Evinizdeki 7 Zehirli Eşya

Evinizdeki 7 Zehirli Eşya 4

Evinizdeki 7 Zehirli Eşya

Tüm tehlikeli eşyaları evinizden uzaklaştırdığınızdan emin olamasanız da, bunlara daha az maruz kalmak için kullanım miktarınızı sınırlayabilirsiniz.

Neredeyse her evde bulunan bazı zehirli eşyalar vardır. Bu yazımızda, muhtemelen evinizde bulunan birkaç zehirli eşyanın farkında olmanıza yardımcı olacağız. Dikkatli olun ve bunları aklınızda tutun.

1. Odun talaşından yapılan ürünler

Sunta gibi odun talaşından yapılan ürünler neden zararlı?

Odun ve talaş kalıntıları genellikle, solunum yollarınızı ve gözlerinizi doğrudan etkileyen bir tür zehir olan üre formaldehit reçineleriyle yapıştırılır.

Bu ayrıca hayvanlar için de sorunlara neden olabilir.

Bu ürünler eskidikçe risk de artar çünkü daha yeni olanları daha yüksek düzenleme standartlarına sahiptir ve bunların hepsinde zararlı reçineler kullanılmaz.

Ne yapabilirsiniz?

  • Mobilyanızın güvenli olup olmadığını öğrenmek için, ahşabın yapıldığı malzemeleri ve ürünün uluslararası standartlara uygun olduğunu gösteren sertifikaları incelemeniz gerekiyor.
  • Ahşap ürünlerinizin emisyon sınıfı E1 olması gerektiğini unutmayın.

Bu yazımızı da okuyun:7 Gün içinde vücudun tüm şişkinliğini ve yağlarını atan tarif…

Halılar neden tehlikeli?

Halılar farklı yapıştırıcı ve boyalar kullanılarak üretilmiştir. Bu ürünler, baş ağrılarına, alerjilere ve yorgunluğa neden olabilecek uçucu organik bileşikleri serbest bırakır.

Kilimden farklı olarak, halı tüm zemini kapladığı ve bazıları zemine yapıştırıldığı için özellikle zararlı olabiliyor. Bu durum da alerjilere ve astıma neden olabilecek toz akarlarını ortadan kaldırmayı daha da zorlaştırıyor.

Ne yapabilirsiniz?

  • Eğer halınız çok eskiyse, işlenmemiş doğal materyallerden yapılan yeni bir halı satın almanız daha iyi olacaktır.
  • Temizlemek daha zor olacağı için, çok büyük boyutlardaki halıları tercih etmeyin.

3. Lazer yazıcılar

Lazer yazıcılar, baskı tozundan gelen küçük parçacıkları havaya yayarlar. Bu parçacıklar akciğerlere nüfuz eder ve çeşitli pulmoner ve kardiyovasküler hastalıklara yol açabilir.

Ne yapabilirsiniz?

  • Evde lazer yazıcınız varsa, iyi havalandırılmış bir odada bulunması oldukça önemlidir.

4. Biberonlar

Biberonlar genellikle polikarbonat plastik ile yapılır. Bu plastik türü, bisfenol A (BPA) olarak bilinen bir kimyasal kullanılarak oluşturulur.

Bu, insan östrojenine çok benzer bir yapıya sahip olan ve “hormon tahrip edici” olarak bilinen bir plastik türüdür. Bu plastik çocuklarda ciddi hormonal bozukluklara neden olur.

Ne yapabilirsiniz?

  • Yapabileceğiniz en iyi şey, güvenilir materyallerden yapılmış alternatif ürünleri tercih etmek ve önceden ürün etiketlerini kontol etmek olacaktır.

5. Yataklar

Birçok yatak, uzun süre kullanıldığında sağlık sorunlarına neden olabilecek bir ürün olan polibromine difenil eteri yüksek miktarda içerir. Bu materyal özellikle çocuklar için tehlikelidir.

Ne yapabilirsiniz?

  • Eski yataklar bu maddelerden daha fazla içerir. Eğer uzun zamandır yatağınızı değiştirmediyseniz, şimdi daha doğal ürünlerle yapılan bir yatak almanın tam vakti.

6. Saklama kapları

Saklama kapları genellikle plastikten yapılır. Bu, muhtemelen ftalat gibi çok sayıda kimyasal ürün içeren malzeme içerdiği anlamına gelir.

Bu kimyasallar, endokrin sisteminizi ve üreme sisteminizi etkileyebilir. Bunun yanı sıra insülin direncine ve yüksek tansiyona neden olabilir.

Ne yapabilirsiniz?

  • Plastik saklama kapları yerine, mümkün olduğunca cam veya seramik kaplar kullanmayı tercih edin.
  • Veya, polietilenden veya polipropilenden yapılan kapları seçin.
  • Yiyecekleri hiçbir zaman ince plastikten yapılmış bir kap kullanarak mikrodalgada ısıtmamanız gerektiğini unutmayın.

Ayrıca okuyun: ALZHEİMER TESTİ

7. Çamaşır yumuşatıcısı

Kullandığınız yumuşatıcılar kıyafetlerinizi daha yumuşak hale getirse de, aslında kıyafetlerinizi ince bir tabaka halinde zehirli kimyasallarla kaplıyorlar.

Bunlar cilt tahrişlerine, solunum problemlerine ve baş ağrılarına neden olabilir.

Ne yapabilirsiniz?

  • Önerilen miktardan fazla kullanmıyor olsanız bile, özellikle çocuklarınızın kıyafetlerini yıkarken yumuşatıcı kullanmaktan kaçınmak daha iyi olacaktır.
  • Kıyafetlerinizin daha güzel kokması için her zaman doğal yöntemler kullanabilirsiniz.

KAYNAK:https://sagligabiradim.com/evinizdeki-7-zehirli-esya/

Üç günde 3 kilo verdiren kabak detoksu nasıl yapılır? 6

Üç günde 3 kilo verdiren kabak detoksu nasıl yapılır?

Her Kadının Bilmesi Gereken 7 Yumurtalık Kanseri Belirtisi 7

Her Kadının Bilmesi Gereken 7 Yumurtalık Kanseri Belirtisi