Başarılı Bir Çocuk Yetiştirmek Için Mutlaka Okuyun!

Başarılı Bir Çocuk Yetiştirmek Için Mutlaka Okuyun! 2
BaŞarili Çocuk

Başarılı bir çocuk yetiştirmek Kızlar kızlar sitesi olarak , çocuğunuzun büyük başarılara ulaşma yolundaki zorlukların üstesinden gelmesine yardımcı olacak eşit derecede önemli beceri ve bilgilerin olduğunu öğrendik.

BaŞarili Çocuk

Başarılı bir çocuk yetiştirmek için ilk adım!

Başarılı bir çocuk yetiştirmek Her ebeveyn, çocuğunun mutlu ve başarılı büyümesini ve sağlam bir birey olmasını ister. Bu nedenle anneler ve babalar çocuklarının eğitimi konusunda çaba, zaman ya da para harcarlar.

Ancak iyi bir eğitim gerçekten parlak bir gelecek vaad eder mi?

Başarılı bir çocuk eğitmek Dik Durma Kabiliyeti ( ruhen güçlü olma anlamında )

Bu modern dünyadaki en önemli kişisel becerilerden biridir ve çocuğunuza erken yaşlarda verilebilmektedir. Bunu erken yaşlarda vermenizin en büyük sebeplerden biri hayatının sonuna kadar yaptıkları yada yaşadıkları olumsuzluklar sırasında ve haklarını savunma ihtiyacı duyduklarında yanlarında olamayabilirsiniz.

Bunun için ebeveynler bir çocuğun görüşünün aile içinde önemli olduğunu çocuğa hissettirmelidir. Çocuklar, onları duyduğunuzu ve anlamış olduğunuzu hissetmelidir, çocukların söyledikleri her ne kadar komik yada yanlış olsa da dikkatlice dinlemelisiniz.

Onaylayan sözcükleri daha sık kullanmak çok  daha iyidir ve çocuk sorularını cevaplarken mümkün olduğunca alaycı davranmamaya gayret edin.

Böylece çocuklar fikirlerini söyleyebilen dik duran bireyler haline gelecektir.

Konsantrasyon

Çocuklar o anda ilgilerini çeken şeylere odaklanırlar, bu nedenle onlara yararlı olan bilgileri ve gelişmeleri için verdiğimiz minik eğitimleri dikkat çekici, heyecanlı bir hale getirmeye gayret etmelisiniz.

Başarılı bir çocuk yetiştirmek için;

Örneğin, çocuğunuza yazı yazmayı defterde öğretmenin yanı sıra, beyaz ona ait olan bir tahta alabailirsiniz  yada  tebeşir kullanarak kaldırım üzerine yazı yazmalarına teşvik edebilirsiniz. Onun oyuncakları ile oynayarak ona kelimeler öğretebilirsiniz.  Bir ebeveynin davranışının en iyi örnek olduğunu unutmayın:

Çocuğunuzun  dikkatinin  dağılmaması için siz de birkaç dakika dikkatinizi vermelisiniz. Çocuğunuzun konsantrasyonunu artıracak olan birleştirmeli tahta oyunları, çizim oyuncakları ve bulmacalarla da artırabilirsiniz.

Buna ek olarak, işaretler, belirli renk veya model arabalar ve farklı şekiller, renkler ve dokular gibi yürüyüşler sırasında ilginç ayrıntıları bir oyun yaratarak tekrar eder ve ettirirseniz çocuğunuz eğlenirken öğrenecektir ve dikkatini daha kolay verecektir.

Kendine güven

Çocuklarınız kendini başlarına bazı şeyler yapmayı öğrendiğinde, gelecekte de kendilerine karşı olan güvenleri yüksek olacaktır. Ayrıca, her geçen gün büyüdükçe giderek daha çok şey keşfedecekleri ve öğrenecekleri okul ve diğer eğitim alanlarında bir şeyleri araştırmaya cesaret edebilecekler ve daha kolay öğreneceklerdir.

Çocuklarınızın kendi kıyafetlerini giymeyi,, kendi ayakkabı bağcıkarını bağlamalarını, oyuncakları yerlerine koymalarını ve döktüklerini silmelerine özendirin, teşvik edin.

Çocuğunuza yaptıkları  hatalar, yada sakarlıklar konusunda kızmamalısınız. Karşınızdaki küçük insanın bir çok bedensel işlevi ve düşünsel evreyi deneyimleyerek  geçmekte olduğunu hatırlayın ve Sabırlı olun ve onları övmeyi ihmal etmeyin.

Başarılı bir çocuk yetiştirmek için bir sonraki adım!

Yürümek ve konuşmayı öğrendikleri gibi kademeli olarak keşfederek, deneyimleyerek kendi başlarına yeni bir şeyler yapmayı öğreneceklerdir. Siz sadece o deneyimleri kazanırken kendilerine zarar vermemeleri konusunda yanlarında olmalı ve makul oranda hata yapmalarına izin vermelisiniz.

Böylece öz güveni artacak ve kendine daha güvenli bir birey  olacaktır.

Takım oyuncusu olmak

Çocuğunuza erken yaşlardan itibaren toplumda belli kuralların (bir oyun alanında, anaokulunda, yada okulda) bulunduğunu ve onlara uyarak başkalarıyla iyi ilişkiler kurabileceğini açıklamak gerekir. Böyle kuralları anlamasını sağlamanız, ortak çalışma ve ekip çalışması yapma becerisini artırır.

Çocuğunuzu bir ekip halinde çalışmayı öğretirken asla diğer çocuklarla karşılaştırmamalısınız çünkü bu şekilde davranırsanız çocuk olumsuz bir rekabet duygusu hissi ile eksiklik duygusu hissedecek ve saldırganlaşacaktır. Bunun yerine, her çocuğun önemini vurgulamanız ve ekip çalışması biter bitmez herkesi ve çocuğunuzu övmelisiniz.

Yabancı dile teşvik etmek   

En az iki dil öğrenmesi, çocuğunuza gelecekteki kariyerinde büyük avantajlar sağlayacak ve ayrıca kültürel ufuklarını genişletmelerinde ona yardımcı olacaktır. Başka bir ülkenin kültürünü öğrenmek için, kendi sakinleriyle kendi dillerinde konuşmaktan daha iyi ve etkili bir yol var mı?

Bu durum aynı zamanda farklılıkları daha kolay kavramasına farklı dilden insanlar ile iletişim kurarak dünyasını çok daha büyük hale getirmesini sağlayacaktır.

Öz disiplin

Bu beceri çocuklarınızın hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacak ve bu da kuşkusuz erişkinlikte kendileri için çok yararlı olacaktır. Kendi kendine organize olmanın ve sistemli olmanısını teşvik etmenin temeli, çocuklarınızla ilk başlarda birlikte yapmanız gereken günlük planlamadır;

Çocuklar, olgunlaştıkça günlük ,haftalık ve aylık planlama yapmaya başlayacak ve bir süre sonra sizin planlamasına yardım etmenize duyduğu ihtiyaç  giderek azalacaktır böylece  kendi zamanlarını kendi başlarına yönetmeyi öğrenirler.

Ayrıca, çocukların sorumlulukları ve boş zamanları arasında da bir denge kurmak da gereklidir. Bir çocuğun oyun, hobi ve diğer istenen aktiviteler için yeterli zamana sahip olması gerekir. Bununla birlikte, düzenlenmelidir:

Örneğin; ödev bittikten 3 saat sonra …. yapabilirsin.

Başarısızlıklara karşı sakin bir tavır gösterin

Çocuklarınızın zafere ve başarısızlığa karşı davranma biçimleri, kendilerine duydukları saygılarını (öz saygı ) şekillendirir ve diğer insanlarla olan ilişkilerini tanımlar.

Başarılı bir çocuk yetiştirmek Çocuklar oyun oynarken onları dikkatlice izleyin:

 Ör: bir çocuk oyunu kaybeder, çılgınca oyundan vazgeçer ve agresif tavırlar sergilemeye başlar yada ağlamaya başlar ve  ebeveynler çocuğu eve götürür. ( Yanlış örnektir )

Bu davranış modeli, çocukların yaşamdaki zorluklarla yüzleşme özelliğini olumsuz şekilde etkiliyor ve karakterlerinin güçlü taraflarının gelişimine engel oluyor. Her başarı için çocuğunuza takdir etmeye dikkat edin,  ancak başarısızlıkları göz ardı etmeyin. Onlarla başarısızlığının nedenlerini konuşmaya ve sebebini bulmaya teşvik edin: gelecekteki zaferlerin anahtarı budur.

Yaptıkları bazı aşırı davranışlar başkalarını rahatsız etmesi aşamasına kadar çocuklarınızın duygularını ifade etmelerine izin verin.

Taşıyabilecekleri kendileri ile ilişkili sorumluluklar vererek, ilk başlarda başaramasalar da yeniden, yeniden başarana kadar yeniden vererek,

Koşulsuz sevildiğini hissettirin  

Ve en önemlisi, çocuklarınıza onları sevdiğinizi ve her ne olursa olsun onlara inandığınızı sadece söyleyerek değil davranışlarınızla da mutlaka hissettirin.

Sakin ve sabırlı bir biçimde…

Kaynak:http://kizlarkizlar.com/savasmadan-cocuk-buyutmek/

Olağanüstü Yetenekli Çocukların 5 Özelliği 2

Olağanüstü Yetenekli Çocukların 5 Özelliği

Kansızlığa iyi gelen besinler, Kansızlık nasıl geçer?

Kansızlığa iyi gelen besinler, Kansızlık nasıl geçer?