Hemen hemen her anne ve baba çocuğunun özel olduğunu düşünse de, ”dahi çocuk” çok seyrek görülen bir durumdur. Fakat, şanslıysanız ve çocuğunuz özel yeteneklere ve akıl almaz bir zekaya sahipse bebeklik döneminden itibaren bazı belirtiler ile kendini gösterir.

Bu belirtileri erkenden fark edip çocuğunuzu geliştirmek siz ebeveynlerin elindedir. Peki çocukların dahi olduğunu gösteren belirtiler neler?

DÖNÜM NOKTALARIYLA ERKEN TANIŞIR

Çocukların yürümeye, konuşmaya ve okumaya başladığı gibi bazı dönüm noktaları vardır. Eğer bebeğiniz bu dönemlere erken zamanlarda başladıysa, ileri zekalı olabilir.

DİLE KARŞI AŞIRI MERAK

İleri zekalılığın en önemli belirtilerinden olan dile merak, erken dönemlerden itibaren dikkatini konuşmaya verir. 

Böylece çocuğunuz erkenden konuşmaya başlayacaktır. Bebeğiniz daha 6 aylıkken bile kitaplara meraklıdır; masallar ve hikayeler ilgisini çeker.

KESKİN HAFIZA

İlerizekalı bebekler daha küçükken bile anne ve babasını şaşırtmaya başlar. Bu şaşırtmaların nedeni mükemmel bir hafıza ve kurdukları ilişkilerdir. En basitinden dahi olan bir bebek, oyuncağını en son nereye bıraktığını kolaylıkla hatırlar.

PROBLEM ÇÖZÜCÜ

Algılarının ve yaşlarının çok ilerisindeki problemleri kolayca çözebilirler. Bunun dışında dahi bebekler, sırf oyuncaklarının parçalar halinde görmek için bile oyuncağını kırabilir. Merak ettiren ve ilginç olan her şey cazip gelebilir.

YÜKSEK SEVİYELİ ODAKLANMA VE KONSANTRASYON

İlgi duyduğu şeyler karşısında çok uzun bir süre odaklanabilir ve konsantre olabilir.

YÜKSEK DERECELİ BİLİNÇ VE AÇIKGÖZLÜLÜK

Eğer bebeğiniz ileri zekalı ise çevresindeki tanıdıklarıyla seslerini rahatlıkla ilişkilendirebilir. Böyle çocuklar her zaman etrafının farkındadır. Öyle farkındalardır ki çevresindeki bireylerin yaptığı değişiklikleri anında fark ederler.

DAHA AZ UYKU

Dahi çocuklar kesinlikle fazla uyumazlar. Bir çocuğun az uyuması her ne kadar anne ve babaları rahatsız etse de onu uykuya zorlamak yerine zihnini sakinleştirmenin ve daha sağlam bir iletişim kurmanın yollarını bulmalısınız.

Zeki insanlarda bulunan 8 özellik

[This post contains advanced video player, click to open the original website]