Aç karnına su içmenin faydaları

Aç karnına su içmenin faydaları

Genelde susadığımız zaman, yemekten sonra veya acı bir şeyler yedikten sonra suyun başına koşarız ancak tam olarak ne zaman su içmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Elbette aç karnına!

Vücudumuzun %70’i sudan oluşur ve onun faydaları iyi bir sağlık için inkar edilemez haldedir. Su vücudumuzun temel taşıdır ve tüm organları doğru fonksiyon göstermeleri için gereklidir.

Su, susuzluğunuzu alabilecek en iyi sıvıdır ve onu aç karnına içmeniz neredeyse hemen tüm problemlerinizin çözümü olabilir.

Sizler için bu işin faydalarını bir değerlendirdik.

Metabolizmanızı Hızlandırır

Eğer diyet yapıyorsanız, aç karna su içmek metabolizmanızı hemen %25 oranında hızlandırabilir. Metabolizmanın hızlanması besinlerin daha hızlı sindirilmelerini sağlar ve bu da uzun vadede kilo verilmesini kolaylaştırır. En iyi sonuçlar için günde en az 4 litre su içmelisiniz.

Bağışıklığınızı Güçlendirir

Su temel sağlığımız için gereklidir. Ayrıca suyun vücuttaki sıvı dengesini korumak için de gerekli olduğunu belirtelim. Düzenli olarak su içme alışkanlığınız olursa bağışıklık sisteminiz de güç kazanacaktır ve enfeksiyonlarla savaşta daha başarılı olacaktır.

Bağırsaklarınızı Temizler

Aç karna su içmek sindirim yollarının daha iyi düzenlenmesini sağlar. Çok su içtiğiniz zaman bağırsaklarınızı boşaltma ihtiyacı hissedeceksiniz ve bunu bir alışkanlık haline getirmek atıkların daha kolay atılmalarını sağlayacaktır.

Vücuttan Toksinleri Atar

Her idrar yaptığımızda, toksinleri sıvı formunda atarız. Daha fazla su içtikçe daha fazla tuvalete çıkar, böylece vücudun temizlenmesine katkıda bulunuruz.

Migren Ataklarına Engel Olur

İnsanların düzenli olarak baş ağrısı ve migren atakları yaşamalarının temel sebepleri arasında vücutta yetersiz su bulunması yer almaktadır. Dehidrasyon baş ağrısı sebebidir ve düzenli olarak su içtiğinizde baş ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Ayrıca yeteri kadar su içmek ağız ve diş sağlığı problemlerinin de azalmasını sağlar.

Kilo Vermeye Yardımcı Olur

Diyet yaparken daha fazla su içmeniz, suyun kalorisiz olmasından dolayı kilo vermenizi sağlar. Zira su sayesinde mideniz dolu olur ve böylece yeme isteğiniz azalır. Ayrıca suyun metabolizmayı hızlandırması sayesinde kalorileri de daha hızlı yakarsınız.

Bazen Acıktırır

Düzenli su içmek özellikle geceleri daha fazla acıkmanızı sağlar ve bu da sabah kalkınca kahvaltı yapmaya sizi zorlar.

Cilt Problemlerini Çözer

Bol bol su içmek temiz ve parlayan bir cilde sahip olmanın en iyi yoludur. Sivilceler, isilikler ve siyah noktalar genellikle vücutta toksin birikiminden kaynaklanırlar ve su bu toksinlerin atılmasını sağlayabilir. Ayrıca düzenli bağırsak hareketleri de temiz ve sade bir cilt için gereklidirler.

Enerji Verir

Eğer uykulu ve sersem hissediyorsanız, aç karna su içmek sizi anında aktif hale getirebilir. Bu durum alyuvarların büyümesini uyarır ve daha fazla oksijen taşımalarını sağlar, neticesinde enerji düzeyiniz de artar.

Kolonu Temizler

Aç karna bir bardak su içmek bağırsak ve kolondaki artıkların temizlenmesini sağlar ve besinlerin daha kolay emilimine yardımcı olur. Dolayısıyla kolon ve genel vücut sağlığı iyileşir.

Su Terapisi

Japonlar su terapisinin dünyada yaygın hale gelmesini sağladılar ve bu disiplini sıkı bir şekilde devam ettiriyorlar. Uyandıktan hemen sonra su içmenin bir terapi olduğu pek çok çalışmada görülüyor ve bu terapiyi takip etmek için tek yapmanız gereken şunlar:

• Uyanır uyanmaz bir litre su içmelisiniz. Eğer yeni başlıyorsanız biraz daha az içebilirsiniz.
• Su içtikten sonra dişlerinizi fırçalayın ve 45 dakika bir şey yemeyin.
• Daha sonra kahvaltı yapabilirsiniz.
• Düzenli öğünlerinizden sonra iki saat boyunca bir şey içmeyin ve sonra tekrar bir litre su için.

Bu uygulama sizi pek çok hastalıktan uzak tutacaktır ve bir kaç gün içerisinde enerjinizin arttığını fark edeceksiniz. Bu terapi sayesinde kan basıncınızı normale çekebilir, kabızlıktan kurtulabilir ve diyabete de çözüm bulabilirsiniz. En iyi uygulama için suyun ılık olması gerekiyor.

www.aysetolga.com

Beslenme eksikliğinden kaynaklanan hastalıklar

Beslenme eksikliğinden kaynaklanan hastalıklar

Beynin boyutunu büyüten 9 şey

Beynin boyutunu büyüten 9 şey