Doğum sonrası emzirme rehberi! İlk emzirme…

Doğum sonrası emzirme rehberi! İlk emzirme... 1

Bebeğine daha yeni kavuşmuş bir anne, bebeğini ilk kez emzirecek olmanın endişesini yaşayabilir. Hem anneye hem de bebeğe çeşitli yararları olan emzirme ile ilgili bilinmesi gerekenleri sizlere derledik. Doğumdan sonrasında ilk emzirme için rehberlik edecek bazı bilgiler…

Herhangi bir risk bulunmadığı sürece anne ve bebek için en sıhhatli doğum yöntemi düzgüsel doğumdur. Vücudun olağanüstü bir halde yenilenmesine yarayan düzgüsel doğumda bebek dünyaya geldikten sonraki ilk otuz dakika içinde anne ile ten tene temas sağlanılarak emzirmenin gerçekleşmesi gerekiyor. Eğer düzgüsel doğum değilde sezaryen tercih ettiyseniz emzirmeniz birazcık daha zor olabilir. Sezaryen doğumda epidural-spinal anestezi tercih edilmişse emzirmeniz gene oldukca sorun olmaz iken genel anestezi ile sezaryen yapılmışsa anestezinin tesiri geçene kadar emzirme gerçekleştirilmemelidir.

Bu durumda bebeğinizin göğsünü yatırılmasını isteyerek ten tene teması yardımıyla süt üretimi için uyarı verebilir ve ağlayan bebeğinizin bedeninizde yatışmasını sağlayabilirsiniz.

Lüzumlu bekleme yapıldıktan sonrasında bebeği ilk kez kucağa almak ve doğru bir emzirme yöntemi gerçekleştirmek için yanınızdaki kişiden yardım almalısınız. Yeni doğan bebeği emzirme süresinin minimum iki saatte bir olması önemlidir. Süt üretiminin hareketlenmesi ve kan şekerinin dengede durması için bebeğin sık sık emzirilmesi gerekir.

EMZİRME SÜRESİ VE SIKLIĞI NE KADAR OLMALI? 

Bebeğin ağzına almış olduğu meme ucundan gelen anne sütünün yapısı ilk olarak protein bakımından fazla iken, sonlarına doğru gelen süt yağ bakımından daha faydalıdır. Emzirme esnasında bebek enerji toplarken annenin de harcamış olduğu enerji sebebiyle zayıflaması kolaylaşır. Dolayısıyla bebeği memeden ayırmamak bilhassa de ilk 15 dakikanın kesinlikle meme üstünde geçmesi gerekir.

Dış dünyaya adapte olmakta bazı zorluklar yaşayan yeni doğan bebeklerde doğru emzirme yöntemi gerçekleştirilse bile oldukca emmek istemeyebilir. Annenin müdahale edip memeyi emmesi için teşvik etmesi önerilir. Emzirme işlemi bittikten sonrasında kalan süt, ya elle ya da süt pompası yardımıyla sağılarak uygun koşullarda muhafaza edilmelidir.

Bebek ilk başlarda, o istedikçe, ağlamasını beklemeden ve en fazla 2-3 saat kadar aralıkta emzirilmesi uygundur.

Blazer ceket nasıl kombinlenir? 2021 En uyumlu blazer ceket kombin önerileri! 1

Blazer ceket nasıl kombinlenir? 2021 En uyumlu blazer ceket kombin önerileri!

Siyah elbise hangi renk şal ile uyumlu olur?  Siyah elbiseye yakışacak şal modelleri 1

Siyah elbise hangi renk şal ile uyumlu olur? Siyah elbiseye yakışacak şal modelleri