Bir Bebeği Büyütürken Yapmamanız Gereken 8 Şey

Bir Bebeği Büyütürken Yapmamanız Gereken 8 Şey 2

Annelik karmaşık bir görevdir. Bir bebeği büyütürken neler yapmamanız gerektiğini mutlaka bilmeniz gerekir. Bol bol sevgi ve sabır göstererek hayatınızın bu dönemini başarıyla atlatacaksınız.

Hamileyken deneyimli annelerden ve anneannelerden pek çok tavsiye gelecek. Ancak bu onların mükemmel oldukları anlamına gelmez.

Özellikle de ilk deneyiminizse anneliğin zor bir iş olduğu doğrudur; ancak imkansız değildir. Doğru bilgileri edinerek, biraz yardım alarak, biraz da pratik yaparak çocuğunuzu sağlıklı ve mutlu bir şekilde yetiştirmek için hazır olacaksınız. Şimdi bir bebeğe hiçbir zaman yapmamanız gereken şeyleri öğrenmek için okumaya devam edin.

Bir bebeği büyütürken asla yapmamanız gereken şeyler

1. Uzun süre ağlamasına izin vermek

Bir anne olarak mutlaka çok meşgul olduğunuz zamanlar olacak. Ancak unutmayın, bebeğinizin her an ilginize ihtiyacı var. Sizinle iletişim kurmaya çalışıyor. Dikkatinizi onlara yöneltmeniz için çabalıyor. İhtiyaçlarını ifade edebilmek için kullanabilecekleri tek yöntem ise ağlamak.

Çocuğunuzun uzun süre ağlamasına izin vermek zararlı olabilir. Strese girecektir. Stres seviyesinin yükselmesi, bağımlılığa ve güvensizliğe neden olarak duygusal ve entelektüel gelişimine zarar verebilir.

Ancak bebeğinizle her zaman iletişim kurarak onun size duyduğu güveni güçlendiriyor olacaksınız. Gelecekte kendine saygısı eksik olan bir çocuk olmayacak, tersine sorunsuz bir çocukluk geçirecek.

2. Uyumaları için yüzüstü yatırmak

Geçmişte insanlar bebekleri karın üstü yatırmanın gaz çıkarmalarına yardımcı olacağını ve kusma nedeniyle boğulmalarını engelleyeceğini söylerlerdi. Ancak şimdiki bilgilerimiz tam tersini söylüyor: Bebeği karın üstü yatırmak oksijensiz kalarak aniden boğulma riskini artırıyor. Gereksiz risklere girmekten kaçınmanın en iyi yolu bebeğinizi yüzü yukarıda kalacak şekilde yatırmak.

3. Dikkatsizlik ederek onları yalnız bırakmak

Hareket etmek için çok küçük olduklarını düşünerek bebekleri yalnız bırakmak büyük bir hatadır. Bebeklerin düşmesinin yaygın sebeplerinden biri ebeveynlerin onları bezlerini değiştirdikleri yerde dururken veya başka bir şeyin üzerindeyken yalnız bırakmalarıdır. Bebekler için oldukları yerde dönüp düşmek ve bir yerlerini incitmek kolaydır.

4. Sarsmak veya itelemek

Ebeveynler bazen oyun oynamak için bazen de ağlamayı bırakmaları için bebeklerini sarsarlar. Bu, bazen işe yarayabilir. Ancak telafisi mümkün olmayan hasarlara neden olabilir.

Küçük çocukları sarsmak veya itelemek sarsılmış bebek sendromunayol açabilir. Bu sendrom beynin kafatasının içinde öne ve arkaya doğru hareket ettiği bir travma olarak tanımlanır. Şunlara sebep olabilir:

  • Morluk ve kanama
  • Körlük
  • İşitme kaybı ve konuşma bozukluğu
  • Boynun zarar görmesi
  • Kalıcı beyin hasarı
  • Ölüm

5. Fiziksel cezalar

Bebeğinizin yaramazlık yaptığını düşünüyorsanız onun poposuna veya eline vurmamalısınız. Yapmanız gereken gözlerinin içine bakmak ve katı bir ses tonuyla onunla konuşmak. Fiziksel olarak onu cezalandırmak kendine saygı duymayan agresif bir çocuk olmasına yol açabilir.

Aynı şekilde, ebeveynleri varken kendini rahat hissetmeyeceği için kendine duyduğu güven de azalacaktır. Entelektüel gelişiminin zayıf olması, yeni şeyler öğrenme motivasyonunun düşük olması da doğabilecek diğer olası sonuçlardan bazılarıdır.

6. Gazını çıkarmamak

Yemek yedikten sonra, vücudunun ürettiği gazlardan kurtulabilmesi için bebeğinizin geğirdiğinden emin olmalısınız. Eğer gazını çıkarmazsa, ağrı çekebilir. Bu da ağlamasına ve uykusuzluk çekmesine neden olabilir.

7. Farklı yiyeceklerle beslemek

Bebeği, anne sütünün veya doktorun verdiği formülün dışına çıkarak farklı yiyeceklerle beslemek yaygın olarak yapılan bir hatadır. Hayatının ilk aylarında, bebeğin sindirim sistemi henüz gelişiyor durumdadır. Bu nedenle onu farklı tip yiyeceklerle beslemek besin alerjisi veya hassasiyeti yaratabilir.

8. Bakteri ve virüslerle temas kurmasına izin vermek

Bebeklere yapmamanız gereken bir başka şey de ellerinizi yıkamadan onları kucağınıza almak veya onlara dokunmaktır. Gün içinde defalarca ellerinizi yıkamalısınız. Böylece etkili bir biçimde, bakteri ve virüsler aracılığıyla hastalıkların yayılmasının önüne geçebilirsiniz.

Hafif gribi veya soğuk algınlığı olan insanlardan uzak durmanız da aynı şekilde önemlidir. Çünkü çocuğunuz enfeksiyon kaparsa, onda zatürre, bronşit ve diğer şiddetli solunum yolu hastalıkları ortaya çıkabilir.

Tavsiyeler

Bir bebeğe yapmanız ve yapmamanız gereken şeyler konusunda tereddüte düştüğünüzde mutlaka doğrudan bir uzmanın tavsiyesine başvurmanızı öneriyoruz. Böylece kafa karışıklığından ve bilgi kirliliğine maruz kalmaktan kurtulursunuz.

Eğer bebeğinize nasıl bakacağınız konusunda endişeliyseniz deneyimli birinden yardım istemekten çekinmeyin. Ancak her şeyden önce, en önemli şeyin çocuğunuza bol bol sevgi vermek ve her zaman yanında olacağınızı ona hissettirmek olduğunu unutmayın.

Dürüst İnsanlar ve Sahip Oldukları 5 Alışkanlık 2

Dürüst İnsanlar ve Sahip Oldukları 5 Alışkanlık

Karnınız Ağrıdığı Zaman Vücudunuz Size Ne Anlatır? 2

Karnınız Ağrıdığı Zaman Vücudunuz Size Ne Anlatır?