Çocuk Yetiştirirken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Önemli Nokta

Çocuk Yetiştirirken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Önemli Nokta 2
Çocuk Yetiştirirken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Önemli Nokta

Çocuk büyütmek oldukça zor ve önemli bir iştir. Tüm davranışlarınız ve verdikleriniz onu olumlu veya olumsuz yönde etkileyecek ve ileriki hayatında önemli bir etki bırakacaktır. Çocukların eğitim hayatındaki başarı yetenekleri okul öncesi dönemde gelişmektedir. Bu nedenle annelerin bilinçli olması ve çocuk üzerinde yanlış etki bırakacak davranışlarda bulunmaması gerekmektedir. İşte birkaç önemli öneri.

Çocuk YetİŞtİrmek

1- Dil

Yeni yeni konuşmaya başlamış olan çocukların yanında mutlaka düzgün bir Türkçe ile konuşulması gerekmektedir. Yöresel ağızlar, şiveler çocukların ileri yıllardaki dil gelişim ve yatkınlıklarını olumsuz olarak etkiler. Ayrıca konuşmanızda akıcı ve anlaşılır olmanız da çocuğun kelimeleri düzgün bir şekilde telaffuz etmesinde önemli bir etkendir. Kelimeleri doğru yerde kullanmaya ve onunla konuşurken düzgün cümleler kurmaya dikkat edin. Anlamadığını düşünseniz bile. Yanında hakaret etmeyin

2-Davranış

Çocuğunuzun model alacağı ilk kişi sizsinizdir. Bu nedenle yanındayken yaptığınız hareketlere dikkat etmeniz gerekir. Sizin diğer insanlara tutumunuz onu da etkileyecektir ve o da sizin gibi davranacaktır. Tertipli ve düzenli olması da sizin elinizdedir. Unutmayın siz onun modelisiniz.

3- Televizyon

Çocuklar televizyon izlemeyi severler, ancak ne izleyecekleri en önemli sorundur. Televizyon genel itibariyle çocuklar için en tehlikeli aletlerdendir. Tüm çizgi filmler izlenebilir algısı da yanlıştır. Çizgi film seçimi yapmanız gerekmekte ve belirli birkaç çizgi film dışında çocuğunuza televizyon izlettirmemelisiniz.

4- Arkadaş

Çocuklar küçük yaşlarda en çok arkadaşlarını severler. Birbirlerinin yaptığı hareketleri örnek alırlar bu nedenle edindikleri arkadaşları iyi seçmeniz gerekmektedir. Kötü davranışları olan yaramaz çocuklar sizin çocuğunuzun da aynı davranışları yapmasına neden olur.

5-Korku

Çocuğunuzun korkuyu öğrenmesi gerekmektedir. Bir yerden düşerse canının acıyacağını, yanınızdan ayrılırsa kaybolabileceğini, arabaların tehlikeli olduğunu, sıcağın yaktığını, bıçağın kestiğini bilmelidir. Aksi takdirde tüm bunlara korkmadan yaklaşır ve ciddi tehlikeler ile karşılaşabilir. Bu nedenle küçük oyunlarla onu bu gerçeklerle yüzleştirebilir ve tek seferliğine korkuyu tattırarak bir daha yapmamasını sağlayabilirsiniz. Onu sürekli korumayın. Siz olmadan başına bir şey gelebileceğini hissetmeli.

Çocuklara asla söylenmemesi gereken 11 söz! 2

Çocuklara asla söylenmemesi gereken 11 söz!

Stresin Vücuda Zararları 2

Stresin Vücuda Zararları