Vücudunuzun Kalsiyum İhtiyacı Olduğunu Gösteren Uyarı İşaretleri

Vücudunuzun Kalsiyum İhtiyacı Olduğunu Gösteren Uyarı İşaretleri 2

Kalsiyum, kemik sağlığında önemli rolüyle bilinen en önemli bir mineraldir. Vücudumuzun da kan basıncını stabilize etmek, hormon salgısını düzenlemek ve sinir sinyallerini düzgün şekilde yerine getirmesi için ihtiyacı vardır. Yeterli kalsiyumu almadığınız zaman, belirli semptomlarla tanımlanabilecek kalsiyum eksikliğinden muzdarip olabilirsiniz.

10. Kuru cilt

Vücudunuzda hipokalsemi veya kalsiyum eksikliği cildinizde görülebilir. Bu durum genellikle cildinizin pullu ve kuru görünmesini sağlar. Kalsiyum eksikliğinin ekzema ve sedef hastalığı gibi cilt problemlerinin gelişmesine yakın bir bağlantısı olduğu da keşfedilmiştir .

9. Yorgunluk

Kural olarak, vücudunuzdaki kalsiyum yetersizliği genel fiziksel sağlığınızı etkiler . Bu nedenle aşırı yorgunluk, uyuşukluk, enerji eksikliği ya da durgunluk hissi yaşarsanız , enerji içeceklerini rahatlatın ve diyetinizi dengelemeye konsantre olmaya çalışın.

8. Depresyon

Kalsiyumun ruh halinizi düzenlemek için de gerekli olduğu ortaya çıkıyor. Bu element sakinleştirici ve rahatlatıcı etkiler üreten doğal bir yatıştırıcıdır . Bu yüzden genel kural şudur: Tükettiğiniz daha az kalsiyum, daha depresif ve huzursuz hissedebilirsiniz .

7. Uykusuzluk

Uyurken, kalsiyum seviyeleriniz yükselir ve derin uykuda meydana gelen daha yüksek seviyelere düşer. Eğer vücudunuz kalsiyum içermiyorsa, muhtemelen tatmin edici derin bir gece uykusuna sahip olmazsınız . Bu problem, kalsiyumun uykuya dalmamıza yardımcı olan bir hormon olan melatoninin yaratılmasındaki rolü ile doğrudan ilgilidir .

6. Parestezi

Parestezi , ciddi kalsiyum eksikliği ile ilişkili bir grup nörolojik semptom içerir. Bunlar arasında , ağız çevresinde veya parmaklarda ve ayak parmaklarında , kas titremelerinde, dokunma hissinde ve hatta zayıf hafızalarda ve halüsinasyonlarda karıncalanma ve uyuşma yaşayabilirsiniz .

5. Sık hastalık

Kalsiyum , vücudunuzun virüslere ve bakterilere karşı savaşmasına yardımcı olduğu için sağlıklı bir bağışıklık sisteminin korunmasında önemli bir rol oynar . Bir kalsiyum eksikliği vücudunuzun patojen saldırılarına karşı direncini azaltır ve sonuç olarak hastalanır, soğuk algınlığı, öksürük ve daha sık hapşırırsınız .

4. kırılgan tırnak

Kemikleriniz gibi tırnaklarınızın da bütünlüğünü korumak için belirli miktarda kalsiyum gerekir. Yani, bir kalsiyum eksikliğiniz olduğunda, tırnaklarınız aşırı derecede kuru, zayıf ve soyulmaya ve parçalanmaya eğilimlidir . Zayıf tırnaklar , herhangi bir darbeye dayanacak kadar kalın değildir ve genellikle en basit günlük aktiviteler sırasında kırılabilirler.

3. Yutma güçlüğü

Oldukça şaşırtıcı görünse de, kalsiyum eksikliği de yol açabilir disfaji yutma veya zorluk -. Bu sıkışma hissi, boğazınızdaki kasların zayıf kasılmalarından kaynaklanır. Ciddi durumlarda, larinks ve sıra dışı ses değişikliklerinde spazmlara yol açabilir .

2. Diş ağrıları

Vücudunuzdaki kalsiyumun büyük bir çoğunluğu kemikleriniz ve dişlerinizde saklanır , bu nedenle genellikle kalsiyum eksikliği olan ilk kişilerdir. Bu hayati elementin eksikliğinden dolayı, dişleriniz sararmaya, çürümeye ve incinmeye başlayabilir . Ayrıca, periodontal hastalıktan muzdarip olma riskiniz de artabilir.

1. Kas krampları

Çoğunlukla geceleri meydana gelen baldır, baldır, kol ve koltuk altlarınızdaki kas krampları , kalsiyum eksikliğinin erken belirtilerinden biri olabilir. Kramplar ayrıca hareket ederken ve yürürken kas ağrıları tarafından da takip edilebilir . Zamanla vücudunuzun her yerinde kaslarda spazmlara bile dönüşebilir.

Bonus: Kalsiyum eksikliği nasıl tedavi edilir

Her yetişkin kişi günde 1000 mg kalsiyum tüketmelidir . Uygun bir kalsiyum alımını sürdürmek için diyetinize lahana, brokoli, şalgam yeşillikleri ve yaka gibi koyu yapraklı yeşillikler eklemelisiniz. Diğer kalsiyum bakımından zengin gıdalar arasında , daha fazla yağlı balık (somon, sardalya, uskumru ve ton balığı), peynir, süt, soya fasulyesi, badem ve susam tohumları yemek gereklidir.

Vücudunuzun kalsiyumu daha iyi emmesine yardımcı olmak için , D vitamini alımınızı da artırmalısınız . Bu vitamin, yumurta sarısı, istiridye, karides, mantar ve tahıl, yulaf ezmesi ve portakal suyu gibi bazı güçlendirilmiş gıdalarda bulunur

Almanya’daki Anaokullarında “Oyuncaksız Zaman” Uygulaması 2

Almanya’daki Anaokullarında “Oyuncaksız Zaman” Uygulaması

Bütün vücudu yeniliyor! 3

Bütün vücudu yeniliyor!