Nasırların oluşmasından kaçınmak için, ayağınızın her tarafının kuru olduğuna emin olmalı ve çok sıkı ayakkabılar giymeyi bırakmalısınız. Söz konusu elleriniz ise, onları nemli tutmanız önemlidir.
Vücudunuza dikkat etmediğinizde, genellikle bir problem oluşur. Bazı bölgelerde istismarınız rastgele gözlemcilere açık davetiye olacaktır. Nasır bu sorunlardan biridir.
Nasır, sadece sürtünme veya basıncın geçişini engelleyen, bir alanın korunmasından sorumlu, kalınlaşmış deri tabakalarıdır. Bunlar ellerde veya ayaklarda oluşabilir ve her yaştan insanlar arasında çok yaygındır.
Bir şeyin açıklığa kavuşturulması gerekiyor: bir nasırda korkacak bir şey yok. Bu tür bir problem ciddi değildir ve neredeyse her zaman ev yöntemleri ile çözülebilir. Bugün sizinle paylaşacağımız ipuçlarını takip edin ve sonucunda iyileşmeyi kendi gözlerinizle görün.
1. Nasırları ortadan kaldırmak için hidrasyon
Elinizin ya da ayağınızın bir nasırdan etkilenen alanını batırabileceğiniz bir kap bulun. Kabın içine biraz kaynar su ve papatya çiçeği ekleyin. Sıvı katlanılabilir bir sıcaklığa ulaştıktan sonra, etkilenen bölge suda kalacak şekilde daldırın ve 10 dakika bekletin. Bu, nasırı gevşetir, böylece soyabilirsiniz.
Ayrıca bakınız: ALZHEİMER TESTİ
2. Doğal asitler
Bir limon dilimleyin ve dilimleri yerinde tutmak için bir bezle yardımıyla etkilenen bölgelere uygulayın. Bu narenciye meyvesinden elde edilen asitler, nasırlarınızın çıkarılmasına yardımcı olur, ancak ilk yöntemden biraz daha uzun sürebilir. Bir gece boyunca bırakmanızı öneririz.
Cilde göze çarpmayan lekeler bırakabilecek bu alanı güneş ışığına maruz bırakmamak için dikkatli olun.
3. Su ve karbonat karışımı
Ilık su ve karbonat kullanarak bir macun yapabilirsiniz. Normalde, her bir bardak su için sadece üç çay kaşığı kabartma tozu kullanmalısınız.İstediğiniz kıvama sahip olduğunuzda, nasırlı bölgeye bir macun gibi uygulayın.
30 dakika bekletin ve ardından alanı durulayın.
4. Kolay ev yapımı merhem
Evde biraz sarımsak ve zeytinyağı varsa, bu sorunu tedavi etmek için bir merhem yapabilirsiniz. Bir diş sarımsak alın ve ev yapımı bir tedavi oluşturmak için biraz zeytinyağı ile birlikte ezin.
Limon dilimlerinde olduğu gibi, etki etmesi daha fazla zaman alır, bu yüzden bir gece boyunca bırakmalısınız.
5. Soğan
Bu sabır gerektiren bir tedavidir. Soğan, iltihap önleyici özelliklere sahip bir besindir, bu nedenle, nasırdan muzdaripseniz harikadır. Bir soğanı ikiye bölün ve etkilenen bölgeye uygulayın.
Gelişmeleri görmek biraz zaman alacaktır, ancak sabrınız varsa sonuçları göreceksiniz. Soğanın kokusunu önemsemiyorsanız, bu sizin için bir tedavi olabilir.
6. Beyaz sirke
Bu, durumun çözülmesine yardımcı olmak için asit içeren başka bir maddedir. Su ile biraz beyaz sirkeyi karıştırın ve bununla nasırlı bölgeyi nemlendirin. Bölgeyi sarıp gece boyunca bırakın ve sabahları yumuşatılmış nasırı çıkarmak için bir eğe kullanın. Ardından etkilenen bölgeyi temizleyin ve sonuçlarınızı görün.
7. Isırgan otu
Isırgan anti inflamatuvar özellikleri sayesinde alternatif tıpta sıklıkla kullanılan bir bitkidir. Bu, nasırların kaldırılması söz konusu olduğunda da bir istisna değildir ve onlardan tamamen kurtulma yeteneğine sahiptir.
Bir macun olana kadar sıcak suyla ısırgan otunu karıştırın. Bunu nasırlı bölgeye uygulayın ve üzerini sarın. Bir kaç saat boyunca kapalı bırakmak en iyisi olacaktır.
Aynısefa, bu sorunu tedavi etmek için ideal olan başka bir bitkidir. Isırgan ile aynı şekilde hazırlayıp uygulayabilirsiniz.
Nasırı nasıl önlerim?
Bu istenmeyen ziyaretçilerin çıkmasını önlemek için bazı basit kuralları takip edebilirsiniz. Ayakkabılarınızı satın alırken, örneğin, çok sıkı olmadıklarından emin olun. Aldığınız esnada çok sıkı gibi görünmeyebilir, ama sonunda cildi etkilemeye başlayacaktır.
Nasır ellerde de göründüğünden, bu alanın sürekli olarak nemlendirilmesi önemlidir. Duş aldıktan sonra nemlendirici kremler kullanın.
Ayrıca bazı şeyleri ellerinize ve ayaklarınıza uygulamaktan kaçınmalısınız:
- Çok fazla baskı uygulayan aşındırıcı malzemeler
- Alanı iyi kurutmamak
- Her zaman aynı ayakkabıları veya eldivenleri giymek
Kaynak:https://sagligabiradim.com