Birisinin Yalan Söylediğini Anlamak İçin İpuçları

Birisinin Yalan Söylediğini Anlamak İçin İpuçları 2

Polis sorgulamaları sırasında, yalanları tespit etmek için çeşitli yöntemler kullanılır. Yalancıları tanımak için bu tavsiyeleri takip etmek gerekir.

Portatif bir yalan detektörüne sahip olmak ve istediğimiz kişiye karşı kullanmak harika olmaz mıydı?

Ne yazık ki, böyle bir teknoloji henüz yok.

Yine de, sahip olduğumuz şey, birileri yalan söylediğinde bu durumu anlayabileceğimiz ve “içgüdüsel duygularımız” var. Ve elbette, dikkatimiz de var.

Bu makaleyi okuyarak bir yalancıyı nasıl tanıyacağınızı öğrenin.

Birinin yalan söyleyip söylemediği nasıl anlaşılır?

Garip gözükmesine rağmen, insanlar arasında yalan söylemek oldukça yaygındır.

Birisi yalan söylese bile, kasten yapmıyor olabilir. Tabii ki, bunu açıkça yapanlar da var ve bu durumda yalan söyleyip söylemediklerini anlamak o kadar kolay değildir.

İlk olarak, gerçeği söylemediğini gösteren aşağıdaki işaretleri analiz ederek başlayabilirsiniz:

1. Çok fazla kelime

Her şeyden önce, birçok yalan söyleyen insanlar, hızlı bir şekilde konuşur ve gereğinden fazla ayrıntı verir. Bunu yalan söyledikleri kişiyi ikna etmeye çalışmak için yaparlar.

Bu “kelimesi kusma hali”, “dürüst olmak gerekirse” veya “şu anda sana karşı tamamen dürüstüm” gibi aşırı ifadelerle ile beraber görülebilir.

2. Mikro ifadeler

Mikro ifadeler, onlara yeterince dikkat etmememiz durumunda fark edilmeyecek yüz ifadeleridir. Bir saniye içinde gelir ve giderler.

Birisi yalan söylediğinde, kaşlarını kaldırabilir, alnında çizgiler çıkabilir veya dudaklarıyla tekrarlayan bir hareket yapabilir.

3. Tutarsızlık

Eğer dürüst bir yapımız varsa, genellikle aynı hikayeyi virgül değiştirmeden tekrar tekrar anlatırız. Ancak, yalan söylediğimizde, tamamen zıt diğer ifadeler kullanabiliriz.

Mesela, önce yağmur yağdığını ve sonradan aslında yağmur yapmadığını ve güneş açtığını söylersek yalan söylediğimiz ortaya çıkar.

Kelimelerle yüz veya vücut ifadeleri arasında da tutarsızlıklar olabilir. Biri üzgün bir şeyden bahsediyor ama gülümsüyorsa, doğruyu söylemiyor olabilir.

4. Burna ve ağza dokunmak

Bu yalan söyleyen birinin en yaygın belirtilerinden biridir.

Bu, yalancının “söylediğim yalanlar yüzünden ağzımı kapatacağım” veya “Bilgi saklarken dudaklarıma bakmalarını istemiyorum” olduğunu düşündüğü bilinç dışı bir tepkidir.

Biri zorunlu olarak burnuna dokunduğunda ve bunun soğuk algınlığı veya alerji ile ilgisi olmadığında, burun kılcal damarlarındaki adrenalinin, yalan söylemenin neden olduğu endişe veya stresin artması nedeniyle olabilir.

5. Çocukça bir tutum sergilemek

Ek olarak, çocukça veya “tatlı” bir sesle konuşmak dikkat etmemiz gereken başka bir sinyaldir.

İster inanın ister inanmayın, bazı insanlar yalanların “sevimli” bir şey olması şartıyla kabul edildiği ve affedildiği bir evde büyümüş olabilirler.

Küçük çocuklar yalan söylediklerinde veya yaramazlık yaptıklarında bize çok sevimli görünebilirler, ancak bir yetişkin bunu yaparsa çok dikkatli olmalıyız.

6. Göz hareketleri

Daha sonra, birinin yalan söyleyip söylemediğini belirlemenin başka bir yolu da yüzlerine bakmaktır.

Bir yandan, dikkatiniz dağıldığında gözlerinizi bir taraftan diğerine taşımak normaldir. Ama dikkat edin! Bir şeyi hatırlamaya çalışırken, gözleriniz yukarı bakması ile, soldan sağa tam hızda geçmesi aynı şey değildir. Bu sonraki alışkanlık yalan söylendiği anlamına gelebilir.

Öte yandan, yalancılar sıklıkla konuştukları kişiyle göz temasından kaçınırlar veya dinleyen kişinin arkasındaki belirli bir nesneye odaklanırlar.

Bu gibi durumlarda, dikkatli olmalısınız, çünkü yalan konusunda uzman olan birçok kişi, dürüst bir kişi olarak görmeniz için gözlerinize nasıl bakılacağını uygulamış ve öğrenmiştir.

7. Nefes Alma

Yalan söyleme stresi, nefes alma şeklinizi değiştirebilir, özellikle kişi sözleri hakkında suçluluk duyuyorsa veya baskı altında kalmışsa.

Ayrıca tükürüklerini yutması veya boğazlarını temizlemeleri, ağızları ve boğazları kuru olduğu için zor olabilir. Dudaklarını yalarken görülmeleri gayet normaldir. Veya göğsünün yukarı ve aşağı hareket ettiğini görebilir veya burnundan nefes aldıklarını veya ağır nefes aldıklarını fark edebilirsiniz.

8. Ses

Sizinle konuşan kişinin ses değişikliklerine çok dikkat edin. Ses, birinin yalan söylediğini veya gerçeği söyleyip söylemediğinin mükemmel bir göstergesi olabilir.

Belki de sohbeti normalden daha yavaş veya daha hızlı başlatırlar, tonları keskindir veya sesleri konuşurken “titrer”. Birinin yalan söylediğini saptamanın başka bir yolu da kekelemesi veya gevezelik etmesidir.

9. Terleme

Birisi rahatsız edici bir durumda olduğunda normalden daha fazla terlemesi normaldir. Klima açık veya kış olsa bile “burası çok sıcak” diyebilirler.

Birinin ne kadar terlediğini ölçmek yalan detektörü veya yalan makinesi tarafından analiz edilen parametrelerden biridir. Bir insanın terli elleri ya da terli kıyafetleri varsa, bunun nedeni size karşı dürüst olmadıkları olabilir.

10. Duygusal tepkiler

Birinin yalan söyleyip söylemediğini öğrenmek istiyorsanız cevapların tepkisi ve zamanlaması size yardımcı olabilir. Örneğin, bir şey sorarsanız ve hemen yanıtlarlarsa, gerçeği söylememeleri ihtimali vardır. Belki de cevapları prova edilmiş olabilir.

Ayrıca, kendilerini sürekli savunmaya çalışırlarsa, soru ile ilgisi olmayan bir şeyi cevaplayarak ve bedenlerinin belirli kelimeler veya ifadelerle nasıl değiştiklerini sorgularsa dikkat edin. Cevaplamak için kullandığınız sözcükleri kullanıyorlarsa veya başka bir soru ile size cevap veriyorlarsa dikkatli olun.

Kaynak:https://sagligabiradim.com/birisinin-yalan-soyledigini-anlamak-icin-ipuclari/

Tam Bir Şifacı - Vücuttaki Her Türlü İltihabı Kurutuyor 1

Tam Bir Şifacı – Vücuttaki Her Türlü İltihabı Kurutuyor

Ebeveynler çocukların ruh sağlığını nasıl etkiler? 2

Ebeveynler çocukların ruh sağlığını nasıl etkiler?