Yatmadan Önce Elma Sirkesi İçmenin Faydaları?

Yatmadan Önce Elma Sirkesi İçmenin Faydaları? 2
Yatmadan Önce Elma Sirkesi İçmenin Faydaları

Elma sirkesi mutfak dünyasında ve yüzlerce yıldır tıbbi amaçlarla kullanılmaktadır.

Son trend, yatmadan önce elma sirkesini içmektir, ancak bu uygulamanın gerçekten daha sağlıklı olup olmadığı konusunu merak edebilirsiniz.

Bu yazımız, elma sirkesinin potansiyel yararlarını ve dezavantajlarını ve yatmadan önce içmenin daha faydalı olup olmadığını incelemektedir.

Elma Sirkesi

Elma Sirkesinin Faydaları:

Antimikrobiyal Özelliklere Sahiptir

Elma sirkesi, antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir. Bu daha çok ana maddesi asetik asitten kaynaklanmaktadır.

Ağız kokusundan muzdaripsiniz ve bir türlü bu kokuyu gideremiyorsunuz. Ağız kokusunun nedeni Helicobacter pylori bakterileridir. Bakteriler asidik ortamlarda iyi gelişmezler, bu nedenle sabah kötü bir ağız kokusu ile uyanıyorsanız, 2 çorba kaşığı (30 ml) elma sirkesi ve 1 su bardağı ılık su karışımını içmek sizi ağız kokusundan kurtaracaktır.

Kan Şekerini Düşürür

Araştırmalar elma sirkesi tüketmenin sindirimi yavaşlattığını ve dolayısıyla kan şekeri içindeki büyük ani değişimleri önlediğini göstermektedir. Ayrıca kan şekerinizi düşüren insülin duyarlılığını arttırdığı kanıtlanmıştır.

Yemeklerden önce veya yatmadan hemen önce elma sirkesi içmek kan şekeri seviyelerinizden fayda sağlamaktadır.

Örneğin, tip 2 diyabetli kişilerde yapılan bir çalışma, yatmadan 2 gün boyunca 2 çorba kaşığı (30 ml) elma sirkesi alınmasının, açlık kan şekeri seviyesini % 6’ya kadar azalttığı kanıtlanmıştır.

Kilo kaybını destekler

Bazı bilimsel çalışmalar elma sirkesinin kilo kaybına yardımcı olabileceğini göstermektedir.

Bir çalışmada, obeziteye sahip yetişkinler günde 1 çorba kaşığı , 2 çorba kaşığı veya sirkeli olmayan 500 ml bir içecek içirilmiştir. 12 hafta sonra, sirke içenlerin kilo kaybına uğradığını göstermiştir.

Bu kilo kaybı yararlarının, sirke içindeki yağ depolanmasını azaltabilecek, iştahı bastırabilecek, sindirimi yavaşlatacak, yağ yakımını arttırabilecek ve açlık hormonlarının salınımını geciktirebilecek asetik asit ile ilgili olduğu düşünülmektedir.

ÖZET

Elma sirkesi içmek kilo kaybı hedeflerini desteklemektedir, kan şekerinizi ve insülininizi düşürebilir ve bakteriyel ve fungal enfeksiyonlarla mücadele etmektedir. Ancak, bu faydalar mutlaka yatmadan hemen önce içilmesini gerektirmemektedir.

Elma Sirkesini sulandırmadan tüketirseniz:

Yatmadan önce elma sirkesi içmeye başlamadan önce, sulandırmanız önemlidir. Bu hem asit oranını düşürecek hemde aşağıda belirtilen ve oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçebilecektir

Mide bulantısı ve hazımsızlığa neden olabilir

Elma sirkesinin pH düzeyi 4.2’dir. Bu, 0’dan 14’e kadar olan pH ölçeğinin daha asidik ucunda olduğu ve sıfırın en asidik olduğu anlamına gelir.

Asitli yiyecekler bazı insanlarda, özellikle de yatmadan önce tüketildiğinde, hazımsızlığa ve asit geri akışına neden olabilir.

Ayrıca, birçok insan , kilo kaybı etkileri için elma sirkesi içmektedir. Bununla birlikte, çalışmalar bu etkilerin öncelikle bulantıya neden olan ve yemek yeme arzusunu ortadan kaldıran sirkenin bir sonucu olduğunu göstermektedir.

Diş minesine zarar verebilir

Düzenli olarak herhangi bir sirke içmenin ve asitli yiyecekleri yemenin diş minesini aşındırdığı bilinmektedir.

Bu, sirkenin dişlerinizi fiziksel ve kimyasal hasarlardan koruyan dış tabakası olan mineyi yavaş yavaş yok ettiği anlamına gelir. Diş mineniz, dişleriniz için ilk savunma hattıdır ve aşındığında diş sorunlarını beraberinde getirecektir.

Bu nedenle asitli içecekler veya asitli yiyecekler yedikten sonra ağzınızı suyla çalkalamanız önerilir.

Bazı ilaçlar ile etkileşime girebilir

Elma sirkesi kanınızdaki potasyum seviyesini düşürebilir.

Sonuç olarak, bazı diyabet ilaçları ve diüretikler dahil olmak üzere kan potasyumunuzu düşüren bazı ilaçlarla etkileşime girebilir.

Elma sirkesi, zarar görmüş diş minesi, mide bulantısı, asit reflü gibi olumsuz etkilere ve potasyum seviyenizi düşüren bazı ilaçlarla etkileşime neden olabilir.

Yatmadan önce elma sirkesi içmeli misiniz?

Elma sirkesi birçok fayda sağlamaktadır. Bununla birlikte, bazı insanlar için açlık kan şekerini potansiyel olarak düşürmenin yanı sıra, yatmadan hemen önce içilmesi, günün herhangi bir saatinde tüketmekten daha fazla yarar sağlamamaktadır.

Bazı kanıtlar, yatmadan önce az miktarda elma sirkesi içilmesinin, tip 2 diyabetli kişilerde sabah kan şekeri seviyesini düşürmeye yardımcı olmaktadır.

Yan etkileri en aza indirecek ve en fazla avantajı sağlayacak olan elma sirkesini tüketmenin birkaç yolu:

Sulandırın. 1-2 yemek kaşığı elma sirkesi ile 1 bardak suyu karıştırın. Seyreltilmemiş elma sirkesini içmek boğazınıza ve yemek borunuza zarar verebilir.

Günün erken saatlerinde tüketin. Yatmadan en az 30 dakika önce elma sirkesi içilmesi, yatmadan sonra hazımsızlık veya asit reflü riskini azaltabilir.

Başka şekillerde tadını çıkarın. Elma sirkesini bir salatada veya et veya sebzeler için marine edilmiş bir sosta kullanılabilir, bu da onu tüketmenin daha keyifli bir yolu olabilir.

Negatif yan etki riskini azaltmak için, elma sirkesini seyreltin ve yatmadan en az 30 dakika önce için. Ayrıca içecek olarak tüketmenin yanında salatalarda ve deniz mahsullerinde de kullanabilirsiniz.

KAYNAK:www.healthline.com

Parmaklarınız ya da elleriniz karıncalanıp uyuşuyor mu? 2

Parmaklarınız ya da elleriniz karıncalanıp uyuşuyor mu?

Anne Babalar Çocuklarıyla Neden İletişim Kuramaz 2

Anne Babalar Çocuklarıyla Neden İletişim Kuramaz