Kefir Ne Zaman İçilir? Kefirin Faydaları Nelerdir?

Kefir Ne Zaman İçilir? Kefirin Faydaları Nelerdir? 4

Kefir ne zaman içilir sorusu epey vatandaş tarafından sorgulanan ve merak edilen konular arasında bulunmaya devam ediyor. Sağlık için bir çok faydası bulunan kefirin ne zaman hangi saatlerde içilmesi gerektiği araştırılıyor. Peki, kefir ne zaman içilir? Kefirin faydaları nelerdir?

Çin, Amerika ve çeşitli Avrupa ülkelerinde de sık sık tüketilen kefir günümüzde ülkemizde de tüketilmeye başlandı. Ancak insanların kafasında kefir ile ilgili birçok soru işareti bulunuyor. Bu sorulardan en önemlileri ise; kefir ne zaman içilmeli, kefirin faydaları ve kullanım biçimi nelerdir gibi sorular insanların kafalarını kurcalamaya devam ediyor.

Öncelikle Kefir nedir size bunun ile ilgili bir detay verelim.

KEFİR NEDİR?

Kefir köpüklü, koyu kıvamlı ve ekşimsi bir içecek olup kefir mayasından yapılır. Kefir mayasından kefir yapımı son derece kolaydır. Kefir yapmak için ihtiyaç duyduğunuz kefir mayasını üniversitelerin ziraat fakültelerinden ya da aktarlardan satın alabilirsiniz. Kefir mayası, karnabahara benzer, genelde fındık büyüklüğünde ve beyaz renkte olur. Kefir tanelerinin içinde Torula mayaları, Sacharamyces sp., Streptococcus cremoris, Betabacterium sp. gibi mikroorganizmalar Bulunur.

KEFİRİN HAZIRLANIŞI

Kefir mayasını kavanozun içine koyun, üzerine süt ilave edin. Damak tadınıza makul ölçüyü zaman içinde kendiniz bulacaksınız. İlk kez kefir yapacaklara tavsiyemiz; 1 yemek kaşığı kefir mayasına yarım litre (500 ml) oda sıcaklığında süt kullanmaları.

Süt ve kefir mayasını kavanoza koyduktan sonra, cam kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve karanlık yerde oda sıcaklığında muhafaza edin. Kefirin kavanozda bekleme süresi 20-48 saat arasıdır. Kefir bekledikçe ekşir, ekşi içmek istiyorsanız bekleme süresini 48 saate kadar çıkarabilirsiniz. Daha tatlı dilerseniz 20-24 saat bekletmek yeterli.

Mayalandıktan sonra çıkarıp genişçe bir kabın içinde plastik süzgeçle süzün. Kefir taneleri süzgeçte kalacaktır. Süzülen kısmı temiz bir kavanoza alıp buzdolabında soğuttuktan sonra içebilirsiniz. Soğuk içilen bir içecektir.

KEFİR NE ZAMAN İÇİLMELİ?

Kefirin içilme vaktinin yetişkin bir insan açısından önemi yoktur. Günün her saati bir bardak kefir içilebilir. Ancak her faydalı içecekte olduğu gibi kefirin tüketimi de abartılmamalıdır. Kefir günde maksimum 2 bardak içilmelidir.

Ancak gelişme çağındaki çocuklarda kefirin yatmadan önce tüketilmesi tavsiye edilir. Yatmadan önce içilen bir bardak kefir, çocukların zihni gelişimine ve kemik gelişimine katkı sağlamaktadır.

Ancak mide sorunu olan bir çocuğunuz varsa eğer kefiri yatmadan en az iki saat önce içirmeniz gerekebilir. Bu sayede kefirin oluşturduğu mide rahatsızlıklarının da önüne geçilmiş olunur.

KEFİRİN FAYDALARI

Bağışıklığı güçlendiriyor, ev yapımı olarak hazırlanan kefiri günde 1 bardak tüketmek bağışıklık sistemini güçlendirmede son derece güçlü bir içecek.

Hem de İrlandalı bilim insanları tarafından yapılan bir çalışma sonucunda kefirin bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilim olarak ispat etmiştir.

Kansere kapı aralayan urlar üzerinde tesirli

Kefir vücutta ki hücrelerin yenilenmesini sağlama da son derece güçlü bir içecektir. Bu sayede de kanserli hücreler üzerinde de son derece güçlü olduğu söyleniyor. Düzenli olarak tüketilen kefir kanser hücrelerinin gelişmesini engelleyerek ur oluşmasının da önüne geçiyor.

Alerji ve astımda güçlü ve düzenli olarak tüketilen kefir alerji ve astım hastalıklarında da son derece yararlı bir içecek.

Kemik gelişimi ve sağlığı açısından önemli

Özellikle gelişme çağındaki çocuklarda kefirin kemik gelişimi üzerinde akıl almaz etkileri bulunuyor. Düzenli olarak tüketilen kefir bu arada menopoz dönemine giren kadınlarda kemik erimesinin de önüne geçiyor.

Bağırsak florasını tertip ediyor

Bağırsakta olan iltihabik durumları, bağırsak kanserini ve kabızlığı kefirin iyileştirici özelliği olduğu söyleniyor.

Sağlıklı Günler ?

Ayak Kokusunu Önlemenin 13 Yolu 2

Ayak Kokusunu Önlemenin 13 Yolu

Mandalina ile Cilt Bakımı Nasıl Yapılır 3

Mandalina ile Cilt Bakımı Nasıl Yapılır