İnce yüz hatlarına sahip olmayan bayanlar için tarifini sunacağımız makyaj türünü uyguladıklarında ince yüz hatlarına sahip olabilirler.

Topluca bir yüz hattına sahip bayanlar için özel olarak araştırıp düzenlediğimiz makyaj tekniklerini konumuzun devamında görebilir ve uygulayarak sizlerde ince bir yüz hattına sahip olabilirsiniz.

Elmacık kemiklerinizin orta bölgede olması, yüzünüzü zayıf göstermek için ideal bir yüz hattıdır.

Şayet tombul bir yüz hattına sahipseniz elmacık kemikleriniz pek görünmez. Bunun için aydınlatıcı makyaj ürününü elmacık kemiklerinin üzerine uygulayarak ön plana çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Fondöten yardımı ile elmacık kemiklerinin alt kısımlarına gölgeleme tekniği yaparak istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz. Yaptığınız bu uygulama ile üst bölgeyi ön plana çıkararak alt bölgeyi saklama tekniğini uygulamış olursunuz. Yapacağınız bu makyaj tekniği çıkıntılı bir görünüme kavuşmanızı sağlar.

Üst bölgenin dolgun bir şekilde gözükmesini sağladığı gibi alt kısımlarının da ince bir yapıya bürünmesini sağlar. Bu makyaj tekniğinde önemli olan kısım aydınlatma ve gölgeleme tekniğini iyi yapabilmenizdir.

Yüz hatlarınızı olabildiğinden daha ince gösterebilmek için bakışların dudak bölgelerine doğru kaydırma işlemi yapılmalıdır. Bu işlemi yaptığınız için dudak kısmına ilgi çekici renkler kullanmanızda fayda vardır.

Örnek olarak kırmızı ruh veya parlatıcı özelliklere sahip ruj kullanımı gözlerin yanak bölgelerinden dudak kısmına kaymasını sağlamaktadır. Ayrıca göz makyajınızda bu konuda oldukça önemlidir.

Göz makyajınızda dudak makyajı kadar dikkat çekici olmalıdır. Aşırı ilgi çekici makyaj sözcükleri sizi rüküş bir makyaj işlemine sürüklüyor diye korkmayın, bu makyaj türü tamamen kontürleme işlemini gizlemek için uygulanır.

Yanaklarınıza kontürleme uyguladıktan itibaren, allık sürme işlemine başlayabilirsiniz. Allık sürerken aydınlatıcı sürdüğünüz bölgeye, tek dokunuşta sürmeniz gerekmektedir. Yüzünüze ince bir görünüm vermeniz için, fırça yardımı ile dışa doğru bir hareket yaparak makyajınızı yansıtmanız gerekir. Oval şekillerde yapacağınız makyaj yüzünüzü tombullaştırarak kilolu bir yüz şeklini ortaya çıkarır. Allık fırçasını allığa sürerek, yüzünüzün dış kısmına doğru sürünüz. Burada dikkat etmeniz gereken husus, allık sürme işleminde göz kenarlarından daha arka plana doğru sürmeniz gerekmektedir. Çok kısa bir zaman çerçevesinde yüzünüz ince bir görünüme kavuşacaktır.

Yüz hatlarınızın incelmesi için kullanacağınız bu teknikte, yüz bölgenizde istemediğiniz kısımları gölgeleme tekniği ile gizleyebilirsiniz.

Elmacık kemikleriniz belirgin bir halde değil ise, açık tonlarda fondöten veya aydınlatıcı ürünleri kullanarak elmacık kemiklerinizi belirgin bir hale kavuşturabilirsiniz.

Bir bayanın yüz bölgesinde ki en ilgi çekici yeri şüphesi yanakları ve gözleridir. Bu nedenle daha göz önünde durmak isteyen bayanlar için çeşitli küçük uygulamalarla yanak bölgesini inceltmek faydanıza olacaktır.

Terracota adı verilen özel allıklar kullanarak, yüzünüzün daha ince bir görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Işıltılı bir görünüm sağlayan terracota sayesinde yanağınız daha ince bir görünüme sahip olur.

Bronza bürünmüş bir yüz hattı, her zaman daha ince ve daha güzel görünmenizi sağlayacaktır.

Ufak bir tüyo daha verelim sevgili bayanlar, çeşitli yöntemlerle veya doğuştan ince kaşlara sahip olan kişilerin yüz hatları, yanakları vs daha dolgun bir görünümdedir.

Fazla kalın olmamakla birlikte kaşlarınızı kalınlaştırarak bu görünümün önüne geçebilirsiniz.

Normal kaşlara sahip bayanlar iyi bir teknikle doğru makyaj yaparak yüzünü ince bir görünüme kavuşturabilir.

Makyajla yüz inceltme:

Yüzü ince gösteren makyaj: