Nefes Darlığından Kurtulmak İçin 5 Doğal Tedavi Yolu

Nefes Darlığından Kurtulmak İçin 5 Doğal Tedavi Yolu 2
Nefes Darlığından Kurtulmak İçin 5 Doğal Tedavi Yolu

Hayatınızı kabusa çeviren ve can sıkıcı olan nefes darlığından kurtulmak için evde basitçe hazırlayabileceğiniz 5 doğal kür.

Akciğerlerde biriken sıvı ve mukus nedeniyle ortaya çıkan nefes alma zorluğuna nefes darlığı denir. Solunum sisteminde ortaya çıkan eflamasyondan dolayı görülen bu sorun, nefes darlığının yanı sıra göğüs ağrısı gibi sıkıntılara neden olur. Bu enflamasyon virüs ya da bakterilerin hava kanallarında birikmesi ve bu kanalları tıkması sonucu ortaya çıkar. Nefes darlığı için gereken tedavi, durumun ciddiyetine göre değişiklik gösterir. Fakat reçeteli ilaçların dışında, doğal tedavi yöntemleriyle de bu sorunun üstesinden gelinebilir.

Nefes Darlığı Belirtileri ve Nedenleri Nelerdir?

Nefes darlığı akciğer kanseri, sinüzit, bronşit, toksik gazlar, astım, soğuk algınlığı, akciğerlerde biriken sıvı, zatürre, tüberküloz, kistik fibrozis ve hava nedeniyle oluşan alerjilerden dolayı ortaya çıkmaktadır. Göğüs bölgesinde görülen sıkışmalar ve nefes alma zorlukları olarak ifade edilen nefes darlığı burun akıntısı, dilde şişme, baş ağrısı, şiddetli öksürük, yutkunma zorluğu, göğüs ağrısı, boğaz ağrısı, akciğerlerde balgam oluşumu, hırıltılı soluma vb. semptomlar vermektedir.

Nefes Darlığını Hafifleten Doğal Tedavi Yolları

Nefes darlığının şiddeti ilaç tedavisi ya da hastane ortamında yapılacak bir tedavi gerektirmedikçe, evde uygulayacağınız doğal tedavi yolları ile rahatlamanız mümkün. İşte nefes darlığı sorununa fayda sağlayan o tedavi yöntemleri;

Bal ve Soğan

Bu tedavi yöntemi balgam söktürücü özelliğe sahiptir. Akciğerlere yerleşen balgamı, bal ve soğan ile atabilirsiniz. Bunun için yarım soğanı ince ince dilimleyip bir kaseye aktarın. Üzerini 8 yemek kaşığı bal ile kapatın. Hazırladığınız karışımı 12 saat süreyle oda sıcaklığında bırakın. Ertesi gün karışım hazır hale gelecektir. İçinde bulunan soğanları ayırıp, hazırladığınız şurubu bir kavanoza aktarın. Nefes darlığı sorununuz geçene dek, günde 3-4 yemek kaşığı tüketin.

Limonlu Su

Solunum yollarında oluşan enfeksiyonlar, limonlu su sayesinde ortadan kalkmaktadır. Antiviral ve antibakteriyel özelliğe sahip olan limonlu su bağışıklık sisteminizi güçlendirirken, bronşlarınızda toksin ve mukus birikiminin de önüne geçecektir. Bunun için yapmanız gereken yarım limonun suyunu 1 su bardağı ılık suya karıştırmak. Rahat içebilmeniz için içine 1 yemek kaşığı da bal ekleyebilirsiniz. Hazırlayacağınız karışımı sabah uyanınca ve gece yatmadan önce 1 su bardağı miktarında tüketebilirsiniz.

Karabiber ve Zencefil Çayı

Antieflamatuar ve antioksidan özelliğe sahip olan bu çay, mukus üretiminin önüne geçmenize ve nefes darlığı sorununu hafifletmeye katkı sağlar. 1 çay kaşığı toz zencefil ve 3 adet tane karabiberi, kaynar olan 1 su bardağı suyun içine atın. Çayı üzerini kapatarak demlemeye bırakın. 10 dakika sonra çayınız hazır olacaktır. Süzdükten sonra içine 1 yemek kaşığı bal ekleyin ve günde 2 kez tüketin.

Dağ Kekiği Çayı

Dağ kekiği vücutta birçok rahatsızlığa fayda sağlamaktadır. Barındırdığı doğal esansı akciğerlerin kuvvetlenmesine ve vücut direncinin artmasına yardımcı olur. Tahriş olan bronşları da yumuşatan bu çayı hazırlamak için 1 çay kaşığı dağ kekiğini, 1 su bardağı kaynar suya ekleyin ve üzerini kapatarak demlemeye bırakın. 10 dakika sonra demlenen çayınızı süzün ve üzerine 1 yemek kaşığı bal katarak, gün içinde 3 kez için. Özellikle de nefes alma zorluğunun oluştuğu zamanlarda tüketmenizde fayda var.

Defne Yaprağı Çayı

Hava kanallarında oluşan tahribi önleyen bu çay sayesinde, nefes darlığı sorununu hafifletebilirsiniz. 1 su bardağı kaynar suyun içine, 1 çay kaşığı ince kıyılmış defne yaprağını ekleyip demlenmeye bırakın. Çayınız 10 dakika içinde hazır olacaktır. Bu çayı gün içinde 2-3 fincan tüketebilirsiniz.

Karaciğer yağlanmasını önleyen 4 sağlıklı besin! 2

Karaciğer yağlanmasını önleyen 4 sağlıklı besin!

Göbek nasıl eritilir? Göbeğinizi eriten ve karnınızı düzleştiren 10 besin! 2

Göbek nasıl eritilir? Göbeğinizi eriten ve karnınızı düzleştiren 10 besin!