılanmamaktadır.
İnsan ilişkilerinin temelinde dürüstlük yattığı da unutulmamalıdır. Eğer ki dürüst değilsen, yalan söylüyorsan veya verdiğin sözleri tutmuyorsan çevrende insan kalacağını zannetmiyorum ya da sana böyle davranan insanlar ile görüşmek isteyeceğini düşünmüyorum. Bu davranış çok doğal ve samimi olmayacaktır. Dürüst olmayan ve sahtekâr olan insanları kimse yanında istemez. Dürüst olmayı sadece arkadaş çevresi içinde düşünmemek de gerek, dürüstlüğün insanlığın temel koşullarından biri olduğu da unutulmamalı.

Kaba İnsanlar

Kaba olan insanlar başkalarıyla alay etmeyi, aşağılamayı ve küçümsemeyi çok severler. Bu tutumu arkadaş ortamında rencide etmeyi umursamaksızın dile getirirler ve bundan hiç çekinmezler. Kimi zaman karşı taraf rahatsız olsa ve bunu dile getirse dahi kaba el şakaları yaparlar. Bu tip davranışlar sergileyen kişiler zamanla ortamdan uzaklaştırılır ya da çevresinde kimse kalmayacak hale gelebilir.

Eğer sende de bu saydığım özelliklerden var ise veya var mı acaba diye düşünüyorsan kendine yakın bulduğun bir arkadaşınla paylaşmanı öneririm. Ona sende böyle davranışların olup olmadığını ya da değiştirmeni isteyeceği bir tutumumun olup olmadığını sorabilirsin. Eğer bu şekilde bir geri bildirim alıp hatalarını, itici davranışlarını fark etmen sana oldukça yardım sağlayacak ve değişim göstermeni kolaylaştıracaktır.

www.aysetolga.com

Neden kendimi değiştiremiyorum?

Neden kendimi değiştiremiyorum?

Halimiz Bu 2

Halimiz Bu