1.Gün: Gülümseme
Çocuğunuz ile her göz kontağı kurduğunuzda önce ona gülümseyin.( Ebeveynlik )
2. Gün: Sesi Kontrol Etme
Ev içerisinde ne zaman ses seviyesi yükselir ise siz ses tonunuzu düşürün. Çocuğunuzdan veya eşinizden daha sakin bir ses tonu ile konuşmasını rica edin. Sizin sakin ses tonunuz karşınızdakinin de sakinleşmesine yardımcı olacaktır.
3. Gün: Odaklı Zaman
Çocuğunuza ayırdığınız zaman diliminde kafanızı meşgul edecek tüm etkenlerden (yarın işte yapmanız gerekenler, telefondaki mesajlarınız gibi) arınmaya çalışın ve sadece o anda çocuğunuz ile olun.
4. Gün: Teşvik Yardımı
Çocuğunuz sizden yardım istemedikçe yaptığı şeylere müdahale etmeyin. Gerektiğinde sözel olarak ona destek verin ve ne zaman yardıma ihtiyacı olursa orada olduğunuzu hatırlatın. Çocuğunuzun deneme-yanılma-başarma sürecini takdir edin.
5. Gün: Kendini Değerlendirme
Bir not kağıdı ve kalem alıp ebeveynlik becerilerinizin güçlü ve zayıf yönlerini not edin. Geliştirmek istediğiniz yönlerinizi nasıl destek alarak geliştirebileceğinize dair somut çözümleri not edin. Listenizi son olarak önem sırasına koyun ve ilk maddeden bugün başlayın.
6. Gün: Açık Konuşma
Çocuğunuzdan bir şey isterken veya ona açıklama verirken net olun. Olabildiğince açık ve sade cümleler kurun.
7. Gün: Günü Planlamak
Gününüzü daha verimli geçirmek için organize olun. Yapılması gerekenleri mutlaka öncelik sırasına koyun ve daha sonra yapılması gerekenler için yardım alabilir misiniz diye düşünün. Cevabı evet ise kimden yardım isteyeceğinizi maddenin yanına not edin. Güne başlarken yaptığınız listeyi size yardımcı olacak kişiler ile paylaşın. Böylece kendinize ve çocuğunuza daha verimli zaman ayırabilirsiniz
Bonus Gün: Özür Dilemek
Çocuğunuzu kıracak bir şey yaptığınızda çocuğunuzdan özür dileyin. O gün fazla öfkelenmiş, kendinizi kontrol edememiş olabilir veya verdiğiniz sözü tutamamış olabilirsiniz. Bu tür durumları telafi edilebileceğini unutmayın.