Daha İyi Bir Ebeveyn Olmak İster Misiniz? Bu 10 Soruyu Kendinize Sorun

Daha İyi Bir Ebeveyn Olmak İster Misiniz? Bu 10 Soruyu Kendinize Sorun 2
Daha İyi Bir Ebeveyn Olmak İster Misiniz Bu 10 Soruyu Kendinize Sorun

İyi bir ebeveyn misin? Bu soruyu yanıtlamaya çalışmayın çünkü cevap yüzeysel olur ve aslında daha derinlemesine inceleyene kadar buna cevap veremezsiniz. Her ebeveyn, işini iyi yaptığını bilmek istemektedir; bunun için kendimize birkaç soru sormalı ve açıklayacağımız korkmadan dürüstçe cevaplamamız gerekiyor.

Bu cevaplar bizi anne-babalar olarak geliştirebilmemiz için bize yol gösterecek, böylece hazır hissediyorsanız aşağıdaki 10 soruyu incelemeli ve yanıtlamaya çalışmalısınız. Bunu sadece bir an önce kendiniz hatırlatmak için yapın, bu anıları şimdi sadece anne değil, aynı zamanda siz ve çocuklarınız büyüdüğünde de yaşayın.

çocuk

1. Ebeveynlik önceliklerinizin başında mı?

En önemli görev listenizde ebeveynliği nereden derecelendiriyorsunuz?Ebeveynlik sizin için zaman tanıdığınız bir şey mi yoksa çalışmanızdaki gibi başka şeylerle meşgulken rolü rutin olarak ihmal etme eğiliminde midir? Tabii ki, hayatta denge sağlamak ve ebeveynlik dışındaki pek çok şeyi idare etmek önemlidir; en sevdiğiniz TV şovunu izlemek ve çocuklarına yatmadan önce bir hikaye okumak arasında bir seçim yapıldığında ne yapıyorsunuz?

Kendinize sorun: Ebeveyn olduğunuzdan beri hayatınızın ne kadarını değiştirdi ve ebeveynlik, ebeveyn olmadan önce hayatınıza rutin giren bir şey midir? Değilse, çocuklarınız için biraz daha zaman ayırmak ve ebeveynliği bir öncelik olarak yapmak için rutininizdeki bir şeyi değiştirmeniz gerekebilir.

2. Ebeveynlik hedefleriniz neler?

Bundan 30 yıl sonra ne gibi anıların olmasını istediğinizi düşünün. Bu hatıralar çocuklarınızla eğlenceli deneyimler mi içeriyor yoksa sadece onları disiplin altına alıp öğreten anılarınız mı? Buna ek olarak, çocuklarınızın hangi anıları sizden istersiniz? Bu sorular sadece başlangıçtır ve hedeflerinizin ebeveyn olarak ne olduğunu anlamanıza yarayan başkaları da vardır.

Çoğu zaman farklı yöntemleri kullanarak çocuklarımızın davranış biçimlendirmek için tavsiye edilir, ancak bizim davranışımız ne olacak?Olmak istediğiniz ebeveyn olmaya ne kadar zaman ayırıyorsunuz?Ebeveyn olarak sizin için önemli olan hedefleri yerine getirmek için kendinizi nasıl ve nasıl değiştirebileceğinizi düşünmeye çalışın.

3. Çocuklarınızı ne sıklıkla yalnız bırakıyorsunuz?

Çocuğunuza yalnız vakit geçirmek, onları görmezden gelmek veya onları ihmal etmekle aynı değildir; amaç, öğrenme, büyüme ve gelişme alanlarında kendileri hakkında kendi başına şeyler keşfetmelerini sağlamaktır. Çocuklarınız kendi kıyafetlerini seçebilir mi? Ne kadar yiyecek istediklerine karar verebilirler mi? Yatmadan önce ne yapmaya kim karar verir?

Bir an düşünün – evde neler olup bittiğini kaydetmek için bir teyp bırakırsanız, yalnızca çocuklarınızı etrafında emrederek duyar mısınız, yoksa çocuklarınızın bir merak duygusu geliştirmelerine izin mi vereceksiniz ve merak edip onların kim olduklarını keşfetmelerine yardımcı olacaktır. nelerdir? Çocuğunuza kendilerini ve çevrelerindeki dünyayı yalnız keşfetme özgürlüğünü ne kadar çok veriyorsanız, yetişkin olduklarında ağır sorularla uğraşırlar ve hayatlarındaki amaçlarının daha erken bir yaşta olduğunu bilirler.

4. Çocuklarınızla olan ilişkiniz ne kadar güçlü?

Ne sıklıkla çocuğunuzla eğlenmekten başka hiçbir şey yapmıyorsunuz?Birlikte düzenli olarak birlikte yapmaktan zevk aldığınız aktiviteler var mı? Çocuklarınız insanlarla vakit geçirmekten hoşlanıyor musunuz, yoksa başkaları ile başka şeyler mi yapmak istersiniz? Bu soruların hepsinin, geleceğinizle ilgili önemli bilgileri ayrıntılı olarak bilmenize yardımcı olacağına dikkat edin – ilişkiniz kaba yamalardan geçtiğinde ve bu kaba yamalar, çocuklarınız büyüdükçe daha anlamlı olur, bunları çözme beceriniz yalnızca ilişkinin gücü.

5. Hatalarınızı kabul ediyor musunuz?

Hiç kimse haklı değildir ve birçok çocuk gelişmiş bir adalet duygusuna sahiptir ve her şeyin yalnızca oyunlarda değil, adil olmasını arzulamaktadır. Kendinizi yanlış anladığınız durumları nasıl idare edersiniz? Bir ebeveyn olarak, zayıflık göstermemek veya bir hata kabul etmemeniz gerektiğine inanıyor musunuz? Çocuklarınızın ondan ne öğreneceğini düşünün ve hatalarını itiraf etmek istemeyen büyümek istemiyorsanız onlara kişisel örnek yoluyla nasıl yapılacağını öğretmelisiniz.

6. Çocuklarınızın sahip olmasını istediğiniz özellikleri yansıtıyor musunuz?

Bir önceki bölümden sonra, kendinize, çocuklarınız için iyi bir rol modeliniz olup olmadığını sorun. Eğer işbirliğine değer veriyorsanız, çocuklarınızla işbirliği yapmaya mı çalışıyorsunuz? Dürüstlüğüne değer verirseniz, çocuğunuza karşı dürüst müsünüz? Çocuklar bizden daha çok kim olduğumuza, onlara öğretmeye çalıştığımızdan daha çok davranışlarımızı öğrenirler, bu nedenle onlardan ne beklemek yerine onlardan ne beklediğinizi gösterin ve ters şekilde davranın.

7. Çocuklarınızı tanıyor musunuz?

Çocuklarınızın neyi sevdiğini ve nefret ettiklerini biliyor musunuz? Hangi alanları iyileştirmek istediklerini biliyor musunuz? Onları ilgilendiren bazı konular hakkında tartışmalarınız var mı ve onları ilgilendiren şeyleri sormak mı? İnsanlar çok genç yaşlarda ilgileri geliştirir ve büyüdükçe ve öğrenirken, bu tercihler farklı ve daha gelişmiş yönlerde gelişebilir.Çocuklarını doğru yönlerde onlara rehberlik ettirmek için ancak onlarla iyi tanışırsanız yardımcı olabilirsiniz.

8. Sipariş vermek yerine ne sıklıkta soru sormak istiyorsunuz?

Çocuk yetiştirme sürecinde hem soru hem de yön önemlidir, ancak bu iki şeyi dengelemek ve çocuklarımıza verdiğimiz yol tariflerinin sorduğumuz soruları aşmamasını sağlamak için bir ihtiyaç vardır. Çocuklar çok küçük olduğunda, soru sormak için birçok fırsat vardır. Örneğin, “Evden ayrılmadan önce size kat kat” diyerek, “Dışarıdaki havaya baktığınızda hangi kıyafetleri giymeniz gerektiğini düşünüyorsunuz?” Diyebilirsiniz.

Bu tür sorular çocuklarınızın görüşlerini ifade etmelerini sağlamaya yardımcı olurken, sadece bir şey yapmalarını emrediyor; bunu önlüyor.Aynı zamanda, gerçekte yönlerden farklı olmayan retorik soruları kullanmaktan kaçınmanız önemlidir.

9. Çocuklarınızla ne kadar eğlenirsiniz?

Günümüzün hızlı ve stresli hayatında, bir rutine girmek ve hayatımızı kurduğumuz insanların keyfini sürmek için yeterli zaman harcamak kolaydır. Çocuklarınızla son kez kahkaha attığınız zamanı? Son zamanlarda aptalca şeyleri sadece eğlenmek için mi birlikte yaptınız veya zamanınızı TV ya da bilgisayarın önünde mi harcıyorsunuz? Uzun yıllar boyunca, siz ve çocuğunuz, izlediğiniz şovları veya Facebook’ta sahip olduğunuz arkadaşlarınızın sayısını hatırlamayacaktır; ancak onları aptalca alkışlarken veya kanepe yastıklarından bir köşede inşa ettiğinizde yaşadığınız küçük tatlı anları.

10. Çocuklarınız sizi nasıl tecrübe eder?

Çocuklarınız sizi nasıl ebeveyn olarak görüyor? Elbette, bu sorunun cevabını kesin olarak bilemezsiniz, fakat kendimize her iki yönde de soru sormak büyük bir sorudur. Çocuklarınız sizi yakın insanlar olarak görüyor mu, her şey hakkında konuşabiliyor mu ve bunlar iyi insanlar mısınız? Veya sizi doğrudan, katı ve denetleyici insanlar olarak mı yaşıyorlar? Şimdi kendinize sorun, bu sizi çocuklarınızın görmesini istediğiniz şekilde mi? Cevap hayır ise, şimdi onlara karşı tutumunuzu değiştirme zamanı.

Belirtildiği gibi, bu soruları yalnızca bir kez değil yılda bir kez sormanız çok önemlidir. Yıl geçtikçe siz ve çocuklar değişecek, bu soruların cevapları değişebilir. İyi ebeveyn olmak için kendinize karşı dürüst olmalısınız, bu soruları cevaplayın ve ulaştığınız cevaplara göre hareket edin.

Kaynak:https://bukadarnet.com/bukadarnet-ipuclari/daha-iyi-bir-ebeveyn-olmak-ister-misiniz-bu-10-soruyu-kendinize-sorun/

Üç Kardeş - Sema Deniz

Üç Kardeş – Sema Deniz

Çinko Eksikliğinin 6 İşareti 2

Çinko Eksikliğinin 6 İşareti