Daha Mutlu Olmanıza Yardımcı Olacak Beş Soru

Daha Mutlu Olmanıza Yardımcı Olacak Beş Soru 2
Daha Mutlu Olmanıza Yardımcı Olacak Beş Soru

Yatmadan önce, kendinize daha mutlu olmanıza yardımcı olacak sorular sormak iyi bir fikirdir. Bu makalenin en iyilerinden bazılarını keşfedin!

Mutlu

Bu sorular sizin daha mutlu olmanıza ve sizi hayattaki en önemli şeylere yaklaştırmanıza yardımcı olacaktır. Mutluluğu yaratan gerçekler ve senaryolar, kendinizle ve gerçeklikle mutlu ve huzurlu olmanıza gerçekten izin veren şeydir.

Sorun, insanların kendilerine gerçekten neşe veren şeyleri görmediklerini kolayca kaybetmeleridir. Bu nedenle, bu soruları her günün sonunda kendinize sormanız en iyisidir. Günü sonlandırmanın güzel bir yolu ve varlığınıza neyin anlam ifade ettiğinin farkında olmanızı sağlar.

Daha mutlu olmanıza yardımcı olacak bu sorular aslında oldukça basittir. Hayatınızın ne kadar harika olduğunu size hatırlatan küçük sorular. Gündelik birçok durum genellikle fark edilmeden kalsa da, iyi yaşama sırrını saklarlar. İşte bunlardan beşi.

“Adam sıkıntılarını saymaktan hoşlanıyor, ancak sevinçlerini saymıyor. Gerektiği gibi onları saydıysa, her partinin bunun için yeterli mutluluğu sağladığını görecekti. ”

-Yodor Dostoyevski-

1. Bugün Size Ne Deneyim Verdi?

Ne yazık ki, insanlar iyi anlarını kuma, kötü anlarını da taşa yazma eğilimindedirler. Kötü bir an, gününüzü olumlu olanlarla dolu olsa bile mahvedebilir. İçgüdüsel olarak, insanlar bunu yapmaya meyillidir çünkü hayatta kalma tehditleri hakkındaki farkındalıklarına bağlıdır.

Ancak, eğer sakince geceleri günün en iyi deneyiminin ne olduğunu kendinize sorarsanız, kesinlikle değerli bir şeyi hatırlayabilirsiniz. Farkında olmadan, çeşitli mutlu deneyimlerin envanterini tutmaya başlayacaksınız. Bu, hayatınızı daha iyi takdir etmenize yardımcı olacaktır.

Entelektüel alçakgönüllülüğü göstermek için arayan bir kadın.

2. Biri Size Sevgi Gösterimi Verdi mi?

Bu sorunun cevabı evet ya da hayır olsun, bu zenginleştirici bir soru çünkü duygusal dünyanızı yönlendirmenize yardımcı olur. Nerede duygusal olarak bulunduğunuzu bilmek de çok değerlidir.

Ayrıca, size kahveyi sunan kişinin gülümsemesi veya iş arkadaşınızın dostça sözleri gibi bazen gözden kaçırdığınız şefkatli jestler hakkında düşünmenize de yol açar. Hiçbir sevgi ifadesi çok küçük değildir. Başkalarından aldığınız olumlu uyaranlar önemlidir.

3. Herhangi bir şey kendinizi şanslı hissetmenize neden oldu mu?

Bu, daha mutlu olmana yardımcı olacak sorulardan biri. Her gün kendinize bu soruyu sorarsanız, bulabileceğiniz cevapların sayısı sizi kesinlikle şaşırtacaktır . Bu cevapların ilki, hayatta olduğun için şanslısın. Bugün, yaşayacak çok fazla hayatı olmayan insanlar var.

Ayrıca mevcut sağlığınızdan zevk aldığınız için şanslısınız. Ayrıca tüm yetenekleriniz, işiniz ve sevdiklerinizle harcadığınız anlar için de şanslısınız. İyi haberler ya da özel bir an gibi ek nimetler getiren günler de vardır.

4. Neler Başardınız?

Kendi başarılarını göz ardı etmek affedilmez. Her başarı, ne kadar küçük olursa olsun, en azından tanınmanızı hak ediyor . Günlük eylemlerinize değer vermenin somut bir yolu.

Herkes ne kadar küçük olursa olsun her gün bir hedefe ulaşır. Bu hedefler, bir tembellik anının üstesinden gelinmesi gereken bir işi tamamlamaya kadar değişebilir. Neden bu küçük günlük hedefler sayılmaz? Sadece büyük başarılarımıza dikkat etmeye alışkınız ama bu kötü alışkanlığı değiştirmek olumlu.

Gözleri olan bir kadın temiz havada nefes almayı kapattı.

5. Birisi için bir şey mi yaptınız?

Bu soru bize başkalarını nasıl mutlu ettiğimizi de hatırlatıyor. Başkası için iyi bir şey yapmak her zaman mutlu olmak için bir nedendir. Kimsenin hayatını değiştirmek zorunda değilsin; sadece küçük bir şekilde zenginleştirin.

Başkası için bir şeyler yaptığınız her gün boşuna harcanmaz. Bu günlük dayanışma tohumunu ekilmek, sadece başkaları için değil, kendin için de son derece değerli. Er ya da geç, ne ekersen onu biçersin.

Mutlu olmanıza yardımcı olacak bu sorular, günlük olarak kendinize verebileceğiniz hediyelerdir . İlk başta, yatmadan önce onları düşünmek biraz garip gelebilir. Ancak, bu yansıtıcı tatbikatın sonuçları faydalı olacaktır. Şimdiye kadar göz ardı ettiğiniz tüm şeyleri gerçekleştirerek kendinizi şaşırtmaya davet ediyorum.

Anneleri daraltmayın...

Anneleri daraltmayın…

İnsanı İstemsizce Çekici Kılan Ufak Ama Etkili 5 Davranış 7

İnsanı İstemsizce Çekici Kılan Ufak Ama Etkili 5 Davranış