Okullarda Omicron varyantı alarmı! Ders saatleri değişecek mi? Prof. Doç. Dr. Nafiz Koçak’tan dikkat çeken öneri

Okullarda Omicron varyantı alarmı! Ders saatleri değişecek mi? Prof. Doç. Dr. Nafiz Koçak'tan dikkat çeken öneri 2

Omicron varyantıyla tüm dünya alarm durumuna geçerken, 6 kat daha hızlı bulaş nedeniyle kapalı alanlarda risk daha da artıyor. Yeni koronavirüs varyantının bulaş riskine dikkat çeken Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nafiz Koçak okullarla ilgili önemli bir öneride bulundu. Sınıfların sürekli havalandırılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Koçak, “Dersler 30 dakikaya düşürülmeli ve sınıflar en az 10 dakika kapı/pencereler karşılıklı açılarak havalandırılmalı” dedi.

addtext 12 23 12.50.11

Tüm dünya Omicron varyantı nedeniyle koronavirüs vakalarının yeniden artmasından endişeleniyor. Türkiye’nin de içinde bulunduğu bazı ülkeler 3. doz aşı kararı alırken, İsrail de 4. doz bile gündemde. Uzmanlar yaklaşan tehlikenin boyutlarının çok yüksek olmasından endişelenirken Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nafiz Koçak, “Uzun süre kapalı alanlarda kalmak, bulaş riskini artırıyor. Okulların da açılmasından ve Omicron varyantının hızlı bulaşmasından dolayı, dersler 30 dakikaya düşürülmeli ve sınıflar en az 10 dakika kapı/pencereler karşılıklı açılarak havalandırılmalı” önerisinde bulundu.

Medicana Çamlıca Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Nafiz Koçak, 6 kat hızlı bulaşan Omicron varyantının başta okullar olmak üzere kapalı alanlarda büyük risk teşkil ettiğini belirterek, önerilerde bulundu.

“DERSLER 30 DAKİKAYA DÜŞÜRÜLSÜN”

Koçak, “Bizim ülkemizde, her yere maskeyle girilmesi şartı çok önemli. Ki bu bağlamda mesafeyi korumak da dikkat edilmesi gereken noktalardan biri. Bu varyantın bulaş riski açısından kapalı alanların havalandırılması çok büyük önem arz ediyor. Uzun süre kapalı alanlarda kalmak, bulaş riskini artırıyor. Okulların da açılmasından ve Omicron varyantının hızlı bulaşmasından dolayı, dersler 30 dakikaya düşürülmeli ve sınıflar en az 10 dakika kapı/pencereler karşılıklı açılarak havalandırılmalı. Bunu daha önce de önermiştim” dedi.

“MASKE 8 SAATEN FAZLA KULLANILMAMALI”

Havalandırmanın öneminin tekrar gündeme geldiğini söyleyen Doç. Dr. Koçak, “Kış ayına girdik ki camın, kapının bu dönemde çok açılamamasını göz önünde bulunduğumuzda havalandırmaların önemi de gündeme geliyor. Bulaş hızının 6 kat olduğu bir varyant ile karşı karşıya olduğumuz göz önüne getirilirse; topluca bulunulan kapalı alan olan okulların yeteri kadar havalandırılması çocuklarımızın sağlığı açısından gerekiyor. Bunun bir şekilde sağlanması lazım. Yine toplu alanlarda maskenin doğru kullanımı, en az 1 buçuk metrelik mesafe ve hijyen kurallarına da uyulmalı. Her yere, özelliklede takmış olduğumuz maskelere değdirdiğimiz ellerimizi sadece sabunla bile sık sık yıkamak çok önemli. Sabun kullanılması durumunda suyun sıcak ya da soğuk olması önemli değil. Günlerce aynı maskeyi kullanan vatandaşlarımız olabiliyor. Maskenin bu şartlarda 8 saatten fazla kullanılmaması ve mutlaka uygun şekilde bertaraf edilmesi, kalabalık ortamda uzun süre kalma zorunluluğu olduğu durumlarda tercihen 4 saatte bir değiştirilmesi önem arz ediyor” diye konuştu.

(DHA)

Eşler arasındaki soğukluğun en önemli nedenlerinden birisi...

Eşler arasındaki soğukluğun en önemli nedenlerinden birisi…

Başsavcılıktan flaş açıklama 2

Başsavcılıktan flaş açıklama