DÜRÜST OLAN KAZANIR…

DÜRÜST OLAN KAZANIR... 2

Bir çocuk yolda yürürken 5 TL bulur ve yolunun üzerindeki bir bakkala gider. Bakkaldaki ablaya “Sadaka kutunuz var mı? ” diye sorar. Bakkal sahibi Çiğdem Hanım “Hayırdır sadaka kutusunu ne yapacaksın?” diye sorar.

Çocuk yolda yürürken 5 TL bulduğunu ve bulduğu parayı sadaka kutusuna atmak istediğini söyler. Çocuğun bu durumuna hayretle bakan Çigdem hanım ve müşterisi çocuğa “Sen daha küçüksün harca o parayı sana bir şey olmaz. ” deseler de 9-10 yaşlarındaki Yusuf “Hayır.” der.

Fakir çocuk

Parayı sadaka kutusuna atacağını söyler. Bakkal sahibi Çiğdem Hanım sadaka kutusunu çocuğa uzatır. Çocuk kendi eliyle sadaka kutusuna atar. Yusuf’un bu davranışı hem Çiğdem Hanımın hem de müşterisinin çok hoşuna gider.

Yusuf’u bakkaldan boş çevirmek istemezler ve her ne kadar Yusuf istemesede Çiğdem Hanım bakkalından çocuğa bir şeyler ikram eder.
Çocuk bakkaldan çıkmış giderken Çiğdem Hanım bir şey farkeder. Çocuk topallayarak yürümektedir.

Hemen Yusuf’u yanına çağırır. Ayağında ki terliğin kopmak üzere olduğunu farkına varır.

Hemen yan tarafta bulunan ayakkabı dükkanından çocuğa bir çift terlik alır ve annesi bir şey söylerse dükkana annesi ile birlikte gelmesini söyler . O anda Dükkanda bulunan müşterisi ve aynı zamanda Taekwondo antrenörü olan,beyfendi “Benim bir spor salonum var der.

Orada öğrenci yetiştiriyorum. Eğer ki spor yapmak istersen bütün herşeyin bana ait anneni de, babanı da al bana gel.” der. Yusuf teşşekkür eder ve mutlu, mesut bir şekilde evine doğru koşarak uzaklaşır.

Demek ki neymiş; DÜRÜS olan başkasının 5 kuruşuna bile tenezzül etmez. Çocuklarımıza başkalarına ait her ne olursa olsun sahibini bulamasak bile almamamız gerektiğini söylemeliyiz. Çocuklarımıza hikayemizde ki Yusuf gibi olmayı, iyiyi ve doğruyu da öğretmeliyiz.

5 TL Yusuf kardeşimize daha da çok şey kazandırmadı mi ? sizce de.? Bu arada az kalsın unutuyordum. Yusuf spor salonuna gidip, Taekwondo sporuna başlamıştır. Allah herkese Yusuf gibi iyi kalpli, yürekli ve dürüst çocuk yetiştirmek nasip etsin inşallah. AMİN Saygılarımla..

Yapabilen Ama Yapmayan Çocuklar: Anne Babalar Bu Konuda Ne Yapabilir? 2

Yapabilen Ama Yapmayan Çocuklar: Anne Babalar Bu Konuda Ne Yapabilir?

Başarının Sırrı 2

Başarının Sırrı