Ultrasonda bebeğin cinsiyetini göstermemesi! Kız ve erkek bebek ultrasonda nasıl görünür?

Ultrasonda bebeğin cinsiyetini göstermemesi! Kız ve erkek bebek ultrasonda nasıl görünür? 1

Anne karnındaki bebeğin bacaklarıyla kendini kapatması ve cinsel organının gözükmesine izin vermemesi cinsiyetini kesin şekilde ortaya çıkmasını engellemektedir. Peki bazı veri ve tecrübelere göre ultrasonda kız ve erkek bebek belirtileri neler? Ultrasonda cinsiyet yanılması neden olur? Anne karnında kız ve erkek bebek duruşu…

Anne karnındaki bir bebeğin cinsiyetini öğrenmek için hamileliğin 14. haftasını beklemek gerekse de bebeğin cinsiyeti aslından hamileliğin ilk gününden itibaren bellidir. Fakat bunu bizlerin de görebilmesi için bebeğin belli bir boyuta gelip ultrasondan kendini göstermesi gerekir. Anne ve baba adaylarının heyecanla bekledikleri ultrason kontrolünde bebeğin duruş pozisyonu önemli olmakla beraber jinekolog tecrübesi ve ultrason aletinin kalitesi de etkilidir. Ultrason kontrolü gelemden önce evde uygulanabilecek eski usul bazı yöntemlerle de cinsiyet kesin olmamakla beraber tespit edilebilmektedir. Halk arasında yaygın inanışa göre karnın sivri durması, sivilcelerin artması, ekşi ve tuzlu gıdalar aşerme gibi durumlar erkek bebek cinsiyetine yorulabiliyor iken mide bulantısının fazla olması, karnın top gibi yuvarlak olması ve tatlı aşerme kız bebek cinsiyeti olarak algılanmasına yol açar. En kesin sonuç ise hamileliğin 20. haftasında net şekilde gözükmektedir. Peki bebek cinsiyetini saklarsa o zaman ne olur?

ULTRASONDA BEBEĞİN CİNSİYETİ YANILTIR MI?

Ultrason kontrolünde bebeğin cinsiyeti belirlenirken anne rahmindeki bebeğin bacak arasına bakılarak erkek ya da kız Genital organ olması cinsiyetin tespit edilmesinde etkilidir. Bazı hamileliklerde cinsiyet öğrenimi olacağı zaman ufak şanssızlıklar yaşanabilmektedir. Bebeğin anne karnındaki duruşu, ultrason kontrolü sırasında uygun olmadığından bebeğin cinsiyetinin açığa çıkması hamileliğin 7.-8. ayına kadar bile uzayabilmektedir. Bazen de önceki ay ile sonraki aydaki yapılan ultrason incelemelerinde cinsiyet değişikliği yaşanabilmektedir.

Bu durum çoğu zaman erkek bebeğin penisinin görülmemesi ile ortaya çıkar. Ancak kız bebeklerde cinsiyet yanılması daha çok olur çünkü penis görülmediği zaman bebeğin kız olduğuna dair çıkarım yapılabilir. Ultrason haricinde amniyosentez testi, kordosentez gibi teknikler sonucunda yapılan kromozomal incelemelerde bebeğin cinsiyeti kesin belli olmaktadır.

ANNE KARNINDA KIZ VE ERKEK BEBEK BELİRTİLERİ:

Halk arasında yaygın görüşlere göre, bebeğin içinde bulunduğu karın konumu bebeğin cinsiyeti ile ilgili tüyolar verebilmektedir. Eğer karnınızın diğer hamilelere göre daha aşağıda olduğunu düşünüyorsanız erkek bebek taşıyor olabilirsiniz. Bazı hamilelik tecrübelerine baktığımızda erkek bebek hareketlerinin sağda hissedildiğine yönelik olduğu bilinir hatta hareketleri bile daha çok sağdan hissedildiğine yönelik rivayetler vardır.

Bilimselliği kanıtlanmamış bir bilgi olan ama kimi zaman doğru da çıkabilen ultrason kontrolünde bebeğin alt çenesi yuvarlak, kafası konik olarak görülüyorsa kız, eğik bir alın ve kare bir çene tipi varsa bebek erkektir.

Küpe çiçeğinin nedir, bakımı iyi mi yapılır?  Küpe çiçeğinin özellikleri ve yararları nedir 1

Küpe çiçeğinin nedir, bakımı iyi mi yapılır? Küpe çiçeğinin özellikleri ve yararları nedir

Safra Taşı niçin olur? Safra taşı emareleri nedir? Safra taşı ameliyatı olunmalı mı? 1

Safra Taşı niçin olur? Safra taşı emareleri nedir? Safra taşı ameliyatı olunmalı mı?