İlişkilerde Yapılan 7 Yaygın Hata

İlişkilerde Yapılan 7 Yaygın Hata 1
İlişkilerde Yapılan 7 Yaygın Hata

İlişkiler güzel şeylerdir, ancak bazen karmaşık olabilir. Sağlıklı bir bağlantı kurmayı, bizi mutlu eden ve her şeyden önce öz güven ve karşılıklı güven temelinde büyüyen bir bağlantı kurmayı öğrenmek hiç de kolay değil.

İnsanların ilişkilerde yaptıkları bazı yaygın hatalar, bizi bu tür bir bağlantı kurmaktan alıkoyan şeylerin bir parçasıdır.

Gündelik hayatın zorlukları ve karmaşasıyla başa çıkmak için sabır, anlayış ve birlikte çözüm bulma isteği gerekir.

İşte bu nedenle, bu hatalardan hangilerini yaptığınızı öğrenmek ve ardından bir çözüm bulmak önemlidir.

İlişkilerde Yapılan 7 Yaygın Hata
İlişkilerde Yapılan 7 Yaygın Hata

İlişkilerin zor zamanlardan geçmesi normaldir, ancak bunların üstesinden gelmek (sizin istediğinizi ve mümkün olduğunu varsayarak) büyümeye katkıda bulunur.

Aşağıda ilişkilerde yapılan bazı yaygın hataların neler olduğunu anlatacağız, böylece bu hataları tespit etmeyi öğrenebilirsiniz.

“Yüzleşmek, her zaman yüzleşmek, işte bir problemi aşmanın yolu budur. Yüzleşin!”

– Joseph Conrad

1. İnsanların ilişkide yaptıkları yaygın hatalar: Bireyselliğinizi gözden kaçırmak

Aşktaki büyük paradoks, ilişkide yer alan iki insanın iki olmalarına rağmen, bir olma eğiliminde olmalarıdır.

Bir ilişkide, bağı güçlendirmek ve çatışmayı önlemek için ortak bir kimlik bulma gerekliliği normaldir. Aslında bu olumlu bir şeydir çünkü ortak ilgi alanları, beğeniler ve görüşler, çiftin birbirine daha yakın olmasına yardımcı olur.

Ancak bu hedefe giderken yanlış yol alırız. Kişilerden biri diğerini memnun etmek için kendi kimliğini feda eder.

Bu ister sevdiğiniz kişiyi kaybetme korkusuyla isterse huzuru koruma arzusuyla yapılıyor olsun, sağlıklı bir şey değildir. Çünkü her iki kişi de kendisine sadık davranmamaktadır.

En güçlü ilişki, her insanın kendilerine sadık kaldığı bir durumdur. Aksi halde elimize geçen tek şey, ciddi problemlere neden olabilen bir simbiyozdur.

2. Zayıflıkları gizleme

Dürüstlük temeli üzerine kurulu olmayan bir ilişki büyüyemez. Bazen partnerimizin bizi mükemmel görürse seveceğini düşünebiliriz. Bu doğru değil.

Gerçek aşk, kendimizi olduğumuz gibi gösterdiğimizde yaşanır. Bizi başka nasıl tanıyacaklar? Başka bir kimlik altında saklanmak, uzun vadede sadece karmaşıklıklara ve hayal kırıklıklarına yol açacaktır.

Ve gerçekten, bu tavrın gizlediği şey, derin bir öz-sevgi eksikliğidir. Başka biri gibi davranmaya çalışan bir kişi, sevilmeye değer olmadığını söylüyordur çünkü sevmenin tek yolunun, kendisi değil de bir başkası olmaktan geçtiğine inanıyordur.

3. Alışkanlıklara saplanmak

İlişkilerde yapılan hatalardan biri de, eskiden heyecanın olduğu yere rutinin yerleşmesine izin vermektir. Bu, çift hiç farkına varmadan, kolayca gerçekleşebilir.

Her şey sıkıcı bir hâl alır, birisinin yapmak istediği şey, yapılması gereken şey haline gelir. Sadece alıştıkları için.

Bir rutinden çıkmak için yapılacak en iyi şey, tam anlamıyla bireysel bir yaşam yaşamaktır. O zaman ilişkimize katkıda bulunabiliriz.

İşte bu yüzden yeni şeyler yapmak için bir yol bulmak ve mümkün olduğunda rahat bölgenizden çıkmak önemlidir. Bu zor değil. Sadece biraz irade gerektirir.

4. Spiritüel olarak bağlantınızı koparmak

Maneviyat, hayata ve tüm bileşenlerine verilen önem duygusuyla ilgilidir. İlişki, aşık olmanın ilk aşamalarındayken, aşkın kendisi, her şeyi renklendiriyor gibi görünür. Bu, yalnızca duygusal değil, aynı zamanda ruhsal olan bir bağlantıdır ve sıradan olanı aşar.

Planlar birlikte ortaya çıkar ve her birinin kendi başına derin bir anlamı vardır. Çift, böylelikle yalnızca karşılıklı çekim, arzu ve sevgi ile değil, aynı zamanda yaşamdaki bir veya birkaç hedefle de birleşir.

Ancak bu zaman içinde kaybolur. Esasen bu, ilişkilerde yapılan yaygın hatalardan biridir ve hayal kırıklığı ile can sıkıntısına yol açar. Bununla savaşmak için paylaşılan üst düzey hedeflerinizi arada sırada yenilemekten daha iyi bir şey yoktur.

5. Diğer kişiyi değiştirmek istemek

Bu genellikle ilişkide daha sonra ortaya çıkan bir tavırdır. Esasen, diğer kişiden ziyade kendinizden memnun olmamakla ilgilidir.

Hayatından memnun olan ve yaşadıklarından duygusal olarak sorumlu olan biri, başkalarını değiştirmeye çalışmaz. Esasen, böyle bir kişi, mutlu olmak için başkasına dayanmaz.

Bir ilişki bağımlılık ve kişisel güvensizliklerle doluysa başka bir şey daha yaşanır. İlişki bir günah keçisi haline gelebilir. Problemler ve çözümler bu mercek üzerinden görülür.

Bu durum, partnerimizin değişmesi durumunda kendi yaşamımızın iyileşeceği fikrini besler. Ancak böyle olmayacaktır çünkü her kişi kendi mutluluğundan ve kendi kararlarından sorumludur.

6. Kontrolcü davranışların geliştirilmesi

Herhangi bir romantik ilişkide, kişiler birbirlerini öyle ya da böyle “sahiplenme” eğiliminde olsa da, bazen bunun çok kesin sınırlar içerdiğini görmezden gelebiliriz. Ayrıcalıklı olmak, çoğu ilişkide örtülü ve açık bir anlaşma olsa da, bu birinin diğerinin davranışını kontrol etme hakkı olduğu anlamına gelmez.

İnsanların ilişkilerde yaptıkları  hatalardan biri de  sağlıklı ayrıcalık ile bencil sahiplik arasındaki çizgiyi aşar. İşte bu noktada kontrolcü davranışlar ortaya çıkar.

Bir kişi, partnerinin onun istediği gibi davranmasını ister. Aksi hâlde, kendilerini tehdit altında hissederler veya kavgaya başlarlar. Bu durumda, hata yapan çift değil, ilişkideki iki kişiden biridir.

Güvensizliklerimizle başa çıkmak, başkalarına bunları aktarmamak veya yansıtmamak, her birimizin kendi görevidir.

7. Önemli sırları gizlemek

İlişkinin her bir üyesinin, aralarında ne kadar güven ve yakınlık olursa olsun, kendilerine sakladıkları şeyler vardır. Bu sağlıklı bir şeydir. Bireyselliğin korunmuş olduğu anlamına gelir.

Bununla birlikte, her ikisini de ilgilendiren ve dolayısıyla gizlenmemesi gereken konular vardır. Bu tür konuların gizlenmesi durumunda, muhtemelen daha ciddi bir sorun vardır, çünkü bu bir manipülasyon ve güven ihlali girişimidir. Ayrıca ciddi bir iletişim probleminin belirtisidir.

Her birimizin problemleri olduğu gibi tüm ilişkilerin de problemleri olduğunu unutmamalıyız. Ardı ardına bazı güçlüklerle uğraşmak zorunda kalmak normaldir.

Gerçek şu ki bu engeller her zaman bir şeyin yanlış olduğunu göstermez. Çoğu durumda, düzeltebileceğimiz küçük sorunlar vardır.

Önemli olan. İnsanların ilişkilerde sıkça karşılaştıkları hatalar var ve bu çok doğal. Fakat her iki kişi de bu hataları tanımlamayı ve nasıl çözeceklerini düşünmeye yeterince istekli olmalıdır.

Empatiden Yoksun Olan İnsanlar 2

Empatiden Yoksun Olan İnsanlar

Anaokulu Öğretmenleri Anlatıyor: Çocuklar Okulda Mutlu Değil 2

Anaokulu Öğretmenleri Anlatıyor: Çocuklar Okulda Mutlu Değil