Birisinin Sizden Daha Zeki Olduğunu Anlamanın 7 Yolu

Birisinin Sizden Daha Zeki Olduğunu Anlamanın 7 Yolu 2
Birisinin Sizden Daha Zeki Olduğunu Anlamanın 7 Yolu

Her zaman bizden daha zeki birisi vardır. Hepimiz ortalama insanlardan daha zeki olduğumuzu ve yaptığımız işte en iyisi olduğumuzu düşünebiliriz ancak eğer etrafımıza dikkatli şekilde bakarsak bizden daha zeki kişileri ayırt edebiliriz. Zeki insanlar genellikle bu belirtilerin birkaçını ya da hepsini gösterir ancak günlük uğraşlarla o kadar meşguluz ki bunları göremiyoruz. Bu belirtilerin neler olduğunu merak ediyor musunuz? Gelin listemize bir göz atın:

Zekİ İnsan

1- Yanında çalışanlarabir şeyler katmak isterler

Eğer bu kişi işyerinizde sizden daha üst bir pozisyonda yönetici olarak çalışıyorsa, altında çalıştırdığı insanları daha bilgili ve zeki yapmak için elinden geleni ardına koymayacaktır. İster çalışanlarını kurslara göndermek olsun isterse onlara yeni beceriler kazandırmak olsun, bu kişiler her zaman daha iyisini yapmanız için uğraşırlar. Bunun nedeni ise çalışanlarının başarıları ve zekaları aslında yöneticilerinin başarısıdır.

2- Zeki insanlar genellikle ortamdaki en sessiz insanlardır.

‘’Söz gümüşse sükut altındır’’ mottosuyla hareket ederler ve çok gerekmedikçe söz almazlar. Zeki kişiler konuşmak yerine etraflarında dönen konuşmalardan alabildikleri kadar bilgi almaya bakarlar.

Bu bilgilere dayanarak kişisel notlar çıkarır, ders alır ve herşeyi dinlerler. Ortamda herkesten fazla konuşmaya çalışan, diğer muhabbetleri öldüren ve kimseyi dinlemeyenler genellikle aptal olanlardır.

3- Zeki kişiler birkaç konudan çok, her konu hakkında az da olsa bilgi sahibidirler.

Daha önce çok az duyduğunuz ya da hiç duymadığınız konular hakkında bilgi sahibidirler. Bunun nedeni sadece kendi yaptıkları iş değil, etraflarında olan herşeye karşı duyarlı olmalarıdır. Her zaman kendilerini eğitmenin yollarını ararlar, her konu hakkında bilgi sahibi olmaya çalışırlar.

Eğer bir konu hakkında yeterli bilgi sahibi değillerse, başka birisine o konuyu düzgün bir şekilde anlatacak kadar bilgi sahibi olana kadar araştırma yaparlar. Boş zamanlarında kitap okur, bilgilendirici televizyon programları izler ve farklı kurslara giderek kendilerini geliştirirler.

4- Eğlence ve iş hayatlarını dengede tutarlar

Zeki insanlar eğlence hayatlarını, iş hayatlarını ve arkadaşlıklarını düzene koymanın bir yolunu bulur ve böylece ilgilerini çeken herşeye zaman ayırabilirler.

Yaptıkları hatalardan ders alırlar ve asla ‘’Yapamam’’ demezler. Etrafındaki insanlar, herşeye zaman ayırdıklarını görür ancak kendilerinin bunu nasıl başaracağını anlayamazlar. Zeki insanlar bu dünyada yaşadıkları her günün keyfini çıkartır.

5- Asla insanları küçümsemezler

Zeki kişilerin özelliklerinden biri de asla karşısındaki insanları küçük düşürmemeleri, aşağılamamalarıdır. Çünkü ne kadar zeki olurlarsa olsunlar, her zaman daha zeki birisi vardır. İnsanlar başkalarını küçük düşürdüğünde, tek yaptıkları kendilerini kötü bir insan olarak göstermektir.

Her zeki insan hayatında bir kere de olsa aptal durumuna düşmüştür ve bunu başkalarına yapmayı sevmezler. Bunun yerine insanlara yardım ederek onları bu durumdan kurtarırlar.

6- Genellikle uzun bir öğrenim geçmişleri vardır.

Çoğu zaman özgeçmişlerinizi görmediğiniz sürece haberiniz olmaz ve bu tarz insanlar da kendileri ile övünmeyi sevmezler. Ancak eğer nerede okuduklarını sorarsanız muhtemelen iyi bir üniversitenin adını verirler.

Muhtemelen bir ya da birkaç konu üzerinde yüksek lisans yapmışlardır. Genellikle tek bir konu üzerinde sıkıldıkları için hayatları boyunca birkaç eğitim dalı üzerinde yoğunlaşırlar. Ortalama insanlar tek bir iş üzerinde ömür boyu çalışırken, zeki bir insan daha kırklı yaşlarında üçüncü defa yeni bir iş hayatına başlamış olabilir.

7- Zeki insanlar, işler ters gittiğinde üzerinde oyalanmazlar.

Bunun nedeni, sorunlar için her zaman farklı bir yol düşünebilmeleri ve çoğu problemi iyi bir çözümle bitirebilmeleridir. Zeki insanlar, iyi ya da kötü olsun hayatta karşılaştıkları her olaydan bir pay çıkarmaya çalışırlar.

Muhtemelen bu belirtilerden birkaç tanesinin sizde de olduğunu düşünüyorsunuzdur. Bir sonraki toplantınızda etrafınıza dikkat edin ve belirtilere bakın. Odadaki zeki insanları belirleyebildiğinizi gördüğünüzde çok şaşıracaksınız. Geçmişte, çok sessiz oldukları ya da hiçbir zaman kendilerini ispat etmeye çalışmadıkları için zeki olmadıklarını düşündüğünüz insanlar, muhtemelen belirledikleriniz arasında olacaktır.

Stresin Vücuda Zararları 2

Stresin Vücuda Zararları

Kadınları Mutsuz Eden 6 Erkek Tipi 2

Kadınları Mutsuz Eden 6 Erkek Tipi