Beynimizin Yıkandığını Gösteren 9 İşareti

Beynimizin Yıkandığını Gösteren 9 İşareti 2
Beynimizin Yıkandığını Gösteren 9 İşareti

İnsanların başkalarını manipüle etmek için sihre veya hipnozlara ihtiyacı yoktur. İnsanların başkalarının yapmalarını veya istediklerini düşünmelerini sağlamak için kullanabilecekleri basit taktikler var. Bu nedenle, akıl oyununun ortasında bulursanız kendinizi farketmeniz önemlidir.

Beyİn Yikamak

1. Büyük sorunlardan çok fazla dikkat dağıtma var.

Medya spor, eğlence, tasavvuf veya insanların onsuz yaşayabileceği şeylere çok fazla odaklandığında, kasıtlı olabilir . Bu, insanların dikkatini politika, ekonomi, psikoloji, nörobiyoloji ve sibernetik gibi daha ciddi ve tartışmalı konulardan uzaklaştırmak için yapılabilir.

2. Korkularınız çok fazla oynuyor.

İnsanlara, kontrolden çıkan şehirlerdeki şiddet veya saldırılar gibi bir problem verin, insanlar burada ve şimdi çözüm isteyecektir. İnsan haklarını ihlal ettiğinizde bile, insanlar, korktukları sorunları çözmek için “gerekli bir kötülük” olabileceğine ikna edilebilir. Bazı ciddi durumlarda, bunu yapmak yukarıda da belirttiğimiz gibi daha büyük sorunlardan uzak tutabilir.

3. Popüler olmayan fikirler yavaş yavaş uygulanmaktadır.

Mezuniyet diye bir şey var ve okula devam etmekten bahsetmiyoruz. Bu terim aynı zamanda bir fikri sadece kısmi olarak sunma fikrini ve insanları bir kez kandırdıktan sonra, tam fikriniz kabul edilinceye kadar yavaş yavaş yavaş yavaş daha fazla tanıtırsınız. Örneğin, boşluklar ile yeni bir yasa uygulanabilir, ancak zaman geçtikçe muhtemelen ortaya çıkacaklar.

4. İnsanlar sizi kontrol etmek için kendinizi çocuk gibi hissettirmeye çalışırlar.

İnsanları kontrol etmek Popüler bir yolu oldukları gibi onlarla konuşmaya olduğunu çocuklar . Ödüller ve cezalar kullanıyorlar ve işler karmaşıklaşınca siyah-beyaz konulardan söz ediyor gibi görünüyorlar. Sonuçta, gündelik insanın anlaması için sorunları çok zor gösteriyorlar.

5. İnsanlar, duygularınızda yalnız olduğunuz hissini veriyor.

Diyelim ki hiç görmediğiniz veya umursamadığınız bir film franchise’ı herkesin çocukluğunun bir parçası gibi görünecek şekilde ilan edilir. Veya karakterlerin toplumumuz için önemli bir şeyi temsil ettiğini. Neredeyse paketin bir parçası olmadığınız için sizi eleştiriyorlar. Sen inanabilir herkes kendi görüşlerine hakkı var olsa bile … garip ya zevk için değil garip olduğunu.

6. Duygularınız çok fazla odaklanır.

İstediğini al. İnsanları özel veya sevilmiş hissetmelerini sağlayın. İnsanları korkutuyorlar. Ya da sadece insanların her ikisini de biraz hissetmelerini sağlayın, avucunuzun içinden yiyorlar . Hepimiz mutlu ve özgür olmak istiyoruz ve bunu almak için her şeyi yapacağız. İnsanlara belirli bir derece veya lisansın iyi bir iş bulmalarına yardımcı olacağını, örneğin ahlaki olarak yapmak zorunda oldukları gibi başvuracaklarını söyleyin.

7. İnsanlar sizi en küçük şeyler hakkında suçlu hissettirir.

Anneler (ve babalar) bu taktiği zamanın başlangıcından beri kullanıyorlar . Suçluluk duygusu kullanıldığında insanlar geçmişte olanların uzun olmasına rağmen yaptığınız kötü şeyleri ortaya çıkarır. Burada ve şimdi bir şeyden suçlu bulunsanız bile, fazladan bir kek parçasının tadını çıkarmak gibi, çoğu zaman gerçekten önemsiz olan bir şey için ciddi olarak kötü hissetmek için yaptırılabilir.

8. İnsanlar sizi kendinizden daha iyi tanıyormuş gibi davranırlar.

Bilimdeki ilerlemelerle, insan vücudu hakkında yıllar önce yaptığımızdan daha fazla şey biliyoruz, ancak akıllıca kullanıldığında tehlikeli olabilir. Birisi sizi kendiniz hakkında bildiğinizden daha çok şey bildiğini, doğru olup olmadığını düşünmeye ikna edebiliyorsa, kararlarınızı kontrol edebilir.

9. Bu dünyada yalnız kalmak zorundasın.

Bir kez daha, bu normal taktiklerden biraz daha sert. Avını yakalamak için, onlara yardım edebilecek herkesten kes . Kültler bunu sık sık yapar, insanları dış dünyadaki sevdiklerinden uzak tutar, ihtiyaç duydukları toplumu elde etmelerini önler. Dünyanın dört bir yanındaki cezaevlerinin de “yalnız hapsi” ciddi bir ceza olarak kullandıkları bilinmektedir; Ağır vakalarda, izole mahkumlar, diğer mahkumların kullanımına sunulan eğitimsel veya terapötik hizmetlerden kesilebilir.

Bonus: Kendinizi manipüle edilmekten nasıl koruyabilirsiniz?

İnsanların sizi manipüle ettiği durumların farkında olmanız konusunda sizi uyardık, ancak kendi kafanızda güvende olmak istiyorsanız, bu sadece başlangıç. Kendin için düşünme hakkına sahip olmanı sağlamak için alışkanlık yapman gereken birkaç şey var.

Konuşma yaparken mutlaka bir kelime aldığından emin ol.

Sizi daha az kontrol altında hissetmenize neden olan insanlardan uzak tutun.

Uzun monologları görmezden gelin. Önemli olan herhangi bir şey, tüm nesir olmadan açıklanabilir.

Mümkün olduğunda, size saygı duyulmasını sağlamayan veya sizi suçlamaya zorlamayan insanlarla ilişkilerden kaçının.

İnsanlar sizi manipüle etmeye çalıştıklarında, “Bu konuda herhangi bir sözüm var mı?” Veya “Bana mı soruyorsun, bana mı söylüyorsun?” Gibi sorular sorup bir ayna tut.

Yasal haklarınızı bilin ve insanlar sizi onlardan kandırmaya çalıştığında onları aydınlatın.

Çevrenizdeki dünyadan haberdar olun ve karar verirken daima ikinci bir görüş isteyin.

İnsanlara “hayır” demeyi öğrenin.

İnsanların başkalarını kontrol etmek ve işlemek için kullandığını düşündüğünüz başka yollar nelerdir? Lütfen yorumlarda bizimle paylaşın.

Kaynak:https://brightside.me/inspiration-psychology/9-signs-were-being-shamelessly-brainwashed-794522/

“Yakınım, Dostum” Dediklerinizin Aslında Sizi Kıskandığını Gösteren 7 Davranış 9

“Yakınım, Dostum” Dediklerinizin Aslında Sizi Kıskandığını Gösteren 7 Davranış

Adam altında bir yılan olduğunu bilmiyor. Kadın da adamın üzerinde ağır bir taş olduğunu bilmiyor. Kadın şöyle düşünüyor: 2

Adam altında bir yılan olduğunu bilmiyor. Kadın da adamın üzerinde ağır bir taş olduğunu bilmiyor. Kadın şöyle düşünüyor: