Son zamanlarda yoğurt kürü (yoğurt, limon, pul biber karışımı) oldukça tercih edilen zayıflama yöntemlerinden biri haline gelmiştir. Özellikle kısa zamanda göbek eritmesi ve hızlı yağ yakması sebebiyle yoğurt kürü çok fazla kişi tarafından uygulanmıştır.

Yoğurt kürü uygulaması kolay ve her evde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlanabilir. Yalnızca limon, yoğurt ve pul biber yağ yakan bu mucizevi kürü hazırlamak için yeterli olacaktır. Özellikle göbek bölgesindeki yağlarınızdan kurtulmak için yoğurt limon pulbiber kürünü mutlaka uygulamanızı öneririz.

Yoğurt Kürü ile Zayıflama (Yağ yakan yoğurt kürü)

Öncelikle yoğurt küründen verimli bir sonuç almak istiyorsanız mutlaka 2 hafta boyunca düzenli olarak uygulamanızı öneririz. Yoğurt limon pulbiber karışımını bir kaç gün uygulamakla hiç bir sonuç alamayacağınızı bilmeniz gerekmektedir. 2 hafta düzenli uygulamada yoğurt kürü sonuçlarını, etkilerini mutlaka göreceksiniz.

Yoğurt Kürü Diyeti için Gereken Malzemeler;

*2-3 yemek kaşığı yarım yağlı veya yağsız yoğurt

*1 çay kaşığı pul biber

*1/2 limonun suyu

Dilerseniz pul biber yerine toz zencefil veya zerdeçal da kullanabilirsiniz. Zerdeçal özellikle karaciğerdeki yağlanmaların yakılmasında etkili bir bitki olması sebebiyle pul biber yerine kullanılabilir. Ayrıca kullanacağınızın pul biberin doğal hakiki pul biber olması yoğurt diyeti kalitesini artırarak daha etkili sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

Zayıflatan Yoğurt Kürü Nasıl Hazırlanır? Nasıl Uygulanır?

2-3 yemek kaşığı yağsız veya az yağlı yoğurdu bir kaseye koyalım. Üzerine yarım limonun suyunu iyice sıkalım. Ardından 1 çay kaşığı pul biberide ekleyerek iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı gece yatmadan yarım saat önce tüketmeniz gerekmektedir. Yoğurt kürünü uyguladıktan sonra hiç bir şey yememeniz gerekmektedir.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi mutlaka 2 hafta boyunca aksatmadan yoğurt kürünü uygulamanız gerekmektedir.

Yoğurt Kürü Diyeti Yapanlar?

Yoğurt kürü son zamanlarda bir çok kişi tarafından uygulanan bir kür olmuştur. Kullanıcılar yoğurt kürünü düzenli kullanımında oldukça faydasını gördüklerini belirttiler.

Kullanıcılardan bazıları limon suyu yerine sirke de kullandıklarını bir kısmı ise mide problemi yaşadığı için yatmadan 2-3 saat önce tükettiğini belirtmiştir. Ama çoğu kullanıcı yoğurt küründen oldukça olumlu sonuç almıştır. Siz değerli okurlarımızdan da yoğurt kürümüzü uygulayanlar var ise yorumlarınız bizim için değerli..

Yoğurt kürü içerisine eklenen zencefil ve zerdeçal baharatlarının etkisi;

Bir çok okurumuzdan gelen yorumlara göre yoğurt kürüne zerdeçal ve zencefil eklenmesi veya pul biber yerine bu baharatların tercih edilmesi, vücuttaki yağ yakımını hızlandırıyor. Sizler de zencefil ile zerdeçalı ekleyebilirsiniz.

Yoğurt Kürünün Zararı Var Mı?

Yoğurt kürü içerisinde pul biber bulundurması sebebiyle basur gibi rahatsızlığı olanların dikkatli bir şekilde tüketmesini öneririz. Bunun dışında hamile bayanlar ve emziren anneler için bu kürün uygulanmasını önermiyoruz. Çünkü uzmanlar hamile ve emziren annelere hiç bir zayıflama kürünü tavsiye etmiyor. Eğer yapacaklarsa da doktor kontrolünde diyet yapmaları gerekiyor.