Zaman zaman hepimizin bir ayakkabısı vurma yapmıştır.

Ayak şişmesi veya çok ayakta kalmak sonucu su toplaması,parmak vurması veya topuk kısmında yaralanma olmuştur.

Topuk veya parmak vurmasında hepimizin de yaptığımız ilk iş yara bandı yapıştırma olmuştur.

Eğer siz de sadece yara bandı taktiğini biliyorsanız bu farklı tüyolar çok işinize yarayacak!

10 Tüyo İle Ayakkabının Vurma Derdine Son

1. Talk Pudrası

Talk pudrası yüzeye uyguladığınız baskıyı hafiflettiği için yanmalara son verebilir. Eğer çorap giymeyecekseniz ayakkabınıza pudra dökerek onları rahatça giyebilirsiniz.

2.Yara Bandı

Şüphesiz en çok kullanılan yöntem olan yara bandını ayakkabınızın ya da ayağınızın acıtan bölgelerine yapıştırın.

3. Kalın Çoraplar ve Fön Makinesi

Önce kalın bir çorap giyin daha sonra ayağınızı sıkan ayakkabılarınızı. Fön makinesiyle ayağınızı sıkan bölgeleri ısıtmaya başlayın. Çorabınız soğuyana kadar etrafta yürüyün, eğer gerekirse bu işlemi birkaç kez tekrarlayın. Bu şekilde ayakkabılarınız esneyecek bir daha ayaklarınızı rahatsız etmeyecektir.

4. Silikon Kalıplar

Hemen hemen her eczanede ve güzellik-bakım mağazalarında bulabileceğiniz bu silikon tabanlar hayat kurtarıyor. Hatta dilerseniz bunların sadece problem çektiğiniz bölgeler için olanları bile var!

5. Deodorant

Ayağınızın kenarı, topuk kemiğiniz ve parmaklarınız en çok hasar gören bölgelerdir. Ayağınız ve ayakkabınız arasındaki sürtünmeyi en aza indirgemek için problemli bölgelere deodorant sürün.

6. Buz

Bir torbaya su doldurun ve bu torbayı ayakkabılarınızın içine yerleştirin. Daha sonra ayakkabılarınızı bir gece boyunca buzluğa atın. Sabah torbayı çıkardığınızda ayakkabılarınızın yarım numara büyüdüğünü göreceksiniz.

7. Alkol ve Kağıt

Ayakkabınızın problem çıkaran bölgesine alkol sıkın. Daha sonra buruşturduğunuz kağıtları bu bölgeye sıkıştırın. Bir gece beklettikten sonra ayakkabıyı giyin ve ayağınızın şeklini alması için bir süre ayağınızda bırakın.

8. Nemlendirici Krem

Bu metod sadece deri ayakkabılar da işe yarıyor. Özellikle topuk ve parmak bölgesine gelmesine dikkat ederek ayakkabınızın içine nemlendirici kreminizi sürün. Krem deriyi yumuşatacak ve tekrardan şekillendirecektir.

9.Patates

Bu yöntemi yeni aldığınız spor ayakkabılarınız için kullanabilirsiniz. Temiz bir patatesi ayakkabılarınıza sıkıştırın ve gece boyunca bırakın. Patatesi çıkardıktan sonra ayakkabınızın içindeki nemi bir bez yardımıyla temizleyin.

10. Lostralar

Lostralar da yapılan ve en güvenilir yöntemlerden biri olan ayakkabı dövdürmek, ayakkabılarınızı istediğiniz gibi genişletebilir ve acı veren bölgeleri yumuşatabilir.