Çocuğunuz İsyankar mı? İşte Onları Sakinleştirebilecek 20 Cümle

Çocuğunuz İsyankar mı? İşte Onları Sakinleştirebilecek 20 Cümle 2
Çocuğunuz İsyankar Mı İşte Onları Sakinleştirebilecek 20 Cümle

Çocuğunuzun davranmasını sağlamak sinir bozucu olabilir. Bazen, ne kadar çok denersen, durum o kadar kötüleşir. Stresli ve eşit derecede sinirlenip, geri alabilmenizi istediğiniz şeyleri bile söyleyebilirsiniz. Bu gibi durumlarda, çocuğunuzun sakinleşmesini sağlamak için bir cazibe gibi çalışabilecek ifadeler vardır.

İsyankar Çocuk
İsyankar Çocuk

1. “Üzülmek sorun değil.”

Duygular bastırılmamalıdır, çirkin olanlar bile. “Üzgün ​​hissetmek tamam” veya “Çıkarmak iyidir” diyerek duygularını kabul eder ve duygularının önemli olduğunu bilmelerini sağlar.

2. “Bazen ben de sinirleniyorum. Savaşçı ağlamayı deneyelim, bu kızgın duyguları kontrol altına almak için. ”

Savaşçı çığlık atmak ve acıyı bırakmak için ağlar. Bazen bunu yapmak daha iyidir, çünkü gerçekten sinirlendiğiniz zaman rasyonel olmak zordur. Öfke acıdan gelebilir ve bir çalışma toleransı iyileştirmek için ağrının seslendirilmesinin önemli olduğunu göstermiştir.

3. “Üzgün ​​gibi görünüyorsun.”

Bazen neden hareket ettiklerini bilmek zordur, çünkü kendileri duygularını kelimelere dökemezler. Ne hissettiğini bildiğinizi varsaymasanız da, ne hissettiğini her zaman önermeyi deneyebilirsiniz. Nöropsikiyatrist Dr. Dan Siegel, “ onu evcilleştirmek için adlandır ” diyor .

4. “Oyuncaklarını fırlattığın zaman, onlarla oynamaktan hoşlanmadığını düşünüyorum. Olan bu mu?

Bunun yerine, bağırıyor “! Şeyler atmaya Dur” için çocuk yardım etmeye iletişim duygularını. Bu cümleyi kullanarak, onlara bakış açını gösterir ve aynı zamanda onların bakış açılarını anlatmalarını teşvik edersin.

5. “Düştün ve dizin çizildi. Ah!”

“Ayağa kalkın” diyerek duygularını dağıtmak veya minimize etmek yerine. Sen iyisin. ”Çocukların duygularını anlamalarına yardımcı olmak daha iyidir . Bu, uzun vadede büyük duygularla ne yapmaları gerektiğini bilmeleri içindir.

6. “Kızgın olmak sorun değil, ama vurmana izin vermeyeceğim. Herkesi güvende tutmamız gerekiyor. ”

Çocuğunuzu anlamaya çalışmak çok önemliyken, özellikle şiddete gelince, duygularını nasıl ifade ettiklerini sınırlamak da gereklidir. “Cesaret etme!” Uyarısı yerine, bu , duygu ile nasıl ifade edileceği arasında bir fark olduğu konusunda net bir mesaj verir . Duyguya sahip olmanın iyi olduğunu ama eylem olmadığını söylüyor.

7. “Şu anda nasıl hissettiğinizi sonsuza dek sürmeyecek. Geçecek ve yakında tekrar daha iyi hissedeceksiniz. ”

Anın sıcağında, duygu o kadar güçlü olabilir ki, çocuğunuz bunun dünyanın sonu olduğunu düşünüyor. Onlara geçeceğini söylemek , olayların daha iyi olacağının bir hatırlatıcısı olarak hizmet eder .

8. “Kanepeye doğru gideceğim ve sarılmak istediğinizde sizin için buradayım.”

Bir çocuk bile bazen sadece bazı ihtiyaçları boşluk . Yardım teklifiniz reddedilirse, onlara ihtiyaç duydukları zamanı verdiğinizi, ancak yardıma ihtiyaç duymaları durumunda hala etrafta olduğunuzu bildirmek isteyebilirsiniz.

9. “Baştan başlayabilir miyiz?”

Öfkeleri, kendilerini işe yaradıklarını anlamalarını engellemeden önce bir önerme öner . Bu, özellikle başka hiçbir şey çalışmadığında, öfkeden kurtulmanın harika bir yoludur.

10. “Bundan ne öğrenebiliriz?”

Çocuğunuzu hatalar yoluyla büyümeye teşvik etmek, öfke nöbetlerinden elde edilebilecek olumlu bir şeydir. Öğrenme duyguları olan nedenleri gelen ve bunların nasıl ele dahaki sefere daha iyi hayatlarının onlara yardımcı olacaktır.

11. “Daha sonra o oyuncakla oynayabiliyor musunuz, ona sormak ister misiniz? Beklerken bununla oynayabiliriz. ”

Küçük çocuğunuz başka bir çocuğun oynadığı bir oyuncak istediğinde, alternatif önererek onların duygularıyla baş etmelerine yardımcı olabilirsiniz . Doğru şekilde almaya çalıştıkları sürece istediklerini elde etmenin hala mümkün olduğunu onlara bildirirsiniz. Ya da mevcut olan başka benzer şeyler vardır.

12. “Birlikte sakin yerimize gidelim.”

Yetkili olmak ve “İşte bu, mola alıyorsunuz!” Demek yerine tekrar bağlanmaya izin vermek için bu cümleyi kullanın . Cezalandırıcı kelimeler kullanarak kendilerini tecrit edilmiş hissetmelerini sağlamak sadece güç mücadelesine yol açacaktır.

13. “Dişlerini fırçalamadığını gördüm. Önce Elmo’nun dişlerini mi yoksa seninkini mi fırçalamak istiyorsun? ”

Yeni yürümeye başlayan çocuklar çevreleri üzerinde kontrol kazanmak için sinir krizi atarlar . Onlara bir seçim yaparak, onlara bir çeşit kontrol veriyorsunuz ve sırayla durumu kontrol altında tutuyorsunuz.

14. “Güvendesiniz.”

Çocuklar korkudan dolayı formda olabilirler . Davrandıktan sonra sonuçlarından bile korkabilirler. Onlara toplanmış bir şekilde güvende olduklarını söylerseniz, daha iyi davranma olasılıkları daha yüksektir.

15. “Yemeğini yemiyorsun. Bu yemeği lezzetli yapmak için ne yapabiliriz? ”

Yemek masasında yemek üzerine mücadele etmek günlük işkence olabilir. “Yemeğini ye ya da aç yatağa gideceksin!” Diyerek onları bırakıp cezalandırmak cazip gelebilir, ancak savaş yapmak yerine , çocuğunuza bir çözüm bulma sorumluluğunu üstlenebilirsiniz.

16. “Bugün görüyorsunuz, düştüğünüzde her zaman ayağa kalkarsınız. Bir dahaki sefere düştüğünde, hiç sorun olmadığını hatırlayacaksınız. ”

Bu, değişebileceklerini ve başarısızlığın kalıcı olmadığını bildiren bir mesajdır . Bu, onların mevcut duygularını çözmelerine yardımcı olur ve bir dahaki sefere daha fazla denemek istemelerini sağlar. Bu kelimeler, davranışlarını içten iyileştirme konusunda kendilerini güçlendirmiş hissetmelerine yardımcı olabilir.

17. “Yardımımı ister misiniz?”

Sorunlarını çözmede yardım sahibi olup olmayacağınızı seçmelerine izin verin . Bunu yapmak onlara mülkiyeti koyar ve yardım isterlerse orada olduğunuzu bilirler.

18. “İlk defa beni duymadığını görebiliyorum. Sana söylediğimde, bana geri fısıldadığına ne dersin?

Bir çocuk dikkatinizi çekmeye çalışırken ve size dikkat etmemeye çalışırken duymak zor olabilir . Çocuğunuzun sözlerinizi tekrarlamasını sağlayarak sözlerinizin onlara ulaşması daha olasıdır.

19. “Bir dakika nefes alalım.”

Çocuğunuza bir duygu ile oturması için gereken zamanı verin . Duygularıyla o an olmak için zamanlarını alabileceklerini bilmelerini sağlayın.

20. “Oyun alanından henüz ayrılmak istemediğinizi görebiliyorum. Ayrılmaya hazır olmak için ne yapmanız gerekiyor? ”

Bir değiştirme yeni etkinliğe bir çocuğa zor olabilir. Bir güç mücadelesinden kaçınmak ve bu değişime daha kolay adapte olma şansı vermek için bu cümleyi kullanın.

Çocuğunuzun Size Karşı Saygısız Olmasının 5 Sebebi 2

Çocuğunuzun Size Karşı Saygısız Olmasının 5 Sebebi

Bir annenin sırtına taşıyabileceğinden çok yük yüklerseniz... 1

Bir annenin sırtına taşıyabileceğinden çok yük yüklerseniz…