Stresin Vücuda Zararları

Stresin Vücuda Zararları 2
Stresin Vücuda Zararları

Günümüzün verdiği yoğun iş temposu ve bunun yanında ev ortamında yaşanan aksilikler yüzünden bazen hayatınızda her şey yolunda gitmeyebilir. Ne yazık ki yolunda gitmeyen sıkıntılar karşısında bazen olduğundan fazla stresli günler geçirebilirsiniz. Sadece günlük olaylar ile sınırlı olmayan stres çocuklarda bile görülmektedir.

Stres

Sınav kaygısı, başaramama durumu gibi olaylar karşısında bazen çocuklar ne yapacağını bilemez. Stres hayatımızı olumsuz etkileyen durumların başında yer alır. Stres yüzünden birçok günlük işinize yoğunlaşamayacağınız gibi çevreye de sert bir davranışlar sergilemeniz kaçınılmaz bir sonuç olacaktır.

Bazı dönemlerde hemen hemen birçok kişi stresli günler geçirmektedir. Bazı kişiler bununla tek başına mücadele edebilirken, bazıları da kapalı bir kutu olarak kabuğa çekilmeyi tercih eder ve daha fazla çıkmaza girerler. Ne yazık ki böyle durumlarda stresin vücuda zararları gün geçtikçe daha da artacak ve hatta bazı tedavisi zor olan hastalıklara kadar devam edebilecektir.

Stresin Vücuda Zararları Nedir?

Stres birçok hastalığı beraberinde getiren bir olaydır. Öncelikle stresli anlarda kalp daha fazla enerji harcar ve kanı hızlı pompalar, solunum sayısında da artış gözle görünebilir bir hal almaktadır. Bununla birlikte stresli olan kişinin gözlerine baktığınızda göz bebeklerinin olduğundan daha fazla büyüdüğünü görebilirsiniz.

Stresle eğer tek başına mücadele edemezseniz ilerleyen zamanlarda size hastalık olarak geri dönecektir. Çünkü hayatını stresli olarak devam ettiren birçok kişilerde çeşitli hastalıklar ortaya çıktığı saptanmıştır. Stresli kişilerde tansiyon yüksekliği görülebilecek hastalıkların en başında yer alır.

Bununla beraber böbreküstü bezlerinin stres yüzünden yorulması sonucunda da halsizlik, uyku bozuklukları, tiroit problemleri, obezite, mide bulantısı, baş ağrısı, nefes darlığı, hazımsızlık, cinsel fonksiyonlarda değişiklik ve daha bunun gibi birçok hastalıkla uğraşmak zorunda kalırsınız.

Ayrıca stresli kişiler kendilerini rahatlatabilmek için birçok kötü alışkanlıklara yönelirler ve bundan kurtulmak içinde ilerleyen süreçlerde uğraşmak zorunda kalırlar.

Stresle Tek Başına Mücadele Etmek Mümkün mü?

Stresle tek başına mücadele etmek her ne kadar zor gibi görülse de imkânsız değildir. Tek başına mücadele için öncelikle stres yaratacak olaylardan uzaklaşmakta fayda vardır. Bunun için kendinize olduğundan daha fazla zaman ayırın ki kafanızı dağıtabilecek vaktiniz olsun.

Sosyal hayatınız olsun arkadaşlarınızla ve ailenizle eğlenceli dakikalar geçirin. Kişilerle olan ilişkileriniz ve sosyal etkinlikleriniz her zaman stresin önüne geçmektedir. Spor yapın. Spor yapmak stresi azaltabilecek en büyük egzersizlerden biridir.

Sigara ve alkol gibi kötü alışkanlara eğilmek yerine beslenmenize dikkat edin. Size hoş gelen yiyeceklere yönelin. Stresi daha fazla arttıracak olan kahve, çay ve kola gibi kafein içeren içecekler yerine bitki çayları ve meyve sularını tercih etmeniz sizin için fayda sağlayacaktır.

Stres için Tıbbi Tedavi

Stresle tek başına mücadele etmenin güç olduğu durumlarda ya da bunu yapabilecek gücünüz yok ise mutlaka işin uzmanından yardım almanız gerekmektedir.

Bazı durumlardan stresten kaynaklı intihar olayları ne yazık ki günümüzde yaygın olarak görülmektedir. Bunun önüne geçmek ve kendinize daha fazla zarar vermemek için her zaman bir doktora ihtiyacınız vardır.

Bir psikologdan alacağınız yardım ile stresten uzaklaşabilirsiniz. Bunun yanında eğer olay daha bir ciddi boyutta ise uygun olan klinik onaylı ilaçlar sayesinde tedavi gerebilirsiniz. Bu tedavilerin her zaman doğru sonuçlar verdiği görülmüştür. Mutlaka stresin vücuda zararları ihtimalini en aza indirmeyi başarabilmek için kendinizle barışık olun ve hayata sürekli olarak gülücükler saçın.

Çocuk Yetiştirirken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Önemli Nokta 2

Çocuk Yetiştirirken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Önemli Nokta

Birisinin Sizden Daha Zeki Olduğunu Anlamanın 7 Yolu 2

Birisinin Sizden Daha Zeki Olduğunu Anlamanın 7 Yolu