Çocuğum Ders Çalışmak İstemiyor: Ne Yapmalıyım?

Çocuğum Ders Çalışmak İstemiyor: Ne Yapmalıyım? 2
Çocuğum Ders Çalışmak İstemiyor Ne Yapmalıyım

Çocuğunuz ders çalışmak istemiyor mu? Belki de onu azarlamak yerine ders çalışmak istememesinin nedenlerini bulmalısınız.

Ders çalışmak

Çocuğum ders çalışmak istemiyor, bu konuda ne yapmalıyım? Bu, ebeveynler arasında sıkça sorulan bir sorudur. Çocukların ders çalışmak istememesi çok yaygın olarak görülen bir durumdur ve birçok farklı faktörden kaynaklanıyor olabilir.

Bu sebepler, evde baskı olması ya da çocuğunuzun sınıf arkadaşlarından kötü davranışlar görmesi olabilir. Belki de çocuğunuz sadece asi bir dönemden geçiyordur. Çocuğunuzu öğrenmek istemeye ve ders çalışmaya motive etmek için neler yapabileceğinizi bilmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

Yukarıda bahsettiğimiz faktörlere ek olarak, televizyonda gördükleri kötü tavsiyeler ve alışkanlıklar da çocukları etkileyebilir. Örneğin, bazı ünlü kişiler kendileri çalışmadan ünlü oldukları için ders çalışmanın gereksiz olduğunu ima edebilirler.

İşte o zaman sizin çocuğunuzun neden ders çalışmak istemediğini bulmak için çaba sarf etmeniz gerekir. Ayrıca, çocuğunuza vereceğiniz cevaplarla ona ihtiyacı olan yardımı gösterebilirsiniz. Tabii ki ergen ya da ergenliğe girmek üzere olan çocuklarla iletişim kurmak kolay değildir, bu yüzden sabırlı olmanız gerekir.

Çocuğunuz ders çalışmak istemiyorsa uygulayabileceğiniz birkaç tavsiye

Onu dikkatlice dinleyin

Sakin olun ve çocuğunuzu dikkatlice dinleyin. İnancınızı ve umudunuzu kaybetmeyin ya da çocuğunuz konuşmak istemezse sinirlenmeyin ya da korkmayın. Çocuğunuz kendini ifade etmek istediğinde onun lafını bölmeyin çünkü çocuğunuz kendini size açıklamaktan rahat etmeyebilir. Sizin ne kadar anlayışlı olduğunuzu görürse, sorunlarını sizle birlikte çözmek istemesi daha mümkün hale gelir.

Başka aktiviteler yapmasına izin verin

Hem küçük çocuklar hem de ergenlik çağındakiler sadece okula odaklanmak dışında  boş bir zamana ihtiyaç duyar. Eğer çok geçerli bir sebep olmadan onun (müzik dinlemek, spor yapmak ya da dans etmek gibi) aktivitelere katılmasını engellerseniz çocuğunuz da ders çalışmayarak size başkaldırabilir.

Bu yüzden, “okul dışında bir şey yok” gibi davranmak yerine, ona diğer aktivitelere katılması için yer ve zaman verin. Mümkünse o aktivitelere onunla birlikte katılın. Bunun sonucu olarak, çocuğunuz hayatta  her şeyin bir dengesi olduğunu görecektir.

Anlayışlı olun

Pasif olmayın. Gerektiğinde çocuğunuzu düzeltin ama asla çok sert olmayın. Eğer esnek olmayı başarırsanız çocuğunuzun güvenini kazanırsınız. Böylece size hayatında olan her şeyi söyler ve hassas konularda size güvenir. Bu da size birlikte çözüm bulma şansı tanır.

Geleceği hayal etmesini sağlayın

Çocuğunuzun ders çalışmak istememesinin gelecekte doğuracağı sonuçları birlikte analiz edebilirsiniz. Ona bu durumun artı ve eksilerini gösterin. Bu zamanı iyiye kullanın ve ona gelecek planlarının ne olduğunu, bağımsız olduğunda neler yapmak istediğini ya da ne gibi bir kariyer istediğini sorun.

Bu sayede, hedeflerine ulaşmak için neler yapması gerektiğini daha iyi anlayacaktır. Belki de gelecekte olmasını istediği şeyler, onu derslerine daha çok odaklanmaya teşvik edecektir.  Çocuğunuza, eğer harika birisi olmak ve dünyadaki insanlar tarafından tanınmak istiyorsa daha sıkı çalışıp kendini geliştirmesi gerektiğini anlatın.

Çocuğunuzla Sohbetini Edebileceğiniz 28 Konu 2

Çocuğunuzla Sohbetini Edebileceğiniz 28 Konu

Depresyonu Yenen İnsanların Yaptığı 7 Şey 2

Depresyonu Yenen İnsanların Yaptığı 7 Şey