Kilo verdiren Leptin hormonu ile kilo aldıran Ghrelin hormonunun vücut üstündeki etkilerini biliyor muydunuz? Zayıflama mevzusunda oldukca mühim iki hormon Leptin ve Ghrelin ile ilgili tüm detaylar haberde! Gün boyu tok sezmek için Leptin hormonu ile diyetin püf noktaları…

Meydana getirilen araştırmalardan elde edilmiş bilgilere nazaran, uyku ile zayıflama içinde sıkı bir ilişki olduğu ortaya çıkmaktadır. Azca uyku ile birlikte tetiklenen açlık hormonlarının üretiminin iyi mi oluştuğunu ve uykuda iken iyi mi kolay yağ yakabileceğinizi biliyor muydunuz? Cevabınız hayır ise bu haber tam size nazaran! Açlık ve tokluk hissini elde eden Leptin ve Ghrelin hormonları, kilo vermek isteyen bayanları yakından ilgilendiren iki mühim hormondur. Tokluk hormonu olarak nitelendirebileceğimiz Leptin, yağ hücreleri tarafınca salınır ve iştahı azaltmak için savaşır. Ghrelin ise tam tersine mide tarafınca salgılanır ve aç hissetmenize yol açan bir hormondur. Yetersiz uyku durumunda bu iki hormonun dengesinin bozulmuş olduğu şu araştırma ile açığa çıkmaktadır; 12 sıhhatli adam üstünde meydana getirilen araştırmada, uyku yetersizliğinin dolaşımdaki Leptini %18 azalttığı ve Ghrelin üretimini % 28 artırdığı, iştahta % 23 artışa sebep olduğu görülmektedir. Açlık ve tokluk hormonu olan bu Leptin ile Ghretin hormonu ile ilgili merak edilenlere haberin detaylarından ulaşabilirsiniz…

TOKLUK SAĞLAYAN LEPTİN NEDİR? LEPTİN NE İŞE YARAR?

Yiyecek yedikten sonrasında artık bu kadar yemenin kafi bulunduğunu ve daha çok yiyecek yiyecek istemediği hissini oluşturan Leptin, çoğunluk olarak yağ hücrelerinde azca oranda da mide ve kalp şeklinde organlardan salınımını gerçekleştirir. Açlık hissetmiyorsanız ve yağ hücresinde yeteri kadar leptin var ise beyin iştah azaltmaya girer ve yağ depoları kısaca kilo durağan(durgun) korunur. Yağ depolarında azalma söz mevzusu ise kandaki leptin azalır ve iştah artışı görülür.

LEPTİN HORMONU İÇEREN BESİNLER:

Vücutta tokluk elde eden hormonlardan kabul edilen Leptin hormon olduğundan dolayı direkt olarak leptin içeren gıda yoktur. Vücuttaki yağ depolarının kontrolünü elde eden leptin için yağ yakıcı gıda olarak kırmızıbiber, zencefil süt, zeytinyağı, portakal, greyfurt ve limon tüketilebilir.

LEPTİN DİYETİ NEDİR, LEPTİN DİYETİ NASIL YAPILIR?

Akşam yemeğinden sonrasında ağza kesinlikle hiçbir şey sürülmemesi ihtiyaç duyulan Leptin rejiminde; Tavuk, biftek, somon ve deniz ürünlerine ek olarak kırmızı biber, ıspanak, kabak şeklinde düşük karbonhidratlı sebzeler yiyin. Kahvaltıyı en varlıklı öğün olarak seçin ve proteine ağırlık verin. Bu anlamda yumurta yiyecek işinizi epey görebilir. Yulaf ezmesi, badem sütü ve protein tozundan öğün oluşturabilirsiniz.

Doymadan sofradan kalkarsanız yiyecek bittikten 10-20 dakika sonrasında yeme isteğinizin kalkmış bulunduğunu görmüş olacaksınız. Leptin rejiminde öğünler arası atıştırmak yasak.

LEPTİN DİYETİ YASAKLARI:

Kaçınmanız ihtiyaç duyulan yemekler

Soda, içinde tatlandırıcı olan her şey, enerji içecekleri, soya içeren yiyecekler…

LEPTİN DİYETİ YİYECEKLERİ:

Hindistan cevizi yağı, avokado, omega 3 yağı, badem, fındık, ceviz, kırmızı et, tavuk, balık, yumurta ve sebze.