Stresten Kurtulmanın 5 Kolay Yolu

Stresten Kurtulmanın 5 Kolay Yolu 2
Stresten Kurtulmanın 5 Kolay Yolu
Stressiz geçen zamanlar ne kadar az aslında, değil mi? Günün herhangi bir anında moraliniz bozulabilir veya sinirlenebilirsiniz. İş hayatınızda gerçekleşen kötü bir olaylar veya partneriniz ile yaşadığınız tartışmalar, gerilimli anların yaşanmasının belli başlı sebeplerindendir. Alacak–verecek hesabı yapmak da birçok insanın aklını karıştırmakta ve zorluk yaşatmaktadır. İnsanlar neyi, nasıl, hangi para ile ödeyeceğim diye düşünürken saç baş yolabilirler. Yalnızca az parayla idare etmeye çalışanlar değil, mal varlığı fazla olanlar da stres altında kalabilirler.
Stresten Kurtulmanın 5 Kolay Yolu
Stresten Kurtulmanın 5 Kolay Yolu

Peki, sizler yoğun iş günlerinizde veya evde otururken kendinizi iyi hissetmediğiniz zamanlarda, kontrolü ele alabilmek için neler yapıyorsunuz? Sakinleşme yöntemleri, kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir. Bazı insanlar, böyle anlarda bir yerlere vurarak rahatlayabileceklerine inansalar da bazıları, sadece sükunet isterler. Fakat ortak olan bir şey var ki kimse, stres altında ezilmeyi asla istemez.

Haydi o zaman, gün içerisinde stresten kolaylıkla kurtulabileceğiniz 5 yola birlikte göz atalım:

Yarım Saatliğine Tüm Elektronik Cihazları Kapatın.

Stres yapmanızın sebeplerinden biri, teknolojik aletlerdir. Televizyonlarda sürekli olarak haber izleyen bir insanın stres yapmaması, ne kadar kolay olabilir? Sosyal medya paylaşımları altındaki yorumlara göz ucuyla bile bakmak, aklınızı başınızdan alabilir. İşte, bu nedenle kısa bir süreliğine de olsa teknolojik aletlerden kurtulup, sessizce kafanızı dinlemelisiniz.

Derin Nefes Alın.

Tüm o sıkıntı ve stresin içerisinde, bazen soluduğunuz hava yeterli gelmiyor gibi hissedersiniz. Kafanızı camdan dışarı çıkarın ve derin bir nefes alın! Evet, bir anda kendinizi çok daha iyi hissetmenize neden olmayacak fakat hala yaşadığınızı fark edebileceksiniz.

“Şekerleme” Yapın.

Yoğun sinir ve stres hallerinde bazen yapacak hiçbir şeyiniz kalmaz. Ne bir çözüm üretebilir ne de mantıklı bir şeyler düşünebilirsiniz. Böyle durumlarda kendinizi zorlamanıza hiç gerek yok. Kısa bir süre kestirerek rahatlayabilirsiniz. En azından kısa bir süre için de olsa dertlerinizden kurtulmuş olursunuz.

10 Dakika Meditasyon Yapın.

İnsanlar genel olarak, meditasyonun işe yaramadığını ve zaman kaybı olduğunu düşünüyorlar. Fakat meditasyon yapan bir insan ile konuşma şansı elde ederseniz, size ne kadar işe yaradığını anlatabilir. Birçok meditasyon yapan insan iç huzuru bulduğunu söylemektedir. Yapacağınız 10 dakikalık kısa bir meditasyonla huzura ulaşabilirsiniz.

Boyama Kitabı Alın.

Artık çocuk olmamanız, boyama kitaplarını kullanmamanız gerektiğini göstermiyor. Boyama kitapları sinir ve stresten uzaklaşmanın en güzel yollarından bir tanesidir. Tüm dikkatinizi oraya vererek, sıradaki yeri hangi renkte boyayacağınızı düşünürken, bir bakarsınız stresiniz kaybolmuş…

Gencinden yaşlısına, hastasından sağlıklısına, parası olmayandan mal varlığı yüksek olana kadar herkes, stres altında yaşıyor. Sonuçta herkesin derdi kendine göre büyük olsa da başkalarının derdini dinlemeyen, kendininkini en büyüğü zannedermiş.

İşte, birçok insan bunun farkında olmadığı için sebepsiz yere geriliyor ve stres altına giriyor. Siz de onlardan biri olmayın. Stres yapmaya başladığınızı anladığınız anda, kendinize gelmek için bir şeyler yapın. Çünkü stres yapmak, vücut ve akıl sağlığınıza zarar vermekten başka hiçbir işe yaramaz.

Vitamin eksikliğinde ne gibi hastalıklar ortaya çıkıyor? 1

Vitamin eksikliğinde ne gibi hastalıklar ortaya çıkıyor?

Göğüs ağrısının 5 önemli nedeni! (Her göğüs ağrısı kalp krizini düşündürmesin!) 2

Göğüs ağrısının 5 önemli nedeni! (Her göğüs ağrısı kalp krizini düşündürmesin!)