Eğer ağzınızda acı, ekşi, metalik bir tat kalıyorsa dikkat!

Eğer ağzınızda acı, ekşi, metalik bir tat kalıyorsa dikkat! 2
Eğer Ağzınızda Acı, Ekşi, Metalik Bir Tat Kalıyorsa Dikkat!

Ağzınızdaki kötü bir tat zararsız veya ciddi bir şeyin belirtisi olabilir. Acı, ekşi, metalik veya tatlı bir tat olup olmadığı arkasındaki nedenleri sayısız olabilir. Bu yüzden son günlerde neler yediğinizi, nasıl hissettiğinizi gözden geçirmek ve hatta ailenizin tıbbi geçmişini tanımak iyi bir fikirdir.

Tat

1. Bir mantar enfeksiyonu olabilir

Ayrıca deniyor ağız pamukçuk ve beyaz noktalar oluşturarak, ağız etkileyen boğaz ve dilde. Enfeksiyona, doğal olarak ağzınıza oturan ve bağışıklık sisteminiz tarafından kontrol edilen Candida Albicans adlı bir bakteri neden olur . Bununla birlikte, bağışıklık sisteminiz zayıflarsa, bu bakteri bir enfeksiyona neden olarak hızla üreyebilir. Boğazınızdaki beyaz kısımlardan başka, bunun bir başka belirtisi ağzınızdaki tuhaf bir tattır .

2. Hamile olabilirsiniz.

Bulantı ve halsizlik dışında, hamile kadınların büyük bir kısmı ağızlarında metalik bir tatdan şikayet ediyor. Bu, yeni bir hayat yaratırken vücudunuzun yaşadığı hormonal değişiklikler nedeniyle olur . Hormonlar koku alma ve tat alma duyunuzu etkileyebilir, bu da en sevdiğiniz parfümden nefret etmenize ve Brussel lahanası için acı çekmenize neden olabilir. Ancak endişelenmeyin, bu genellikle üçüncü üç aylık dönemde gider.

3. Daha fazla çinkoya ihtiyacınız olabilir.

Düşük çinko diyetiyle besleniyorsanız, vücudunuz yeterli miktarda çinko emmiyorsa veya çinko noksanlığınız varsa, ağzınızda tuhaf bir lezzet deneyimleyebilirsiniz ve bilim adamları hala nedenini anlamaya çalışıyorlar. Bu çalışmadan sonra , bunun çinkonun lezzet tomurcuklarını kontrol eden bir protein türü olan gustin seviyesini yükselttiğine inanıyorlar .

4. Grip veya normal soğuk algınlığı nedeniyle olabilir.

Eğer bir varsa acı grip veya soğuk eşliğinde dil üzerindeki tat, bu tamamen normaldir, endişelenmeyin. Her ikisi de ortak enfeksiyonlar ve uygun lar Bilim adamları , bunlar yapmak bağışıklık sistem uyarı ve hazır protein üretimi ile onları defetmek için. Bu devam ederken, ağzınızda acı bir tat bırakabilir. Ayrıca, enfeksiyon burnunuzda veya boğazınızda ise, gribe neden olan bakterilerden dolayı garip bir tat yaşıyor olabilirsiniz.

5. Diyabet olabilir.

Vücudunuz kanınızdaki şekeri düzenlemekte zorluk çekiyorsa, ağzınızda garip bir tatlı tadabilirsiniz . Araştırmalar , bunun diyabet hastasıysanız bunu yaşamanın sebebinin bu olduğunu gösteriyor. Diğer bir sebep de, bazen şeker hastalığının emdiğiniz çinko miktarını düşürebilmesi ve ağzınızın acı tatlı bir şeyler yediğini hissetmesini sağlayabilmesidir.

6. Birkaç gün önce yediğiniz çam fıstığı olabilir.

Bilim adamları hala neyi anlamaya çalışıyoruz neden “çam fıstığı sendromu” bazı insanlar çam fıstığı yedikten sonra birkaç gün yaşamaya acı tadı anlamına gelir. Birkaç hafta boyunca birkaç hafta sürebilir ve aldığınız her öğünde veya içeceğinizde güçlenir . Onları yerken garip bir lezzet hissetmeyebilirsiniz, ancak bu sendromu alamayacağınız anlamına gelmez. Ve endişelenecek bir şey yok, çünkü ondan başka, başka yan etkisi yok.

7. Stres seviyeniz çok yüksek olabilir.

Anksiyete, xerostomia veya kuru ağız olarak bilinen şeye neden olabilir ; bu, tam olarak, ağız kuruluğundaki düşük tükürük salgısının neden olduğu kuruluk etkisi anlamına gelir. Tükürük bizim başından itibaren bizim sağlığında önemli bir rol oynar sindirim için mücadele eden ağızda kötü bakterileri. Böylece , gerekli miktarlarda üretmezseniz, garip bir tat yaşarsınız. Endişeli, endişeli veya endişeli olduğunuzda, o garip tadı için açıklama daha az tükürük üretme eğilimindedir .

8. Aldığınız ilaç olabilir.

Belirli bir ilaç türü kullanıyorsanız, ağzınızda acı bir tatlı, tuzlu ve hatta metalik bir tat almış olabilirsiniz. Bununla birlikte, çalışmaların açıkladığı gibi, bu, antibiyotikler, antienflamatuarlar ve hipertansiyon ve alerjileri tedavi etmek için kullanılan reçetesiz satılan reçeteli veya reçetesiz satılan birçok ilacın yan etkisidir . Bazı multivitaminler bile bu etkiye sahip olabilir. Neyse ki, sadece ilacı veya takviyeyi işleyene kadar sürer.

9. Ağız hijyeninizin iyileştirilmesi gerekebilir.

Ağzınız iyi ve kötü birçok bakteri türüne ev sahipliği yapar . Dişlerinizi fırçalayarak ve diş ipi kullanarak uygun ağız hijyenine sahip değilseniz, zararlı bakterilerin çoğalmasına izin verirsiniz , bu da şüpheli bir tada yol açar. Garip bir tada ek olarak, dişlerinizi ve diş etlerinizle ilgili sorunlarınız olabilir; bu da sadece işleri daha da kötüleştirir.

En az 6 ayda bir dişçiye gitmek ve doktorunuzun önerilerini takip etmek her zaman iyi bir fikirdir. Hiç ağzınızda tuhaf, açıklanamayan bir tat yaşadınız mı? Uzaklaştırmak için ne yaptın? Tavsiyenizi yorum bölümünde bırakın!

Kanser Hastası Kadının Ölmeden Önce Yazdığı Duygu Yüklü Yazısı 2

Kanser Hastası Kadının Ölmeden Önce Yazdığı Duygu Yüklü Yazısı

Psikopat İnsanların Bu 54 Özelliğine Dikkat Edin 2

Psikopat İnsanların Bu 54 Özelliğine Dikkat Edin