Çiçeklerdeki sinek ve böceklerden kurtulmanın yolları!

Çiçeklerdeki sinek ve böceklerden kurtulmanın yolları! 2
Ciceklerde Sineklenme Cicekleri Sinek Ve Boceklerden Koruma

Çiçeklerde sineklenme için doğal çözümler…

Çiçekleri sinek ve böceklerden korumanın yolu -1-

video
play-rounded-fill

Çiçekleri sinek ve böceklerden korumanın yolu -2-

video
play-rounded-fill

Saksıdaki sinekleri yok etmenin yöntemleri…

Çiçeklerde küçük sinekler varsa izleyin, çok şaşıracaksınız:

Çiçeklerde sineklenme ve böcekler için çözüm:

Ayrıca bu yöntemlerde işinize yarayabilir:

Çiçeklerinize zarar veren böceklerden evde yapabileceğiniz doğal ilaçlarla kurtulabileceğinizi biliyor muydunuz?

Doğanın kusursuz bir dengesi vardır. Havada, toprakta ya da suda yaşayan bütün canlılar bu dengenin korunması için gereklidir.

O yüzden bitkilerimize zarar veren böcekleri yok etmeye çalışırken doğanın dengesine zarar vermeden bu mücadeleyi sürdürmek gerekir. Organik tarım ilaçlarının birçok faydası vardır. Bunlar:

Ekolojik dengeye zarar vermeden bitkilerinizi korumanızı sağlarlar.

Toprağa yararlı olan bakterileri ve böcekleri yok etmezler.

Birçoğunu evde bulabileceğiniz malzemeler ile yapabileceğiniz organik ilaçlar veya evde yapılabilen ilaçlar bütçenize katkı sağlarlar.

Bu yazımızda  bin bir emek ile baktığımız güzel çiçeklerimize dadanan böceklerden kurtulabilmek için evdeki hangi malzemelerle ilaç yapacağımızdan bahsedeceğiz.

Ev yapımı böcek ilacı zor bir uğraş değil. Çoğunluğu evde bulunan malzemelere belki birkaç tane ek ürün satın alarak siz de kolayca yapabilirsiniz.

Öncelikle bilinmesi gereken bazı detaylar var. Bitkilerinizde bulunan böcekler faydalı veya zararlı olabilir. Çiçeklerdeki böcekler için ilaç yaparken bu durumu göz önünde bulundurmalısınız.

Doğanın dengesini sağlayan bu canlıları yok etmek yerine bitkinizden vazgeçmelerini sağlamaya çalışmanız çok daha faydalı bir uğraş olacaktır. Bu yazıda sizinle paylaşacağımız bilgiler de böcekleri yok etmekten ziyade uzaklaştırmaya yönelik.

Bitkilerinizin toprağında böcekler ve sinekler türemeye başladıysa ilk olarak bitkinizin toprağını kurutma yöntemine gitmektir. Böcekler ve sinekler sulu toprakları severler. Bu sebeple önce bitkinizin toprağını kurutup ardından şimdi önereceğimiz yöntemlere giriş yapın.

Saksı Çiçeklerindeki Böcekler ve Sinekler Nasıl Yok Edilir?

Çiçek toprağındaki böcekler nasıl yok edilir sorusuna verilebilecek birçok cevap var ancak bizim aradığımız, doğaya zarar vermeyen ilaç ve yöntemler. Çiçek yapraklarındaki böcekler bitkileriniz için zararlı olabilir ancak zararsız da olabilir. O sebeple önce bitkinize musallat olan böceğin ne olduğunu tespit edebilirsiniz.

Aspirinli su ile bitkinizin toprağında bulunan böceklerden kurtulabilirsiniz. Birkaç adet aspirin ile bir miktar suyu karıştırıp aspirinin iyice erimesini sağlayın.

Ardından çiçeklerinizin toprağına biraz dökün. Hem bitkinizi besleyecek hem de bitkinizi de yaşayan yaprak biti ve böcekleri uzaklaştıracaktır.

Sirke tarım ilacı olarak birçok kişi tarafından bilinir. yaprak biti sirkeli su karşısında varlığını koruyamaz. Elma sirkesi ve çiçek yağı ya da toz biber ile beyaz sirke kullanılarak yaprak bitlerinden kurtulabilmeniz mümkün. Bu karışımları bitkinin tüm yapraklarına püskürtmeniz gerekir.

Süt, küllenme ve mantar tedavisi için bitkilerinize uygulayabileceğiniz bir maddedir. Süt, su ile seyreltilerek öğle güneşi çıkmadan önce bitkilere uygulanabilir. Başka sorunlara sebep olmaması açısından öğlen güneşinde ve akşam saatlerinde kullanılmaması gerekir.

Sigara izmariti böceklerle savaşta en çok kullanılan yardımcıdır. Sigaranın izmariti, kül ve tütün toprakta yaşayan böceklerin hoşlanmadığı şeylerdir. Bu sebeple bitkinizin toprağına birkaç parça izmarit bırakırsanız böcekler çiçeğinizden uzaklaşacaktır.

Daha etkili bir ilaç yapmak isterseniz bir miktar su dolu olan pet şişe içerisinde sigara izmaritlerini biriktirip birkaç gün kadar bekletin. Ardından azar azar bitkinin toprağına dökün.

Domates böcek ilacı olarak kullanılabilecek bir sebzedir. Domatesin yapraklarını ince ince doğrayıp aynı miktarda suyun içerisine atın ve 24 saat bekletin. (2 kahve fincanı kıyılmış yaprak için 2 kahve fincanı su) Ertesi gün bir önceki seferki su ile aynı miktarda su daha ekleyerek seyreltin ve bitkinizin yaprakları ile toprağına dökün.

Sarımsak ile böcekleri kaçırabilirsiniz. Bunun için sarımsakları soyup bitkinin toprağına bir kaç tane ekebilirsiniz. Eğer beyaz sinek veya kırmızı örümceklerle mücadele ediyorsanız 1 diş sarımsağı iyice ezin ve bir çay kaşığı çiçek yağı ve 1/4 çay kaşığı toz kırmızı biber ile karıştırın. Ancak biberiniz acı olsun. Ardından karışıma 1 su bardağı su ekleyin ve 24 saat bekleyin. 24 saatin ardından 1 litre su içerisine karışımınızı ekleyin ve sprey şişesi ile bitkininizn her yerine uygulayın.

Yaprak yiyen tırtıl ile mücadele hayli zordur. Piyasada birçok tırtıl ilacı vardır ancak kimyasal içermeyen, tırtılları öldürmeden bu sorunu çözebilecek ilaç oldukça zordur. Sarımsak yapı spreyi tırtıllara karşı mücadelede kullanılabilecek bir uygulamadır.

Krizantem çiçeği içeriğinde bulunan pyrethrum, bitkileri böceklerden korumaya yardımcı olur. Bunun için hazır satılan pyrethrum tozundan satın alabilir ya da bir parça kurutulmuş kritanzem çiçeğini 1 litre kadar su içerisinde yarım saat kısık ateşte kaynatıp soğutup bitkinize fıs fıs ile sıkabililirsiniz.

Tuz spreyi kullanarak kırmızı örümcekler ile mücadele edebilirsiniz. Tarım Bakanlığı‘nın önerisi, 4.5 litrelik bir su bidonu içerisine 2 dolu yemek kaşığı tuz ekleyip iyice çalkalamanız ve sprey ile bitkiye uygulamanız.

Acı toz biber böcekler ile mücadelede çok sık kullanılan bir maddedir. Sıcak su içerisinde beklettiğiniz toz kırmızı biberi soğutun ve bir miktar su ile seyreltin. Zeytinyağı ilave edin. Buna ek olarak doğal, toz sabun da ekleyerek ilacınızı kuvvetlendirebilirsiniz. Bitkilerin yaprak ve sap kısımlarına püskürterek böceklerle mücadelede kullanın.

Saksı Diplerinde Bulunan Solucanlar Nasıl Yok Edilir?

Saksı bitkilerinde çok görülmemekle birlikte solucanlar olabilir. Solucanların toprağa da bitkinize de bir zararı yoktur ancak yine de bilhassa ev içinde beslediğiniz bir bitki saksısında olmasını istememeniz doğladır.

Solucanları saksı toprağınızan teker teker söküp doğaya bırakabilirsiniz. Bunu yapamıyorsanız bitkinizi balkon ya da bahçeye alıp solucanların kaçması için anlatacağımız ilacı bitkiye uygulamanız.

Bir miktar sebze ve meyve parçasını bir miktar kuturun, ardından bu kuruttuğunuz artıkları ezin ya da toz haline getirin. Sıcak bir ortamda 2 gün kadar beklemesini sağlayın.

Bu sayede kurutulan bu parçalar çürüyecektir. Ara sıra su serperek çürümeyi kolaylaştırın. Bitkinin ışık almadığı bir saatte bitkinin toprağına uygulayın. En az 5 saat bekleyin. Solucanların toprak yüzeyine çıktığını göreceksiniz. Bu şekilde onları bitkinizden ayırabilirsiniz.

Bir diğer etkili ve sağlıklı yöntem de çok soğuk olmayan yağmurlu bir günde saksınızı bir bahçeye koymaktır. Solucanlar kendilerine daha konforlu bir alan bulabilmek adına bitkinizin saksısını terk edecektir.

Çocuklarımızın hayal gücünü nasıl köreltiyoruz...

Çocuklarımızın hayal gücünü nasıl köreltiyoruz…

Klip sendromlu çocuklar konuşmakta zorlanıyor! 2

Klip sendromlu çocuklar konuşmakta zorlanıyor!