Çocuk Ne İsterse Hemen Yapmayın

Çocuk Ne İsterse Hemen Yapmayın 2
Çocuk Ne İsterse Hemen Yapmayın

Genel olarak anne babalar ve çevresindeki insanların yaptığı en büyük yanlış çocuğun her istediğinin hemen yapılmasıdır. Bunu yaparken çoğu birey çocuğa iyilik yaptığını düşünür. Fakat tam tersine çocuk için oldukça zararlı olan bir yöntemdir. Çocuk her dediğinin yapılmasıyla hiçbir şey için çaba göstermeyen, her dediğini ağlayarak yaptıracağını zanneden bir kişilik edinecektir.

Hırçın çocuk

Çocuk Gelişimini Etkileyen Yanlışlar

Çocuk, nazının geçtiği aile bireylerine her istediklerini kolaylıkla yaptırabilmenin yolunu bulabilir. Bağırarak, ağlama krizlerine girerek bir şekilde kendi istediklerini yaptırmayı başarmıştır. Bu yolu öğrenmelerinin sebebi de etrafındakilerin bu şekilde davrandığını anlamalarından kaynaklanmaktadır. Hal böyle olunca bunun doğru bir şey olduğunu zanneden çocuklar her dediğini yaptırabilmektedir. Ebeveynler çocuğun her dediğini yapmamalıdır. Bu yöntem çocukta kişisel bozukluklara neden olmaktadır.

Çocuğun Hayatını Etkileyen Doğru Bilinen Yanlışlar

Çocuğunuzun her dediğini yapmak ileride okul hayatı ve çalışma hayatı gibi toplu yaşanacak olan dönemlerde çocuk alışmakta zorluk çekecektir. Bunun nedeni de toplu yaşam kurallarına ayak uyduramamasından kaynaklanacaktır. Her istediğini yaptırabilen çocuklar dışarıdaki gerçek dünyada aslında her istediğinin olmayacağını gördüğünde duygusal çöküntü içerisine girecektir.

Her yerde yine aynı yöntemler ile istediklerini yaptırmaya çalışıp sonucunda bu etkileri yaşayamadığı zaman depresyona giren çocukların tedavisi daha zor olacaktır. Bu nedenle çocukların eğitimleri esnasında her dediğinin yapılmaması altın kuralını unutmamak gerekmektedir.

Ebeveynlerin Farklı Tutumu

Aile içerisinde bunun kararı ebeveynlerce alınmalıdır. Aksi halde çocuğun bir isteğine hayır diyen anne ve bu isteğe tamam diyen bir baba arasında kalan çocuk sıkıntılı bir süreç yaşayacaktır.

İzin vermeyen tarafa psikolojik olarak bilinçaltında kin besleyebilir, her istediğine tamam diyen kişiye ise bağımlılık hissedecektir. Aile arasında yaşanan bu dengesizliğin oluşumu tamamen anne baba arasında yaşanan tutarsızlıktan kaynaklanmaktadır.

Özellikle de bu durum büyükanne ve büyükbaba tarafından daha fazla yaşanmaktadır. Anne ve babanın ortak olarak hayır cevabı vermesi üzerine, büyükanne ve büyükbaba daha ılımlı yaklaşarak çocuğun her istediğini yapma yolunu seçmektedir. Bu da hem çocuk hem de aile için sıkıntı yaratacaktır.

Çocuğunuza Hayır Demeyi Öğrenin

Çocuğunuzun her dediğini yapmayın. Aksi halde çocuklar nasıl olsa her istediğimi yapılacak şeklinde düşünecek ve bu sebeple hiçbir sağduyu göstermeyecektir. Herhangi bir şey için çaba göstermeyi hiçbir zaman öğrenemeyecektir.

Doğru isteme metotlarını öğrenebilmesi, yanlış olan şeylerden uzak durabilmesi için mutlaka hayır demeyi öğrenmelisiniz. Ağladığında kıyamayıp her istediğini yaptığınızda mükemmel anne baba olmuş sayılmamaktasınız. Aksine yanlış davranış sergileyen anne baba kategorisine girmektesiniz.

Şımarık bir çocuk yetiştirmek istemiyorsanız o halde olgun davranın ve olgun bir çocuğa sahip olun. Bir çocuk ailesinin aynasıdır. Bu nedenle iyi bir yetişkin olarak iyi bireyler yetiştirebilirsiniz.

Çocuğunuza Disiplini Aşılayın

Ağlayınca veya her dediği şey hemen yapılınca, çocuklarda oluşan savruk tutumlar tüm hayatlarına yansıyacaktır. Okula başladığında ödevlerini bile yapmak istemeyecek ve size yaptırtmanın yollarını arayacaktır.

Bunların önlenebilmesi için çocuklarda disiplin kıstasının mutlaka erken yaşta aşılanması gerekmektedir. Ona sorumluluklar verin ve yerine getirince ödüllendirin, takdir edin. Böylelikle kendi başına bir şeyler yaptıkça olgunlaşacaktır.

Bu belirtilere dikkat edin cilt kanseri olabilirsiniz

Cezalandırma Yönteminin Çocuklar İçin Kötü Olduğunu Gösteren 5 Neden 2

Cezalandırma Yönteminin Çocuklar İçin Kötü Olduğunu Gösteren 5 Neden