Yanlış Ebeveyn Davranışı Nedeniyle Oluşan 10 Psikolojik Problem

Yanlış Ebeveyn Davranışı Nedeniyle Oluşan 10 Psikolojik Problem 2

Çoğu psikolojik sorunla birlikte, nedenler oldukça önemsiz: çocuklukta duygusal izlenimler.

” Helikopter velileri ” her zaman çocuklarının hayatını izliyor ve inceliyorlar. Yeterince iyi anlamına gelir, ancak böyle aşırı koruma psikolojik sorunlara yol açar. Ebeveynlerine telefon etmeden önemli bir karar veremezsen , muhtemelen bir çocuktun .

Ebeveynler çocuklarına her zaman neden sorun çıkardığını söylerse , o herkesin onsuz daha iyi olacağı sonucuna varacaktır.

 

Sonuç olarak, çocuk bilinçsizce kendini yok etme yollarını bulan bir yetişkine dönüşür: alkol, sigara, uyuşturucu veya doğa sporları.

 

“Ciddi ol!” “Etrafında dolanmayı bırak!” “Böyle bir bebek olmayın!” Bu tür ifadeler, hiç bir zaman tamamen rahatlamayan, çocukları anlamayan ve olgunlaşmamış insanlardan nefret eden aşırı derecede ciddi bir yetişkin yaratacaktır.

 

Çocuğunu daha “başarılı” çocuklar ile karşılaştıran ebeveynler , kendileri için kritik bir gence, daha sonra aşağılık kompleksi olan bir yetişkine sahip olacaklar . Her zaman ilk etapta üstün olmadıkları için kendilerine karşı daha iyi davranmaya çalışırlar.

 

Kimseye güvenmeme yönündeki direktifler buna yol açacaktır: Dünyayı her yerde tuzaklarla düşman olarak algılamak. Bu tür yetişkinler ciddi güven sorunlarına sahip olabilir.

 

“Bunun için çok küçüksün!” “Bir çocuk yetiştirmek” için mükemmel bir yol. Bu çocuk muhtemelen “çok genç” kalır, bağımlı ve ebeveynlik partnerine ihtiyaç duyar.

 

Eğer ebeveynler sıklıkla “Benimle akıllı olmayın!” Veya  “Hayal kurmayı bırakma ” gibi ifadeleri kullanırsa  , çocuklarının kendi fikirleri, inisiyatifleri veya liderlik nitelikleri yoktur.Yetişkin olarak muhtemelen hırslarını alkolle boğacaklardır. ve eğlence.”

 

Ebeveynlerde duygu ve duyarlılık eksikliği, çocuklarının bilinçaltı tarafından göz ardı edilemez. Sık sık ağlamayı veya şikayet etmeyi bıraktığı söylendiğinde , çocuk kendi kendine kapanır. Bu bastırılmış duygular psikosomatik konulara dönüşebilir.

 

“Yükseköğretime sahip olmak için kendimizi her şeyi reddettik!” Suçsuz suçluluk duygusu bir çocuğu boğar. Aynı şey kötü notlar ile ilgili tehditler için de geçerlidir  – çocuk sürekli stres altındadır.

 

Çocuğunun bir şey yapmasına izin vermeyen aşırı koruyucu bir paranoyak ebeveyn türü vardır  . “Kediye dokunma! Seni çizecek! ”“ Kenarda oturmayın! ” Bu mesajlar, bir çocuğu herhangi bir karar vermekten korkar, Pasiflik ve sorumsuzluk da ortaya çıkar.

Çıkarcı İnsanların 4 Özelliği 4

Çıkarcı İnsanların 4 Özelliği

Norveç Aile Bakanlığının Hazırladığı kısa film. İlk Dersimiz İYİLİK Olsun

Norveç Aile Bakanlığının Hazırladığı kısa film. İlk Dersimiz İYİLİK Olsun