Hurma rejimi, vücuttaki ödemi atmayı hızlandırarak sıhhatli ve kalıcı kilo vermeyi hızlandırmaktadır. Hurma rejim, birçok beslenme uzmanı tarafınca tavsiye edilen, metabolizmayı hızlandırarak sindirim sisteminin tertipli çalışmasına destek olmaktadır. Oldukça kolay şekilde uygulanabilen hurma rejimi haftada 3, 5 ve 7 kiloya kadar verdirdiği gözlemlenmektedir. Mide hastalıklarına ve kabızlığa iyi gelen hurma rejimi, varlıklı gıda değerlerine haiz olduğundan vücudun gereksinim duyduğu günlük vitamin ve mineralleri de kısmen karşılamaktadır.
HURMA DİYETİ NASIL YAPILIR?
7 gün süresince günde 21 tane hurma yiyerek meydana getirilen hurma rejimi, 7 gün sonunda vücuttaki ödemin atılmasını sağlayarak daha süratli vermeyi hızlandırmaktadır. 7 gün süresince bir tek hurma ve yoğurt yiyerek zararı dokunan alışkanlık ve dengesiz beslenmeden kaynaklı vücutta biriken toksin ve ödemin atılmasını sağlamaktadır. Hurma varlıklı gıda değerlerine haiz olduğundan vücudun gereksinim duyduğu vitamin ve mineralleri büyük oranda karşılamaktadır. Hurma kürünü hazırlarken hurmaların 2-3 saat kadar suda bekletilmesi böylece hurmada bulunan fazla şekerlerin atılmasını ve lif oranının artmasını sağlanmış olmaktadır.
Hurma diyetini yaparken çekirdekleri ayıklanan ve 2-3 saat kadar suda bekletilen hurmalar 1 kase yoğurda karıştırılarak tüketilir. Her öğün 7 tane hurma ve 1 kase yoğurt hazırlanarak bu şekilde 3 öğün tüketilir. İsteğe bağlı olarak kürün içine tarçın da eklenebilir. Hurma rejimi en fazla 7 gün uygulanması tavsiye edilir ve 7 gün süresince bir tek hazırlanan hurma kürü tüketilir. 3-4 hafta arayla uygulanması tavsiye edilen hurma rejiminde 7 kiloya kadar kilo verildiği gözlemlenmektedir. Bunun yanında bolca su, yeşil çay ve egzersiz de eklenirse daha süratli kilo verilmektedir.
Uzun süre tok tutması ve için ise sabah kahvaltılarında hurma ve yoğurt kürünün içine 1-1,5 çorba kaşığı kadar yulaf eklenebileceği böylece gün içinde daha uzun süre tok kalınabildiği uzmanlar tarafınca aktarılmaktadır.
HURMA DİYETİ ZARARLARI
Hurma, tek başına gıda deposu olsa da şeker hastaları, hamile ve emziren bayanların yapmaları kesinlikle tavsiye edilmez. Vücuttaki şeker miktarında değişim olacağı için şeker hastalarının doktorlarına danışmadan uygulaması önerilmez. Hamile bayanların düzgüsel bireylerden daha çok vitamin ve minerale ihtiyacı olduklarından dolayı günlük gıda değerlerini karşılayamayacağı için hurma diyetini hamile bayanların kesinlikle yapması uygun görülmemektedir. Emziren annelerin de sütlerinin kesilebilmesi ihtimaline karşı hurma rejiminden uzak durmaları, hurmayı ara öğün olarak tüketmeleri önerilmektedir.