Dişlerinizin sağlığınız hakkında size anlatmaya çalışmış oldukları

Dişlerinizin sağlığınız hakkında size anlatmaya çalışmış oldukları

Bir çok süre vücudumuz bizlere bir şeyler anlatmaya çalışır. Ağız ve dişler bir kural dışı değildir. Ağzınızda bir şeyler yolunda gitmediğinde başka bir yerde bir şeyler ters gidiyor olabilir. İşte bir diş rahatsızlığı olarak ortaya çıkabilecek dört sıhhat problemi.

Anksiyete: Stresli yada öfkeli kişiler çoğunlukla dişlerini gıcırdatırlar (bruksizm). Bruksizm, diş dolgularından yada doğumdan itibaren dişlerin yanlış hizalanmasından kaynaklanabilse de, davranışsal nedenlerle de olabilir. Bu durumda dişleriniz bilhassa soğuk hassasiyetinde ağrı hissetmenize sebep olarak size bir şeylerin ters gittiğini anlatmaya çalışırlar.

Kanser: Ağız ülserlerine çoğu zaman yanıklar yada ısırıklar niçin olur ve yalnız birkaç gün sürer. Sadece iyileşmezlerse ciddi olabilirler. Dudaklarınızdaki, diş etlerinizdeki, dilinizdeki ve ağzınızın içindeki ülserler, yumrular yada öteki düzensizlikler ağız kanseri emareleri olabilir. Beyaz/kırmızı  lekeler, kalıcı ülserler, his kaybı ve sert dokulara dikkat etmelisiniz. İşte bu renk ve doku değişimleri size ağızda tehlikeli bir durum bulunduğunu anlatmaya çalışan sinyallerdir.

Fena beslenme: Tükettiğimiz gıdaların eşeysel diş çürümesinde mühim bir faktördür. Bundan dolayı dişlerinizi kaybediyorsanız yada dolgu gerektiren fazlaca fazla çürüğünüz var ise dengeli beslenme mevzusunda bir beslenme uzmanına danışmalısınız. Dişleriniz ve vücudunuz için fena olan fazlaca fazla şekerli yiyecek yada başka besinler tüketiyor olabilirsiniz. Dişlerinizde üzerlerindeki siyah lekeler, oluşan çukurcuklar ve yiyecek sonrası şiddetli ağrı ile bu durumu size anlatmaya çalışırlar.

Şeker Hastalığı: Çürük sayısında  ve diş eti hastalığında bir artış da yüksek kan şekeri emaresi olabilir. Diyabetli kişilerde oral komplikasyon riski yüksektir, bu yüzden diyabet riski altında olduğunuzun bir işareti olabilir.

Sıhhatli bir ağzı korumanın en iyi yolu diş hekiminizle tertipli olarak yazışma kurmaktır. Her 6 ayda 1 tertipli randevularınızı alarak diş sağlığınızı denetim ettirmeli ve ihtimaller içinde sorunları erken dönemde teşhis ederek önleyici tedbirler ya da tedavilere başlamalısınız. 

Milliyet – PembeNar

Eşini tekrar kendinize bağlamanın yolları! 2

Eşini tekrar kendinize bağlamanın yolları!

Okulların yeniden kapanması çocukları olumsuz etkileyebilir

Okulların yeniden kapanması çocukları olumsuz etkileyebilir