Vücuttaki irin iyi mi atılır? Vücudu irin ve enfeksiyondan temizleyen besinler

Vücuttaki irin iyi mi atılır? Vücudu irin ve enfeksiyondan temizleyen besinler 1

İltihaplar, vücudun hatalıklardan korunması ve yaraların daha acele iyileşmesi için vücudun kendi kedine ürettiği bir maddedir. İltihaplar yanlış ve sağlıksız beslenme alışkanlıklarından kaynaklı uzun soluklu olursa değişik hastalıkların meydana gelmesine niçin olmaktadır. Bilhassa iç organları saran irin ve enfeksiyonlar organların sıhhatli çalışmasına engel bulunduğunun vücut sisteminin de ciddi aksaklıklara yol açmaktadır. Enfeksiyonlar ise bakteri, virüs, mantar ve parazitlerden kaynaklı oluşmaktadır. Enfeksiyonlardan dolayı meydana gelen hastalıklar yüksek ateş, kusma, iştahsızlık, bitkinlik şeklinde emarelerle kişilerde görülmektedir. 

ENFEKSİYONUN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Enfeksiyon, virüs ve bakterilerin vücutta yayılması sonucu kişilerin hastalanmalarına niçin olmaktadır. Bağışıklık sistemi kuvvetli olan bireylerin hastalıklarla enfeksiyonlarla baş etmesi birazcık daha kolay olduğundan oldukca fazla semptom görülmeden enfeksiyonlarda kurtulmaları muhtemeldir. Zararı olan alışkanlıklar ve yanlış beslenmeden kaynaklı bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde enfeksiyon irin semptomları daha kuvvetli görülmektedir. Enfeksiyon emareleri şöyledir:

Mide bulantısı, kusma

Halsizlik

Yüksek ateş

Üşüme, titreme

Kes ve kemik ağrısı

İshal-kabızlık 

Öksürük

Döküntü ve kızarıklık 

Enfeksiyon hastalıkları daha oldukca idrar yolu enfeksiyonu ve solunum yolu enfeksiyonu şeklinde türlerle görülmektedir. İdrar yolu enfeksiyonu, vücuttaki bakteri ve parazitlerin idrar yollarına kadar bulaşmasıyla oluşmaktadır. Daha oldukca wcye çıkma, idrar yollarında yanma şeklinde semptomlarla görülmektedir. İltihapların uzun sürede tedavi edilmemesi durumunda iç organların işleyişinde aksaklıklara niçin olmaktadır. İltihap zannedildiği kadar kolay bir hastalık olmadığından belirtilerin görülmesiyle önlemlerin alınması gerekmektedir. Organik ve bitkisel yöntemlerle vücuttaki irin ve enfeksiyonu temizleyerek bağışıklık sisteminin güçlenmesi sağlanabilir. Sadece belirtilerin devam etmesi halinde bir doktora başvurulması lüzumlu görülmektedir. 

İLTİHAP VE ENFEKSİYON VÜCUTTAN NASIL ATILIR?

Vücudun irin ve enfeksiyonlardan kurtulması için ilk adımda naturel tedavi yöntemlerine başvurulması önerilmektedir. Enfeksiyon ve iltihabın vücuttan atılması için bağışıklık sistemini güçlendirecek besinlerin tüketilmesi, kucak dolusu su ve nebat çayı içilmesi tavsiye edilir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyon ve iltihaba karşı vücut direncini arttırılması, enfeksiyona bağlı hastalıkların daha acele iyileşmesi sağlanır. İltihap ve enfeksiyona karşı iyi gelen bitkisel çözümler:

1- Zencefil: Vücudun toksinlerden arınmasını sağlayarak bağışıklık sisteminin güçlenmesini elde eden zencefil, çayı yapılıp tüketildiğinde enfeksiyon ve iltihapların sökülmesine destek olmaktadır. 

 

2- Sarımsak: En kuvvetli antibiyotik olarak malum sarımsak, her gün 1 diş tüketildiğinde vücuttaki iltihabın kurumasına ve enfeksiyonun sökülmesine destek olmaktadır. 

 

3- Zerdeçal: Kuvvetli bir antibiyotik etkiye haiz olan zerdeçal, vücuttaki enfeksiyon ve iltihabın sökülmesine destek olduğundan zerdeçallı su yada zerdeçal çayının tertipli olarak tüketilmesi önerilmektedir. 

 

4- Maydanoz Suyu: Vücudun irin ve enfeksiyonu başta olmak suretiyle tüm toksin ve virüslerden arınmasına destek olan maydanoz, limon ve çubuk tarçınlı su tertipli olarak tüketildiğinde bağışıklık sisteminin kısa sürede sağlamlaştırdığı belirtilmektedir. 

 

5- Sirke: En kuvvetli antioksidan gıdalardan olan sirke, antisepik yapısıyla vücudun toksin, bakteri, virüs ve iltihaplardan arınmasını sağlamaktadır. Bilhassa irin yolları enfeksiyonunun arınmasında etkili olduğu, her sabah ılık su ile karıştırılarak içilmesi tavsiye edilmektedir. 

 

6- Nar Suyu: Vücudun iltihaplardan arınmasında etkili olan en kuvvetli gıdalardan olan nar, tarih süresince şifa deposu olarak tüketilmektedir. Her gün tertipli olarak tüketilen nar suyu, süre içinde bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine ve vücuttaki enfeksiyon ve bakterilerden arınmasına destek olmaktadır. 

 

7- Limon: En kolay tedavi şekillerinde kullanılan limon, antiseptik yapısı yardımıyla tüm vücuttaki irin ve bakterilerin temizlenmesini sağlamaktadır. Her sabah tertipli olarak tüketilen limon suyu solunum yolu hastalıkları başta olmak suretiyle birçok hastalığa karşı bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. 

Yulafın yararları nedir? Yulaf iyi mi tüketilir? 1

Yulafın yararları nedir? Yulaf iyi mi tüketilir?

Meme kanseri nedir, iyi mi anlaşılır? İşte emareleri ve alınması ihtiyaç duyulan önlemler... 1

Meme kanseri nedir, iyi mi anlaşılır? İşte emareleri ve alınması ihtiyaç duyulan önlemler…