Vücut kırgınlığı niçin olur? Vücut kırgınlığına ne iyi gelir?

Vücut kırgınlığı niçin olur? Vücut kırgınlığına ne iyi gelir? 1

Çeşitli hastalıkların emaresi olarak kabul edilen vücut kırgınlığı, kişinin enerjisini düşürür. Fizyolojik hareketi azaltan bu durum kimi zaman ruhsal nedenlerden dolayı de görülür. Sağlıksız bir görünüme yol açan vücut kırgınlığı hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Vücut kırgınlığı niçin olur? Vücut kırgınlığına ne iyi gelir?

Vücut kırgınlığı; düzensiz uyku, stresli bir iş ortamı, vitamin eksikliği, yetersiz beslenme benzer biçimde durumlarla ortaya çıkar. Bilhassa mevsim geçişlerinde artan bu sıhhat problemi, koronavirüs sürecinden beridir de daha sık görülmektedir. Evlere kapanma hastalığa yakalanma korkusuyla yaşanma sıklığı artan vücut kırgınlığı rutin yaşamı bozar. Üst solunum sistemi hastalıkları başı ve sonrası da görülen vücut kırgınlığı erkeklere oranla hanımlarda daha sık görülür. Bunun sebepleri den biri de hanımefendilerin her ay tane görmesinden kaynaklıdır. Bu zamanda çoğunlukla görülen stres depresyon ve vücut kırgınlığıdır. 

  • Vücut kırgınlığı gribal enfeksiyon, tane, düzensiz uyku, kansızlık, vitamin eksikliği, ruhsal bozukluk ve hareketsiz yaşam benzer biçimde durumlar niçin olur.
  • Uzun sürdüğünde ciddi sıhhat sorunlarının kronikleşmesine niçin olabilir. Bunlardan biri de kemik ve baş ağrısıdır.
  • Vücut kırgınlığı baş ağrısı, harekette fizyolojik ağrı, iştahsızlık ve uykusuzluk benzer biçimde emarelerle kendini gösterir. 

VÜCUT KIRGINLIĞINA NE İYİ GELİR?

– Vücut kırgınlığı için en yararlı yol su tüketimi ve fizyolojik harekettir. Fizyolojik hareketle vücutta aynı anda tüm hücreler işlevselliğini artırır. Su da vücuttaki oksijen oranını artırarak sinir hücrelerinin daha sıhhatli çalışmasını destek sunar. Uzmanların devamlı olarak önerilmiş olduğu günde 2.5 litre su tüketimi vücudun direncini artırır.

– C ve D vitaminleri vücudun eğer olmazsa olmazları içinde yer alır. Bu vitaminlerin eksiklikleri hücrelerin gelişimini engeller. Hastalıklara davetiye çıkaran bu durum ilk olarak vücut kırgınlığına neden olur. Sadece günde bir bardak portakal suyu ya da bir portakal, mandalina tüketimi  C vitaminini önler. Ek olarak Kronik ilaç kullanmayanlarda greyfurtta tüketebilir. Ek olarak süt, kefir, ev yapımı yoğurt, yumurta ve somon balığı benzer biçimde besinlerde ne olursa olsun beslenme listelerinde olmalıdır.

– Günün en mühim öğünü olan kahvaltıda uzmanlar ne olursa olsun hafifçe ve vitaminlerle dolu bir beslenme olmasını öneriyor. Zinde bir yaşam için mühim olan kahvaltı da yumurta peynir, zeytin, domates, salatalık ve bolca yeşillik olması gerekir.

– Ruhsal hastalıklar ve muntazam çalışan bir metabolizma için de yeşil ve beyaz çay önerilir. Yeşil ve beyaz çay en kuvvetli naturel sakinleştiricidir. Bu da günün temposunda stres ve depresyonu uzaklaştırır. Sadece kronik ilacı olanlar hamileler ne olursa olsun uzmanlarına danışmalıdır.

– Omega-3 beyin işlevselliği için eğer olmazsa olmaz mineraldir. Balık türlerinin yanı sıra ceviz, chai tohumu, ıspanak ve semizotunda bol miktarda bulunur. Ara öğünlerde bu besinlerde aperatifler yaparak gün içinde oluşma ihtimali olan bitkinlik halsizliği önler. Bağışıklığı kuvvetlendirir.

– Bağışıklığı kuvvetli tutmak hastalıkların oluşmasını önlemede temel görevdir. Bağışıklıkta B9 vitamini ve kış çorbalarındaki bolca çeşitli baharatlar yardımıyla güçlendirilebilir. Nohut, susam ve fındık B9 vitaminleri bakımından zengindir. Bunun yanı sıra Soğan ve sarımsakla hazırlanmış mercimek çorbasında vücudu zinde meblağ.

– Tertipli bir uyku alışkanlığı için akşamları bir muz ve bir bardak süt tüketiniz. Uyku tüm vücudun dinlemesini ve yenilenmesini sağlar.

– Halsizliği gideren mucizeler ise kuruyemişlerdir. Günde averaj bir avuç pişmemiş, fındık, fıstık, badem ve ceviz benzer biçimde kuruyemiş tüketebilirsiniz.

İlkbahar mevsiminde ekilecek olan çiçekler nedir? Bahar aylarında ekilecek bitkiler 1

İlkbahar mevsiminde ekilecek olan çiçekler nedir? Bahar aylarında ekilecek bitkiler

Bebeklerde beyaz nokta niçin çıkar? Bebeklerde akne sebepleri 1

Bebeklerde beyaz nokta niçin çıkar? Bebeklerde akne sebepleri