Ağlamanın Zihniniz İçin 3 Faydası

Ağlamanın Zihniniz İçin 3 Faydası 1

Bazen hoş görülmese de ağlamanın zihniniz için harika faydaları vardır ve bu sebeple eğer ağlamaya ihtiyacınız varsa bırakın gözyaşlarınız aksın gitsin.

Ağlamanın zihniniz açısından yarattığı faydaları biliyor musunuz? Günümüzde hala utanıp çekindiğimiz ağlamak eylemi aslında bizler için oldukça faydalı bir eylem. İnsanların önünde ağlamaktan nasıl çekiniyorsak, evde de tam tersi gözyaşlarımızı serbest bırakabiliriz.

Çok az insan ağlamaya cesaret eder. İnsanlar bunun utanılacak bir şey olduğunu düşünürler ama hiçbir şey bariz bir şekilde ortada olan şeyden daha önemli değildir. Ağlamanın esasında bir amacı vardır. Ağlama yetisiyle doğarız çünkü ağlamanın birçok faydası vardır. Bu yazımızda bu faydaların neler olduğunu inceleyeceğiz.

1. Ağlamak Ruh Halinizi İyileştirir

İmkansız görünüyor değil mi? Fakat ağlamanın zihniniz için faydaları saymakla bitmez. Eğer hayatınızın ayrılık ya da sevdiğiniz bir kişinin ölümünü atlatma gibi bir aşamasından geçiyorsanız, ağlamak yatıştırıcı bir etki yaratabilir.

Doğru, ağlamak mutsuzluğu dışa vurmanın bir yoludur; fakat aynı zamanda içinizde sıkışıp kalmış duyguları açığa çıkarmanızı da sağlar. Bazen gözyaşlarımızı tutarız ya da hemen silmeye çalışırız fakat bu bize yarardan çok zarar verir.

Belki tünelin sonundaki ışığı göremediğiniz bir dönemdesinizdir, örneğin; partneriniz sizi terk etmiş ve onsuz yaşayamayacağınızı düşünüyor olabilirsiniz. Ağlamanın zihniniz için faydalarından biri  durumları daha net biçimde görebilmenizi sağlamasıdır.

Ağladığınızda, duygularınızı ve zihninizi serbest bırakır ve kafanızı kurcalayan her şeyi uzaklaştırırsınız. Dışarı çıkmak için savaşan duygularınızı “kustuğunuzda”, daha özgürleşmiş hissedecek ve durumlara daha temiz bir bakış açısıyla yaklaşabileceksiniz.

2. Stresi Azaltır

Hiç bunaldığınız için ağladınız mı? Bazen ağlamanın mutsuzlukla değil stresli olmakla da ilgisi vardır. Bunun sebebi bir iş projesi, sizi aşağılayan bir patron ya da üniversitede başa çıkamadığınız bir ders olabilir.

Bunalmak, öfkeli ve çaresiz hissetmek sizde ağlama isteği uyandırır. Bir hiç için harcadığınız çabalar boşa çıkar ya da boşa çıkmasa dahi diğer insanlar harcadığınız enerjiyi görmeyip daha fazlasını ister ve size daha da baskı uygularlar.

Bu olumsuz bir şey gibi görünse de, ağlamak böyle durumlarda kesinlikle yardımcı olur. İçinizdeki stresi atmanızı kolaylaştırır. Stresten kurtulduğunuzda geri dönüp tekrar çaba sarf edecek ve çabalarınızın meyvesini alacaksınız.

3. Ağlamak Sizi Rahatlatır

Ağlamak yalnızca bir olaya daha temiz bir bakış açısıyla yaklaşmanızı sağlamaz; aynı zamanda sizi rahatlatır. Takıntılı düşünceleri olan, bu düşünceleri akıllarından çıkaramayan ve bu sebepten ötürü bunalıp utanç içinde yaşayan insanları düşünelim.

Bu tür durumlarda, ağlamak tahliye vanası görevi görebilir. Vücuttaki gerginliğin atılmasını sağlamakla birlikte, zihninizi de rahatlatır.

Takıntılı düşünceler zihninizi sardığında ve bu düşüncelerden çıkış noktası bulamadığınızda, bir fırtınaya kapılmış gibi hissedebilirsiniz. Yalnızca düşüncelerinizi hafifletip onları durdurmak istersiniz fakat nasıl yapacağınızı bilemezsiniz.

Belki de içinizde pek çok duygu barınmaktadır. Mutsuzluk, stres, anksiyete… Önemli olan tüm bunları ağlayarak dışarı atabilmektir. Bunun önemi basitçe yukarıda bahsettiğimiz tüm sebeplere dayanmaktadır.

Zihniniz için ağlamak tüm o kafanızda dönüp duran düşünceleri kontrol etmek için kullanabileceğiniz bir “acil durum düğmesi” gibidir. Gözyaşlarınızın akmasına izin verdiğinizde, tünelin sonundaki ışığı görmeye başlayacaksınız. Her şeyi daha net görebilecek ve daha sakin ve huzurlu hissedebileceksiniz.

Şüphesiz, ağlamanın zihniniz için birçok faydası vardır. Bu sebepten ötürü, insanların ağlamakla ilgili bir sürü farklı düşünceleri olsa da, size ağlamamanızı söyleseler de, onlara kulak asmayın.

Ağlamak gerçekten çok sağlıklı bir eylemdir ve gözyaşlarınızı tutmak size çok daha fazla zarar verir. Duygularınızı bastırıp onları yutmak sizde hasara yol açar. Bunun sonunca fiziksel rahatsızlıklara yakalanabilirsiniz. Bunun olmasına izin vermeyin. Ne zaman ihtiyaç duyarsanız ağlayın.

 

Kaynak: Sağlığa bir adım

Dolandırıcıların en sık kullandığı 5 hile 2

Dolandırıcıların en sık kullandığı 5 hile

Sızıntılı Bağırsak Sendromu: Bilmeniz Gereken 8 Belirti 2

Sızıntılı Bağırsak Sendromu: Bilmeniz Gereken 8 Belirti