Bu bilgilerin bazıları hayat kurtaracak cinsten…

 

2 diş izi gördüyseniz, bilin ki yılan zehirlidir ama sıralı dişler yılanın zehirli olmadığını gösterir.
Bir tişört kirli suyu 1 saat içinde şekildeki gibi temizler.
Kolay ve büyük bir ateş yakmak için bir yumurta kartonunu kullanın.
Klozetleri daha detaylı temizlemek isteyenler diş fırçasını bükerek, zor ulaşılan noktalardaki bakteri ve kirleri kolaylıkla temizleyebilir.
Bunun için kullanılmayan diş fırçasını kırmadan bükmek gerekiyor.
Bükme işlemini alimünyum folyo ile sararak çakmak yardımıyla biraz ısı verip yapabilirsiniz.

Pratik bilgiler ile zamandan ve paradan tasarruf edip mucizevi sonuçlar almanız mümkün. İşte birbirinden ilginç pratik bilgiler…
Meyve ve sebzelerin kabuklarını kolayca soyabilmeye olanak sağlayan soyacaklara sahip değilseniz bıçağa tel takarak pratik çözüm elde edebilirsiniz.
İşte, bıçağa tel takarak salatalık ve patates soymanın yöntemi…

 

 

Ceviz cila özelliğine sahip bir yiyecektir. Bu sebeple mobilya çiziği çok derin değilse ceviz sayesinde kapatılabilir.
Ceviz ile ahşaplarda oluşan çizikler anında kaybolur.
Çizikleri yok etmek için cevizi kabuğundan ayırın ve sorunlu bölgeyi çizik ve leke gidinceye dek ovalayın.

 

 

 

Parmağınız kırıldığında doktora yetişene kadar atel yapmak isterseniz bir kürdan ve bir lastik size yeterli olan malzemedir.

Arabanızdaki ufak çiziklerden aynı renkteki oje ile kurtulabilirsiniz. 2-3 kt sürmeniz yeterli. Ön camda çatlak oluştuğunda da şeffaf oje sürün. Oje, minik çatlakların büyümesini engelleyecektir.
Yuvasına küçük gelen pilleri kullanabilmek için kalan boşluklara alüminyum folyo ekleyebilirsiniz.

Avokado çok hızlı bir şekilde kararır ve üzerinde bakteri ürer. Buna izin vermeden tüketmelisiniz. Ayrıca Avokado kuşlar için zehirlidir.
Biberin çok acı olduğunu rengine bakarak değil boyutuna bakarak anlayabilirsiniz. Küçük biber her zaman daha çok acıdır.
Dolmalık biber alırken, biberin altına bakın. 3 yumru görürseniz, erkek biber demektir. 4 yumru görürseniz, dişi biber demektir. Dişi biberler daha tatlıdır ve onları taze iken kullanmak daha iyidir. Erkek biberler daha serttir ve daha lezzetlilerdir. Dolayısıyla farklı yemekler için kullanımı daha uygundur.

Herhangi bir hamur işi yapacağınız zaman, yumurtanızın bittiğini fark ettiğinizde, yumurta yerine muz kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? 1 adet yumurta, yarım muza eşittir.

Bir tutam tuz ve tarçın ile kahvelerinizi daha lezzetli yapabilirsiniz. Kaynatmadan önce kahveye bir tutam tuz ve tarçın ekleyin. Tuz, kahve çekirdeklerinin acı tadını alırken, tarçın harika bir lezzet katıyor.
Haşlanmış yumurtaları daha kolay soymak için, tencerenin içine bir parça limon koyabilirsiniz. Bu arada, yarım çay kaşığı kabartma tozu da aynı etkiyi yaratıyor.